Wysłany:
2006-11-16, 19:14jak zrobic kotlety z sera?
Cytat
moron napisał/a:
polecam kotlety z sera
To moze napiszesz w jakims temacie jak je zrobic?
robi sie je jak zwykle kotlety
bieriesz kawalek w jajko w panierke w jajko i w panierke
mozna tez na poczatku w make dac
potem na patelnie albo do frytkownicy i po chwili mamy kotlecika
polecam ser edamski
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
pierwszy raz jadłem coś takiego w drodze do włoch, zatrzymaliśmy się w takiej czeskiej restauracyjce i sobie to zamówiłem smakowało nawet nieźle również polecam, jutro piątek, dla tych co nie jedzą mięsa akurat
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-11-16, 19:24
No, u pepikow nazywa się to Syr
Rzeczywiscie pyszny, widocznie jest to ich jakas narodowa potrawa
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
[you]
?
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2006-11-17, 23:30
Składniki:
- ser zolty salami lub inny (na 4 kotlety ok. 25-30 dkg),
- panierka (moze byc gotowa, np. do mies lub bulka tarta z maka i przyprawami),
- mleko lub woda.
Jak przyrządzić?
Ser pokroic w plastry ok centymetra, zamoczyc w mleku (lub wodzie) obtoczyc w panierce i smazyc na rozgrzanym mocno oleju az panierka nie zrobi sie zlotobrazowa. Kotlety juz gotowe
Jak podawać?
Gorace i pachnace. Od razu z patelni.
Uwagi:
Mozna podawac z sosem (pomidorowym, pieczarkowym lub kazdym innym - jak kto lubi), surowkami lub z chlebkiem.
nie wiem jak mleko ale wode kategorycznie odradzam...
robilem tradycyjnie w jajku i bylo ok
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
[you]
?
kasaya [Usunięty]
Wysłany:
2007-02-12, 15:29
Tak samo mozna przyrzadzic ser brie. Po prostu bierze sie cale "kolko" i dalej przygotowuje tak, jak opisaliscie. Do tego konfitura z zurawiny. Pycha!!!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).