Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu



::
Zamknięty przez: Htsz
2012-06-02, 23:20
Autor Wiadomość
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 36
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany:    Wasze ulubione przepisy!

Tutaj wpisujcie przepisy na swoje ulubione potrawy... Niech wpis wygląda mniej więcej tak...



Nazwa potrawy

Składniki:
I tu wymieniamy składniki

Inne potrzebne przedmioty:
I tu wymieniamy inne potrzebne przyrządy (np. miska, mikser, itd.)

Sposób przygotowania:
A tu piszemy w jaki sposób przyrządzić potrawę.

Uwagi
Jak sama nazwa wskazuje...


:)
 
  podziel si� tym postem na:




Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

nevada menthol 
N.N.

Wiek: 40
Dołączyła: 16 Wrz 2007
Posty: 507
Miasto: Sos/Chrz/Krk

Wysłany: 2007-10-20, 22:59   

konfitura z jarzębiny

Składniki:
- jarzębina zbierana na czystych, niezanieczyszczonych spalinami terenach
- jabłka
- lub dynia
- cukier

Inne potrzebne przedmioty:
- garnek
- zamrażalnik
- łyżka drewniana
- słoiki

Sposób przygotowania:
jarzębinę opłukujesz i zamrażasz w zamrażalniku. pod wpływem niskiej temperatury traci szkodliwe właściwości, następnie podsmażasz ją na cukrze z wodą i dodajesz jabłko lub dynię - gdy dajesz dynię, to nie dajesz cukru dużo, zaledwie trochę. możesz doprawić goździkiem lub kardamonem. potem gęstą masę dżemową gdy już wszystko się ze sobą rozpaprze w garnku przelewasz do słoików i masz wytrawny dżem - słodszy gdy z jabłkiem, bardziej żurawinowy w smaku gdy z dynią.

Uwagi
nie zapomnij zamrozić jarzębiny!
 
  podziel si� tym postem na:
Inez 
Blogowicz.Friend


Pomogła: 12 razy
Wiek: 36
Dołączyła: 03 Maj 2006
Posty: 2978
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2007-10-20, 23:20   

nevada menthol, a jak długo trzeba ją mrozić?
 
  podziel si� tym postem na:
nevada menthol 
N.N.

Wiek: 40
Dołączyła: 16 Wrz 2007
Posty: 507
Miasto: Sos/Chrz/Krk

Wysłany: 2007-10-20, 23:22   

nigdy się nad tym nie zastanawiałam, zawsze wrzucałam ją do zamrażalnikana noc, albo i dwie, jak mi się nie chciało tego szybko robić. Jeśli chodzi o technikę robienia dżemu, lepiej sposiłkować się tutaj lepszym opracowaniem, niemniej z tych składników naprawdę pyszna rzecz wychodzi. i jesienna.
 
  podziel si� tym postem na:
Wyświetl posty z ostatnich:   
::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły.
Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły.
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2024 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:

Zobacz także:


Szablony blogów i stron na wordpress
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).
Wyszukaj na Blogowiczu:
snapchat blogowicz instagram blogowicz