Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-01-07, 20:40
moron napisał/a:
po 80 latach od smierci autora mozesz sobie kopiowac jego prace ile wlezie
Ja słyszałam, że wszystko wydane przed 1920 moze legalnie znajdowac sie w internecie.
[ Komentarz dodany przez: moron: 07-01-2007, 20:46 ]
slyszalas to w 2000r?
teraz juz 1927
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2007-01-07, 20:58
Hehehe, a co mają powiedzieć uczniowie, którzy przy omawaniu stroji sarmackich muszą wspomnieć o kutasie (element szerokiego, odzdobnego pasa szlacheckiego, ktory jest nieodlaczna czescia stroju) ?
patrz obraz Waclawa Rzewuskiego
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Ostatnio zmieniony przez Kamila 2007-01-07, 21:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany:
2007-01-07, 21:11
Cytat
slyszalas to w 2000r?
teraz juz 1927
Nieprawda, bo 80 lat nie jest ustaloną liczba.
For those who may not be familiar with Copyright law, we are unable to make works available that are not in the public domain. This mean, basically, nothing where the author has not been dead for at least 75 to 90 years. http://www.literature.org/
The MBP adheres to current U.S. copyright law so is concentrating on books in the public domain, that is, published before 1920. http://www.lib.berkeley.e...nglish_200.html
ta strona jest z 2006 roku.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
sprawdzilem
Frozen Lust, nie dawaj angielskich stron bo co one maja do polskiego utworu i polskeigo prawa
w polsce jesli chodzi o utwory zwykle literackie to majatkowe prawa autorskie wygasaja po uplywie 50 lat - przepraszam za wczesniejsza pomylke
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Wysłany:
2007-01-07, 21:53
A moze innych interesują anglojęzyczne utwory? Mnie polskojezyczne zupelnie nie interesuja i nie mam zamiaru juz zadnego czytac Chyba, że to translace anglojezycznych utworow
cudze chwalicie swego nie znacie literatura polska i sam jezyk jest o wiele piekniejszy od angielskiego i nie sadze, zeby jakiekolwiek translacje np. Pana Tadeusza odwzorowaly ducha tej książki w innym jezyku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2007-01-08, 09:59
Ja nie lubie literatury polskiej. Nie trafilam na nic co by mnie zainteresowalo, poza tym wiadomo ze ktos kto interesuje sie pewna kultura bedzie siegal po jej literature.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).