Atre
Blogger.Klub Taka Katarynka
Imię: Agata
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 136 Miasto: Warszawa
|
Wysłany:
2011-10-17, 10:50 Wydawnictwo OMIKAMI
|
|
|
Pierwsze, co wypadałoby wyjaśnić: Yaoi (jap. やおい yaoi?) – gatunek mangi i anime, w którym głównym elementem fabuły są związki męsko-męskie. Wydawnictwa yaoi zawierają opisy zarówno scen emocjonalnych, jak i erotycznych.
Z przyjemnością niosę dobrą nowinę wszystkim zboczeńcom i fanom mang - otóż w Polsce powstało nowe wydawnictwo, które ma na celu zająć się tytułami z gatunku Yaoi.
Omikami pragnie skupić się nie tylko na twórcach Japońskich - będą także wydawane tytuły koreańskie, Chińskie oraz... Polskie!
Jest także umożliwiona współpraca z autorami. Jeśli piszesz opowiadanie, rysujesz komiks o tej właśnie tematyce, a twoje dzieło nie jest nigdzie udostępnione, możesz wysłać je na mail wydawnictwa. Masz szansę na wydanie swojego tworu, lub zobaczenie go na stronie internetowej Omikami.
Redaktorzy wychodzą także na przeciw czytelnikom - organizowana jest akcja zatytułowana "Wasz Wybór" W której czytelnicy sami głosują, jaki tytuł chcieliby zobaczyć na swoich półkach. Ja z racji że jestem nieuleczalną Yaoistką, aż skaczę ze szczęścia i nie mogę się doczekać aż negocjacje ze sklepami i autorami dobiegną końca
W temacie zapraszam do dyskusji na temat działalności wydawnictwa, ocenie witryny, forum oraz zaplecza marketingowego i oczywiście tytułów proponowanych przez redakcję.
|
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki. |
|