Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-07-29, 11:19
Cashee, ale Tobie nie wydaliby karty kredytowej . Masz pewnie swoje konto a tam kasę na nim, czyli to jest karta debetowa ^^. No chyba, że to karta kredytowa Twojego taty .
Cytat
Szczerze mowiac, nie wiem po co wam te karty kredytowe, ja nigdy ne mialem i spieszno mi do nich, do pracy isc lenie i zaszpanowac gotowka w portfelu.
Jeśli mowa jednak o karcie debetowej (bo kredytowej nie wydają zwykłym śmiertelnikom ) to nie powiedziałabym, żeby to był taki szpan. To po prostu praktyczny sposób. Jak w zeszłym roku byłam nad morzem i zabrakło mi kasy to jeden telefonik do taty, a tato zrobił przelewik i po kilku minutach miałam odpowiednią sumkę na koncie. Zresztą nie trzeba się nosić z tą całą kasą w portfelu bo ma się tylko mały kawałek plastiku.
Znam kilku niezwyklych smiertelnikow i patrzac sie na nich, zdaje sobie sprawe ze jednak, kasa to prawie wszystko
Jednak praca, poplaca, tym bardziej placa, choc jednak masz racje, lazic z niewiadomo jakimi sumami w torebce/spodniach/portfelu etc., to jest to raczej troche ryzykowne.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Karty kredytowe... no że mi się wymsknęło, to trzeba od razu zmieniać temat! Szczerze? Nie wiem jakiego rodzaju jest ta karta, ważne, że na nim jest moje imie i nazwisko, pisze VISA no i można nią płacić, zamiast nosić zyliard pieniędzy w kieszeni. Nie uważam to za szpan, tylko za rozwiązanie ;]
godson90
Wysłany:
2008-08-16, 07:17
Fakt- karta kredytowa to bardzo dobre rozwiązanie o ile nie nosisz przy niej pinu ;]
Ja osobiście nie mam karty kredytowej, ale sądzę że powinienem sobie takie cudo sprawić.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-08-19, 16:35
dla mnie karta kredytowa to zły pomysł, zawsze gdzieś zgubie pieniadze (później sie znajda np. za pódłem z gratami), gdybym zgubił karte nagle to by była tragedia xD
a tak mam 20 zł pod laptopem, 50 w ksiażce, 10 też może sie gdzieś znajdzie xD i nie zostanę bez pieniędzy
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).