Ej! Ja miałam 12 lat jak dostałam miesiączkę, moja mama 11. To normalny wiek, a tutaj w sumie widzę prześmiewki w stylu "napisz do bravo girl". Kutwa, a SweetGirl ma 11 lat -.-
pomocna [Usunięty]
Wysłany:
2007-06-27, 11:05
ej ty KUTWA to miało być do mnie? tutaj pomagamy a nie sie kłocimy miedzy sobą i obśmiewamy.. litości ludzie
No i co to ma byc? tak.. nie osmieszajc sie.. niektore dziewczyny dostaja miesiaczke wczesniej, a niektore pozniej, to jest dlatego, ze kazdy ma inne geny. Jak nasze mamy dostaly jak mialy 12 czy 11 lat to my tak samo.. Najgorzej jest jak ma się okres podczas wfu.. ;/ niektóre podpaski to szit! hie hie.. a od którego roku można używac tamponów? xD a to jest najlepsze : w dawnych czasach, kobiety chawtowały podpaski, a potem je prały.. o fuja, co? oglądałam program na tvn style, i tam było o reklamie, pierwszych zmiennych podpasek hie hie.. Oczywista: Always..
Zaproszone osoby: 3 Pomógł: 3 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 399 Miasto: Dom
Wysłany:
2007-09-27, 15:41
Cytat
ej ty KUTWA to miało być do mnie? tutaj pomagamy a nie sie kłocimy miedzy sobą i obśmiewamy.. litości ludzie
Jestem tu 'niestety' dłużej, i wiem kiedy sie pomaga. Lecz, jakoś dziwne mi sie to wydawało, skoro programy (TVP3 - dokumentalne) mówiły, że dziewice (nie te które już tentego) mogą dostać okresu mając powyżej lat 13...
A z tym wiekiem, to sie troche zbałźniłem ;] Źle przeczytałem ;]
______________________________________________________ [you], nie czytaj moich postów, są bez sensu...
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 37 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-09-27, 17:09
najbardziej mnie zaciekawiła rzecz taka, że mimo, że dziewczynka dostaje pierwszy okres, to jeszcze przez dłuższy czas nie jest płodna. nie w każdym wypadku tak jest, ale wiem, że zdarzają się takie osoby.
poza tym sprawa najważniejsza.
najpierw proponuję pytać się najbliższych osób (mama, siostra, koleżanka), a później pisać na forum... bo to dziwne trochę
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-09-27, 19:24
tymcia_, tamponów możesz używać już od pierwszej miesiączki! Nie oglądałaś reklam OB? Choć mnie tam te tampony wkurzają, z pewnych względów... Nie będę mówić na forum z jakich
No a ja dostałam okres będą w piątej klasie. I to nie zależy od genów... To znaczy inaczej...! To nie zależy TYLKO od genów. Zależy (powtarzam się ) m. in. od organizmu, jego budowy zewnętrznej, wewnętrznej, itd. itd... Dlatego nie należy sugerować się tym, że moja mama i babcia dostały okres mając 12 lat a ja już mam 13 i jeszcze nie mam!
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 37 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-09-27, 19:26
ja tam nie pamiętam kiedy dostałam okres on się po prostu pojawił i jedyne co pamiętam to rekację mojej starszej siostry - 'o ja pierdzielę!' i mojej mamy - 'o nieee...'
najlepiej tampony zacząc używać, kiedy już oswoisz się z faktem, że ciało dorasta ja je zaczełam stosować dopiero jakieś 3 lata temu i teraz już nie wyobrażam sobie życia z pieluchą
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).