Nie, w ogóle rzadko kiedy przenoszę znajomości z internetu na życie prawdziwe. To dwa różne światy.
nie widzę różnicy w poznawaniu kogoś przez internet / na ulicy / w klubie / w tramwaju ;] Jasia możesz zaczepić w parku, on zaprosi Cię na kawę i okaże się, że to Gonzo23143 z forum, na którym udzielasz się od X lat
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
nie widzę różnicy w poznawaniu kogoś przez internet / na ulicy / w klubie / w tramwaju ;] Jasia możesz zaczepić w parku, on zaprosi Cię na kawę i okaże się, że to Gonzo23143 z forum, na którym udzielasz się od X lat
Zgadzam się w całości. Bez znaczenia gdzie i jak kogoś poznasz. Ja poznałam w samolocie człowieka, z którym przez 3 lata grałam w WoWa i robiłam z nim areny. Co prawda dowiedziałam się o tym kilka dni PO wycieczce, ale jednak
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Nie ma co się oszukiwać...obecnie praktycznie każdy jest podłączony do internetu i ma do niego dostęp, może jest zarejestrowany na kilku forach, może lubi siedzieć na czacie albo grać w gry internetowe, ale to nie zmienia faktu, że real to co innego. Jednak jestem tego zdania, że fajnie czasem poznać kogoś przez internet, ale to całkiem inne przeżycie niż poznanie kogoś na żywo. Ja ogólnie rozgraniczam te dwa światy (internetu i realu), choć nie raz na pewno spotkamy czy spotkaliśmy kogoś z kim może znamy się po nicku internetowym, ale już w rzeczywistości nie mówimy sobie cześć bo nie znamy się na ,,TY"
Jednak jestem tego zdania, że fajnie czasem poznać kogoś przez internet, ale to całkiem inne przeżycie niż poznanie kogoś na żywo.
Inaczej jak widzisz kogoś od razu a inaczej jak najpierw na zdjęciach, ale dla mnie nie ma większej różnicy w tym czy spotkałem kogoś w parku i umówiłem się na kawę, czy trafiłem na profil na fejsie i zaprosiłem na soczek
StudioSekret napisał/a:
Ja ogólnie rozgraniczam te dwa światy (internetu i realu), choć nie raz na pewno spotkamy czy spotkaliśmy kogoś z kim może znamy się po nicku internetowym, ale już w rzeczywistości nie mówimy sobie cześć bo nie znamy się na ,,TY
W jaki sposób rozgraniczasz? znajomych poznanych przez internet mniej lubisz, bo najpierw rozmawiałeś z nimi na kamerkach a dopiero potem podałeś im rękę?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ja mam podobnie jak Htsz, wielu znajomych wirtualnych przekształciło się na tych "realnych", a wielu znam tylko przez internet, ale i tak szczerze mogę powiedzieć, że ich lubię. Wiadomo, że nie umówiłabym się z kimś z kim zamieniłam parę zdań na jakimś czacie, ale czemu miałabym się nie spotkać z kimś kogo poznałam przez internet, ale rozmawiałam całymi godzinami przez np. kilka miesięcy? Więcej wiem o takiej osobie niż przypadkowo spotkanej w klubie czy na spacerze, więc czemu miałaby byc "gorsza"?
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Ja nie powiedziałem, że forma poznawania przez internet jest gorsza, też poznałem kilka osób w taki sposób, żyjemy już w takich czasach gdzie takie zjawisko jest raczej normalne i spotykane nic osobiście do tego nie mam
ja tylko raz spotkałam się z osobą przez internet i żałuję tego
Maja F. Blogger.Klub
Imię: Maja
Wysłany:
2012-11-21, 17:59
Jestem starsza od Internetu (jeśli jesteście to sobie w stanie wyobrazić). Tym nie mniej sporo moich znajomości, a potem przyjaźni wypłynęło z netu. Poznałam też przez internet partnera, z którym byłam 5 lat. No i oczywiście przez ten czas uprawiałam z nim seks. Więc tak, uprawiałam seks z osobą poznaną przez internet. Nie zauważyłam różnic.
a ja się spotkałem, spotykam i będę spotykać z osobą poznaną przez internet, mało tego uprawiałem i uprawiam z nią sex. Jest to moja obecna żona a zarazem najlepsze co mnie w życiu mogło spotkać !!!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).