Wysłany:
2007-12-18, 21:15[2007] czy czujesz magię tych Świąt ?
jak u Was w tym roku ze Świętami ? mnie jakoś brakuje tej całej magii, wszystko zrobiło się zbyt komercyjnie, przez pracę i szkołę nie mam czasu na cieszenie się wystrojem miasta a piosenki świąteczne puszczane w pracy irytują mnie...
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-12-18, 21:39
Właśnie... To całe zabieganie sprawia, że ludzie powoli przestają czuć w sobie Święta Bożego Narodzenia. Każdy w pośpiechu biegnie do jakiejś galerii czy innego centrum handlowego, wsiada w tramwaj, w którym słyszy bluzgi innych ludzi, którzy po swoich zajęciach jadą robić przedświąteczne zakupy. Ta nerwówka, która kiedyś była miła jest po prostu koszmarna. Wygląd miasta? Jest okej... Ale to tylko wygląd i lecące w tle piosenki świąteczne (piejąca Mariah Carrey już do mnie kurwicy doprowadza od kilku ładnych lat)... Sztuczny klimat, ot co.
Taa, to u mnie będzie tak: "Edzia, zjedz pączka. Oooo, maasz jeszcze jeden. O patrz a tego zapomniałaś zjeść!" Jezu, wyprowadzę się chyba XD
Zmienię trochę temat, ale są wigilie w gimnazjach i tam to można poczuć magię świąt... Seryjnie, w moim wypadku śpiewamy kolędy, po niemiecku oczywiście, nie ma barszczu, jak ktoś chce coś to ma przynieść gorący kubek (O_O), na jakieś inne profity nie możemy liczyć... No, może, że nie mamy paru lekcji
Imię: Asia
Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-12-19, 20:06
A ja kocham każde święta!!! Moja rodzina porozrzucana jest po całym świecie i właśnie pod koniec roku wszyscy zjeżdżają się do Polski mam szansę zobaczyć się z każdym i nawet lecąca w tle piosenka Carey mi nie przeszkadza.
Nie patrzę na tą komercję, bo najważniejsi dla mnie są ludzie. Każde święta tak traktuję. Pilnuję rodzinnych tradycji i sprawia mi to nieziemską radochę.
Te święta są tym bardziej wyjątkowe po w drugi dzień świat Mój został zaproszony na obiad :o co z tego wyniknie?
Ludzie, trochę otwórzcie się na to, co wokół. Centra handlowe oświetlone lampkami, ulice, w Olsztynie także drzewa... To jest zaje***te! Uwielbiam patrzeć na miasto, które o tej porze roku w nocy nie śpi Spacery, muzyczka... Kurczę, lubię ten klimat
Ja zdecydowanie czuję magię tych Świąt
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
stesknilam sie za domem, marze o pierogach i barszczyku, chce dac rodzinie prezenty i w ogole poczuc magie tych swiat. odpoczac od chaosu, ktory mam na codzien. nie ogladam tv wiec nie czuje komercji.
aha
dzis wyczulam magie nadchodzacego sylwka, jak wszyscy wokolo, lacznie z ludzmi w tramwajach gadajacy przez komorki zalatwiaja sobie prochy na sylwka, przed chwila sasiad mnie zaczepil, czy nie mam mu skad tabletek zalatwic...
to sie nazywa nowoczesny sylwek.
Imię: Asia
Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-12-19, 21:43
Cytat
dzis wyczulam magie nadchodzacego sylwka, jak wszyscy wokolo, lacznie z ludzmi w tramwajach gadajacy przez komorki zalatwiaja sobie prochy na sylwka, przed chwila sasiad mnie zaczepil, czy nie mam mu skad tabletek zalatwic...
to sie nazywa nowoczesny sylwek.
nigdy w takich imprezach nie brałam udziału... i dziwne, ale jakoś przy mnie nawet nikt nie zaczyna takiego tematu... jedynie trawkę palili w zeszłym roku, ale to też... 3 osoby z 50 wszyscy stawiali na % i muzykę
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
wiesz, no ja po prostu niby się w takim towarzystwie obracam, bo wiedzą, "że lubię sobie czasem coś ten" ale zdziwila mnie powszechnosc tego zjawiska na ulicach!
Ludzie, trochę otwórzcie się na to, co wokół. Centra handlowe oświetlone lampkami, ulice, w Olsztynie także drzewa...
Dla mnie te lampki wiszące na budynkach (a szczególnie domach prywatnych) to tylko ogromne marnotrawienie energii elektrycznej. A muzyka jak co roku ta sama, tak co roku wychodzi mi bokiem.
Może i marudzę, ale to nie światełka czy muzyczka tworzą dla mnie Święta, nawet nie prezenty, tylko ludzie. A ci chyba się zmienili przez te kilka lat od mojego dzieciństwa, bo gdzieś mi zginął duchowy sens Bożego Narodzenia. Zadeptany w wyścigu szczurów.
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2007-12-20, 18:13
Lukem napisał/a:
Dla mnie te lampki wiszące na budynkach (a szczególnie domach prywatnych) to tylko ogromne marnotrawienie energii elektrycznej.
To wyłącz komputer i idź trochę pooszczędzać
Ja dzisiaj mam zamiar przystroić mój balkon, kilkanaście maleńkich żaróweczek nie zrobi krzywdy. Duzo lepiej jest prowadzić kampanie przeciwko uzywaniu zarowek starej generacji, a nie kampanie przeciwko lampkom choinkowym
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).