Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2006-11-15, 23:02Matrix a rzeczywistość
W zwiazku z tym, ze wlasnie na TVN leci film Matrix, chcialabym sie was zapytac czy kiedykolwiek podwazaliscie istnienie swiata takim jakim go widzicie.
Nie mamy pewnosci czy na serio nie jestesmy podlaczeni do takich maszyn, a nasza egzystencja sprowadza sie do lezenia w galarecie. Moze ten film jest zrobiony po to, ze przez to iz wydaje nam sie tak nieprawdopodobny ma za zadanie odciagnac nas od koncepcji maszyn.
ok, wiem - kolejna teoria spiskowa dziejow Ale zawsze milo pospekulowac.
Jakie sa wasze pomysly? Zgadzacie sie czy nie? Uzasadnijcie swoje zdanie
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
ostatnio widziałem program o area51, w którym powiedzieli, że informacje o tym co się tam stało przez tyle lat byłyby niemożliwe to utrzymania w tajemnicy
co fo filmu.. w każdej opowieści sf jest ponoć 50% prawdy ja czasem doświadczam błędu matrixa, czyli tzw. deja vu
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek
Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2006-11-17, 23:49
Ja powiem tak :
Jak ci dobrze to nie wnikaj w szczegóły
Myśle że po śmierci sie nie co dowiemy
Może Masz racje może śmierć to obudzenie się w tej maszynie/kopule/galarecie
Htsz napisał/a:
co jakiś czas słychać oskarżenia, ze ktoś był agentem
Gazety dużo mówią .. Pewnie niedługo dowiesz Się że jesteś w ciąży
Wysłany:
2006-11-18, 00:10
Matrix to nie jest takie sci-fi jakby sie moglo wydawac. Film ma w sobie duzo z filozofii Kartezjusza A jak wiadomo, o uzywajac filozofii mozna sie duzo nagadac, a wziac nie wyczerpie sie wszystkich mozliwosci.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2006-11-19, 20:40
moron napisał/a:
wiec po co gadac i tyle myslec zamiast wziasc sie do roboty?
Mozesz wyrazac sie jasniej?
ehhh
po prostu dywagacje ta temat "czy czasami nie zyjemy w matrixie" i "czy to nie jest sen" uwazam za strate czasu bo te przemyslenia nie przyniosa nam zadnych konkluzji prowadzacych do dzialania
zamiast o tym myslec lepiej wziasc i cos zrobic zeby - nawet jak zyjemy w matriksie - zylo nam sie lepiej
pasuje wyjasnienie? :>
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Wysłany:
2006-11-19, 21:21
Skoro nie ma sensu myslec nad roznymi rzeczami, to dlaczego nie siedzimy wciaz na drzewach i nie jemy bananow?
Zeby zadzialac trzeba pomyslec.
tu masz racje
ale czy oplaca sie myslec nad istota matrixa skoro nic nie zyskamy? bo do jakich konkluzji mozemy dojsc?
albo jestesmy w matrixie albo nie
jak tak to co zrobisz? z mostu skoczysz?
a jak nie to stracimy kupe czasu...
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).