Pamiętam, że jak ktoś dostał dobrą ocenę (jakiś chłopak, więc było zdziwienie) to jeden kolega powiedział "Jaki gangster!" i tak się przyjęło. Teraz tak często mówimy. Coś w stylu "kozak", tylko, jak to Krzysiek powiedział, "takie klasowe" .
ja non stop powtarzam "oczadzieje zaraz" albo "pfff"
______________________________________________________ "...Fałszywi przyjaciele są i byli i zawsze będą żyli lecz nigdy w zgodzie ze mną..."
TheAhyy
Wysłany:
2009-12-12, 19:14
U mnie najczęściej słychać:
lipa - coś beznadziejnego
Locha - W koneckim slangu kobieta o parszywym ryju, tłustym zadzie i owłosionym ciele, a także o nieprzyzwoicie wrednym charakterze. (wyjaśnienie z miejskiego.pl)
Refleks szachisty; zapłon - wolno kojarzy
Rela - religia
Majma; matma - matematyka
Ropa - określanie osoby [zazwyczaj dziewczyny],która jest brzydka i ma dużo syfów na twarzy. (wyjaśnienie z miejskiego.pl)
Rokoko - Określenie brzydkiej dziewczyny. (Monika jest rokoko - ni w piz*e ni w oko)
Albo jeszcze taki zwrot:
Tej lala! (jakaś dziewczyna sie odwraca) But ci sie rozpier*ala
Wysłany:
2009-12-12, 20:35
Mój ulubiony ogarnij, ogarnij się - używany zazwyczaj, gdy ktoś robi z siebie ostatniego kretyna, lub też wygląda nie wyględnie. W prostym przekładzie - popraw się Lub też ogarnij to używany wtedy, kiedy nie rozumiem czegoś z lekcji lub ktoś czegoś nie rozumie (weź to ogarnij )
Masakra - powtarzam na każdym kroku, nawet nie potrzebnie xD"
Z często słyszanych z moich ust, to też najs (chyba nie trzeba tłumaczyć), czy fail (- || -).
Cytat
bajamos kompanieros- techno cwaniaczek zalatujący pod pedała
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).