m@tarci
|
Wysłany:
2008-11-01, 00:48 Polityka
|
|
|
Na chwile obecna nie mam sily, tudziez ochoty, na rozpisywanie sie i jakakolwiek dyspute.
Ale jednak przyznam ze jestem proamerykanskim skurczybykiem, jestem po prostu amerykanofilem i rusofobem.
Chce byscie wylali tu swoje frustracje i zgorzknienia, w sprawie implikacji globalnych USA i tarczy antyrakietowej.
Wiem ze moje marzenia typu ''w koncu forum bedzie mialo jeden temat, gdzie bedzie pr0 poziom, nie dla debili i zwyklych uzelow, emat gdzie beda sciany postow i elaboraty, temat gdzie dyskusja bedzie zazarta i na strasznie wysokim poziomie'' sa nikle, a nawet smiem twierdzic ze nemozliwe, sam post otwierajacy przekresla ta mozliwosc, moze w przyszlosci go zedytuje, ale raczej poterzeby nie bedzie.
Chce poznac wasz swiatopoglad, chce poznac was i rozpoczac dyskusje, jakaby nie byla, niech zacznie sie dziac tu cos ciekawego, ruszcie dupy i wysilcie swoje mozdzki.
Sprobuje wycisnac cos z siebie... uwazam ze to co robila i robi USA jest sluszne i w pelni to popieram. Rowniez jestem jak najbardziej za tarcza antyrakietowo i nie kryje ze jest ona w sumie dydekowana glownie dla Rosji, nie Iranu.
Rowniez polski offset, uwazam za bardzo udany, gdyby nie nieudolnosc polskich politykow i tych baranow ktorzy nagocjowali warunki offsetu, to bylbym wprost zachwycony.
Jednak juz same f-16, polskie jastrzebie, wchodza na wielki +.
Obecnie trzy supermocarstwa: USA, Rosja i Chiny(kolejnosc zamierzona) sa glownym tematem do dyskusji, jednak Chiny juz nie sa zagrozeniem dla ameryki, moze kiedys 60% obligacji rzadu USA znajdywalo sie w Chinskich bankach, ale to juz przeszlosc.
China mgoly latwo zabic amerykansa gospodarke, sprzedajac te astronomiczne rezerwy dolarow, jednak zmniejszono kilkukrotnie kurs dolara i zaczeto wykupywac dewizy, bardzo dobry i skuteczny sposob.
Wiec Chiny juz nie sa zagrozeniem dla USA i maja pelnic dalej role z lat '80, czyli byc przeciwwaga dla Rosji. Miomo przyjacielskich stosunkow miedzy Rosja a Chinami, przy ataku na Rosje, Chiny dolaczylyby sie, skuszone naturalnymi bogactwami syberii.
|
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME |
Ostatnio zmieniony przez m@tarci 2008-11-02, 10:04, w całości zmieniany 2 razy |
|