p.s. za duża powierzchnia reklamowa w tej chwili, za duży ruch aby ktoś z dnia na dzień postanowił skasować mylog.pl
rozmowa na temat tej przerwy w działaniu toczy się tu: mylog - awaria ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Interia daje bardzo podstawowe konta, więc stawianie tam bloga mija się z celem (nie mówię tu o Blog.interia.pl). no chyba że edytować stronę ręcznie i zapomnieć o komentarzach czy miesięcznym archiwum.
Glt.pl zaś nie udostępnia miejsca na strony, tylko darmowe domeny/aliasy.
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2007-04-22, 01:33
katoda napisał/a:
Albo 60free.ovh.org + zainstalowanie systemu wordpress.
Ten system jest bardzo skomplikowany. Zainstalowaliśmy go sobie na naszym inventovskim blogu i zonk, polskie znaki nie dzialaja w komentarzach
Ja natomiast od piątku mam Textpattern na http://frozen-lust.com i po kilku godzinach rozszyfrowalam to wszystko i jeszcze sama sobie theme zrobiłam. Chociaz dla zwyczajnych uzytkownikow tez bylby pewnie zbyt skomplikowany, a co dopiero Wordpress.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany:
2007-04-22, 22:34
Luke Mica napisał/a:
Wordpress domyślnie używa UTF-8, a w meta widzę windows-1250.
No wlasnie myslalam nad tym, ale wylecialo mi z glowy by to zmienic. No ale, nawet jak by to zmienic z nie domyslnego to chyba i tak cos sie sypie.
A tak na marginecie to na ovh w wersji free Wordpress nie dziala.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
sprawdź jeszcze ustawienia kodowania w panelu - pod adresem /wp-admin/options-reading.php
a sypie się nadal dlatego, że tekst na stronie pozostaje jeszcze w starym kodowaniu. tak więc Frozen zmień kodowanie w samym szablonie i w panelu na UTF, popraw "krzaczki" ręcznie za pomocą edytora tematów w panelu i powinno być okej.
i wyrzuć jedną sekcję meta z kodowaniem, bo są dwie.
a problemy z WP na OVH mogą brać się stąd, że a) PHP na ich serwerze pracuje w trybie safe-mode; b) maksymalny limit połączeń z bazą MySQL wynosi 5. zatem przy większym obciążeniu serwera może być różnie.
chociaż widziałem na OVH Wordpressy, które pracują chyba dobrze...
Wysłany:
2007-04-24, 23:45
blogasek.pl
Obciachowa nazwa... Nie mialam pojecia o istnieniu tego serwisu dopoki na statystykach nie pokazalo sie, ze zaczeli pobierac nasze szablony. Jest to chyba mlody serwis i ma cos wspolnego z blog4u.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).