Wysłany:
2010-04-02, 19:03[ownlog, fotolog] rozszerzona lista popularnych blogów
Od dzisiaj użytkownicy i czytelnicy blogów na ownlog.com oraz http://fotolog.pl mogą wzbogacić swoje RSSy o kolejne blogi, ponieważ ranking top20 został zastąpiony listą 100 popularnych blogów na tym serwisie.
Lista pogrupowana jest po 20 linków i ładuje się losowo przy każdym odświeżaniu strony. Można oczywiście przewijać listę do przodu i do tyłu. Rozwiązanie jest efektem dyskusji na forum i prośby użytkowników o zmiany, ponieważ do tej pory na listach top20 przewijały się niezmiennie te same blogi.
W tej chwili każdy ma szanse na to, aby trafić do top100 i zostać zauważonym przez więcej osób
z tego co zauważyłem w pierwszej 40 jest nasza użytkowniczka Inez ze swoim fotoblogiem
jak wam się podoba takie rozwiązanie? chyba lepsze niż poprzednie?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2010-04-02, 19:23
mnie osobiście to wisi - i tak jak wchodzę na ownlog to patrzę na najnowsze dodane notki + notki z blogów w ulubionych
coś co znajduje się w rankingu nie zawsze musi być warte uwagi dla konkretnej osoby i np. w moim przypadku z tej listy znam może max 20 loginów, które kiedykolwiek miałam okazję odwiedzić - reszta, albo gdzieś zagubiła się po drodze (znaczy blog zakończył żywot z powodu przedawnienia notek) albo na tyle mało interesująca, że drugi raz tam nie zajrzę.
zdaję sobie sprawę, że to broń obusieczna - sama piszę w zasadzie dla siebie i to widać po ilości komentarzy, których albo nie ma albo jest niewiele
ja np. prowadzę fotobloga i po to na nim publikuję zdjęcia, aby poznać opinie innych (lepsze / gorsze) i podyskutować z nimi o tym Dla mnie byłaby to darmowa reklama. Nie zwalnia to jednak z tego, aby bloga prowadzić na jakimś poziomie, bo jak dobrze wiemy liczy się wartościowy ruch a nie to, że zaglądnie do nas 1000 osób i nic nie napisze
Do tej pory też zaglądałem głównie w najnowsze posty. Sprawdzam jakie ludzie mają szablony, jakie zdjęcia dodają - jednak zbyt mało ciekawych blogów w ten sposób spotkałem. Teraz mam okazję zobaczyć co ludzie dodają do ulubionych i czy tez mi się to spodoba
p.s. jak ktoś chce skasować swojego bloga z rankingu to powinien oznaczyć go jako niewidoczny. Spowoduje to jednak, że nie będzie go widać również w ostatnio dodanych wpisach. Ulubione ponoć działają z takim ustawieniem bez problemu (czytelnicy widzą, że dodaliśmy wpis).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2010-04-02, 20:24
A ja kurde specjalnie zmieniłam adres bloga, żeby uciec od top20 a i tak trafiłam do top100 . No cóż. Popularność zawsze musi mnie dopaść, haha . Nie no, to był oczywiście żart. Ale jeśli przy żartach jesteśmy to moje blogi są w pierwszej 50 .
A tak na poważnie to w sumie ciekawe rozwiązanie, ale niestety muszę się zgodzić z Teneniel, bo większość tych blogów niestety nie jest godna uwagi .
no miało to na pewno ukrócić fale marudzących, ze w kółko te same blogi tam są, teraz przynajmniej coś się może zacząć zmieniać tak od 11 miejsca w dal parcie na szkło robi swoje. Może przy okazji zwiększy to ruch na ownlogu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).