podstrona z samymi linkami, bez treści, nie jest niczym dobrym. Witryna, na której to było, złapała filtr na 2 miesiące. Potem się okazało, że to była walka ze spamem w domenach regionalnych i po weryfikacji wróciła, ale na wszelki wypadek posprzątałem wszystkie treści, które uznałem za niepotrzebne.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Czy pozycjonowanie się opłaca?
-tak, pod warunkiem że frazy są dobrane z głową.
Ja jestem przeciwnikiem wszelkich linków zwrotnych do katalogów - wybieraj te katalogi, które linków nie wymagają (lub płać za wpis - szczególnie opłacalne są multikody).
Jeśli już linki muszą być (to się tyczy wszystkich linków nie tylko tych do katalogów) to niech będą one z atrybutem rel="nofollow" np <a href="http://example.com" rel="nofollow></a>.
Kolejna ważna rzecz to frazy:
- pozycjonowane frazy muszą występować na blogu minimum jednokrotnie w formie nieodmienionej (odmienionych może być więcej) i to w treści strony (byle nie obok siebie i w stopce) - można próbować bez fraz i może wyjść, ale równie szybko poleci w dół.
- zamiast 1-2 polecam wybrać sobie 4-10 fraz do pozycjonowania - z czego kilka będzie priorytetowych i ostrożnie linkować z różnych źródeł (katalogów, blogów for, zaplecz).
W ostatnich czasach szczególnie polecałbym spisy i katalogi tematyczne, a także rozsądne komentowanie na blogach - i tu nie musisz się podpisywać frazą, podpisanie się imieniem/pseudonimem wystarczy. Że komentarz jest z nofollow? Lepszy jest link z nofollow popularnego bloga niż link bez nofollow z śmieciowego katalogu.
O tym że treści na blogu muszą być unikalne już nie wspominam,
w katalogach to często nawet wymóg jest żeby wpis był unikalny.
I przede wszystkim - wszystko ostrożnie, z umiarem z maksymalną możliwą losowością (żadnych schematów), najlepiej tak jakby to robił saper-paranoik
Uprzedzając potencjalne pytania (nie jest to oferta):
- optymalizacja od 200zł
- wyciąganie z filtra od 400-500zł
mopsta Blogger.Klub
Imię: Jacek
Dołączył/a: 08 Maj 2011 Posty: 36
Wysłany:
2013-12-25, 19:12
Uważam, że warto pozycjonować swojego bloga. To żmudny proces, aczkolwiek wart swojego wysiłku. Zdaję sobie jednak sprawę, że osoba nie majaca o tym zielonego pojęcia nie będzie miała łatwo. Myślę, że w takim przypadku warto by pomyśleć o jakimś tanim, łatwym narzędziu do profesjonalnego pozycjonowania. Sam natknąłem się na kilka tego typu, któe oferują nawet szkolenia i webinaria, dzięki czemu można się czegoś nauczyć.
Uważam, że warto pozycjonować swojego bloga. To żmudny proces, aczkolwiek wart swojego wysiłku. Zdaję sobie jednak sprawę, że osoba nie majaca o tym zielonego pojęcia nie będzie miała łatwo. Myślę, że w takim przypadku warto by pomyśleć o jakimś tanim, łatwym narzędziu do profesjonalnego pozycjonowania. Sam natknąłem się na kilka tego typu, któe oferują nawet szkolenia i webinaria, dzięki czemu można się czegoś nauczyć.
A po zastosowaniu twojej rady kolega z postu powyżej ma załatwione zlecenie na WYCIĄGANIE Z FILTRA Nie ma narzędzi które same wy pozycjonują bloga
Wiek: 33 Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 91 Miasto: Szczecin
Wysłany:
2013-12-28, 00:55
Ależ oczywiście, że są. Poprostu pozycjonują bloga w filtrach antyspamerskich
A tak na serio, wujek dobra rada, już lekko wyekspiony powiada wam: poczytanie o White Hat SEO nikogo nie zabiło, a wielu osobom pomogło i magicznie dorzuciło dwie cyfry do liczby odwiedzin z wyszukiwarki. A nawet dało page rank 3 bez większego wydatku/wysiłku, co bardzo sobie chwalę
A po zastosowaniu twojej rady kolega z postu powyżej ma załatwione zlecenie na WYCIĄGANIE Z FILTRA Nie ma narzędzi które same wy pozycjonują bloga
Są narzędzia, nawet dwa:
- aktywna społeczność
- ciekawe treści
Nie wspomnę już o "wyciągaczach" pokroju "pay with a tweet" czy "share to unlock", czy "subscribe to unlock". Mogą zniecięcić czytelnika, ale pozyskują linki z social mediów, a jestem wręcz pewien, że sociale zaraz będą miały większe znaczenie niż zwykłe linki.
Nie ma czegoś takiego jak white hat seo i wstawianie/pozyskiwanie linków...
White hat kończy się na:
- optymalizacji kodu strony pod wyszukiwarki (czyt przerobienie tego co zrobili sobie Pan Zdzisiu ze szwagrem na coś przypominającego standardy xhtml1.0 czy html5)
- zrobieniu mapy strony
- zrobieniu ładnej struktury witryny
- dobrym oznaczeniu zawartości h1/h2/h3/h4, microformats/microdata/rdf
- sprzyjająca indeksowaniu mapa strony
- wartościowe unikalne treści, pisane dla ludzi
- optymalizacja pod social media (open graphy, przyciski do lajkowania itp
I to jest White Hat SEO - a gdzie linkowanie zapytacie?
A Black Hat SEO?
To jest praktycznie wszystko co nazywane jest dziś pozycjonowaniem.
W dużym skrócie wystarczy czytać wytyczne google, czytać blogi różnych mattów cuttsów i innych i robić dokładnie to co mówią że jest szkodliwe i czego zabraniają .
Pisanie tekstów pod konkretne frazy czy wszelkie pozyskiwanie linków, komentowanie z frazą w podpisie, kupowanie linków, używanie dodawarek/adderów/xrumerów, korzystanie z swl'i czy sieci własnych zaplecz. To jest black hat (no dobra, łagodniejsze działania można podciągnąć pod grey hat) - tu najważniejsze jest że to działa i można wybierać pomiędzy firmami które pozyskują linki w sposób mniej (spam) lub bardziej (katalogi, zaplecza itp) etyczny.
Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył/a: 26 Mar 2014 Posty: 54 Miasto: Poznań
Wysłany:
2014-04-21, 01:39
Osobiście sądzę, że się opłaca. Mój blog ma 6 dni a na chwilę obecną:
sunori -> 1 strona 2 pozycja
blog o azji wschodniej -> 1 strona 5 pozycja
blog o azji -> 3 strona 10 pozycja
A frazy dotyczące wpisów:
ao dai -> 2 strona 2 pozycja
koreańskie filmy -> 2 strona 9 pozycja
zamek himeji -> 2 strona 4 pozycja
Jak na niecały tydzień to nawet poszło, moim celem jest wbicie się z 'blog o azji' na górną część 1 strony tak do końca czerwca
+ dodatkowo dbać o pozycjonowanie każdego wpisu z osobna
Uważam, że ruch z Google'a wiele znaczy i zadbanie o SEO się opłaci.
Imię: Dawid
Wysłany:
2014-08-03, 19:20
Ja wykupiłem pozycjonowanie na allegro, za jakieś kilka złotych i nie powiem, że nic nie dało. Bo tak jak wcześniej po wpisaniu jakiejkolwiek frazy przypominającej nazwę mojego bloga, dla przykładu wpisując 'lern 2 ern' nie wyskakiwało nic związanego z tym blogiem, a jedynie 'czy chodziło ci o lernen?' xD
Po tym tanim pozycjonowaniu, wpisując moją nazwę widzimy już bloga, podstrony, fanpage itd., dlatego jestem zadowolony z tego zabiegu
Zapytanie nie jest popularne, więc to żaden wyczyn. Prawdopodobnie google potrzebowało chwilki by zindeksować Twojego bloga, więc możliwe, że zapłaciłeś "za nic" ;-)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Dawid
Wysłany:
2014-08-03, 20:00
Możliwe, jednakże długo czekałem, aż google ogarnie i chyba po jakiś dwóch miesiącach dopiero się zdecydowałem, ponieważ nadal nie widziałem wyników
No ale cóż, nie zapłaciłem nie wiadomo jakiej kwoty, bo całe 5 zł, więc strasznie nie ubolewam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).