Imię: Martyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 19 Sie 2013 Posty: 43 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2013-08-23, 18:22
Htsz napisał/a:
A do Facebooka jesteś przekonana ? Kilka zalet G+ było już wymienianych. Dla Ciebie - jako twórcy treści - to dodatkowy kanał dystrybucji. Po połączeniu kont jest opcja dzielenia się wpisami na plusie (bezpośrednio po opublikowaniu posta). Możesz zbierać obserwatorów (jak na FB fanów), jest to lepsze od zwykłych, że mogą komentować i dzielić się Twoimi wpisami dalej - lepiej zacząć wcześniej, bo nie wiadomo kiedy zamkną całkiem Friend Connect (gadżet obserwatorzy).
Jestem przekonana, mam fanpage swojej strony na fejsie. Jednak jestem zdania, że g+ nie wyprze facebooka. Póki co wstrzymuję się z profilem. Może któregoś dnia na spokojnie założę tam konto i obeznam się z serwisem, bo póki co gubię się tam po wstępnym zapoznaniu się.
Ale jeśli chodzi o obserwatorów bloggera, masz rację. Nie wiadomo kiedy znikną, a szkoda że ta lista nie przechodzi na g+.
Nie musi, bez problemu mogą działać równolegle. Ja na Google plus obserwuję nieco inne treści niż na Facebooku. Blogger będzie coraz mocniej integrowany z G+, to samo jest w innych usługach Google. Taki profil warto wykorzystywać głównie do promocji tego co robisz, niż do prywatnych kontaktów ze znajomymi.
Równie dobrze można powiedzieć, że profile na twitterze czy instagramie są zbędne - to samo można robić przecież na fejsie - a mimo wszystko popularni użytkownicy internetu są na większości dużych serwisów społecznościowych. Jedni powielają treści na każdym, inni dzielą się z czytelnikami zupełnie różnymi.
Martyncia napisał/a:
Ale jeśli chodzi o obserwatorów bloggera, masz rację. Nie wiadomo kiedy znikną, a szkoda że ta lista nie przechodzi na g+.
Nie wiem co z tym będzie, być może zrobią narzędzie do exportu/importu/migracji, zamiast się zastanawiać można działać profilaktycznie już teraz.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).