widziałem dzisiaj ta reklamę idąc na zakupy. Reklama czysta i prosty przekaz, oczywiście o ile ktoś zna znaczenie słowa 'blog'.
Trochę dziwne, że inwestuje w reklamę a nie zainwestowała we własną markę (serwer+domena). Jej profil ma ponad 81tys. wyświetleń statystyk bloga nie ma, ale ilość komentarzy jest spora, więc pewnie reklama się sprawdziła, tylko czy zwróciła? bo nie widzę tam narzędzi, które mają w tym pomóc.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-09-20, 07:40
Na TEJ podstronie, właścicielka pisze, że na początku bloga robiła dla siebie, a dopiero potem zobaczyła, że ma sporo odwiedzin. Po przeczytaniu opisu z w/w linku, w życiu nie podejrzewałbym właścicielki o reklamę bloga na billboardach.
(Na blogu jest też napisane, że był artykuł o nim w Claudii.)
dalej nie wyjaśnia to celu tej reklamy, tak dla samego lansu ? może autorka oczekuje, ze zaprosza ją do jakiegoś programu w tv i tam będzie pichcić swoje przysmaki ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Och, o tym blogu pisali nie tylko w Caludii ale i w paru innych gazetach, zresztą to nie pierwszy raz kiedy jest on na billboardach - parę lat temu zobaczyłam na billboardzie piękny suflecik czekoladowy i niżej podany adres bloga, weszłam i... heh, wpadam tam czasami i parę razy nawet coś upiekłam wg przepisów z tego bloga, choć sam manieryczny ton Autorki mnie drażni... O ile sobie dobrze przypominam, te parę lat temu Autorka zapytana o te billboardy napisała, że wtedy nikt jej ich nie sponsorował. Czyli, rozumiem że sama za nie wybuliła. Nie wiem jak jest teraz, te reklamy są w każdym większym mieście: Warszawa, Poznań, Wrocław, Kraków... Też nie kumam, po co to wszystko. Może faktycznie chęć zdobycia sławy i polansowania się jest tak silna...
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-11-05, 16:24
ale dziwne jest to że reklama jest można by powiedzieć w całej polsce, u mnie w gdyni widziałem już dwie..
AAAA i znalazłem ^^
whiteplate.blogspot.com napisał/a:
KAMPANIA
Ponieważ dostaję wiele pytań w sprawie kampanii billboardowej, w której pojawia się mój blog, postanowiłam napisać kika słów w tej sprawie.
Kampania jest kontynuacją projektu badawczego jednej z firm reklamy zewnętrznej, który ma na celu badanie efektywności kampanii outdoorowych dla różnych branż, w tym internetu.
Zainteresowanych odsyłam tutaj
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-11-05, 18:23
miglu149 napisał/a:
apisz do tego co robił te badania. (Tylko czy nie będzie potrzebny wkład własny? )
Za ładne oczy to oni tego na pewno nie robią
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-11-05, 18:24
podejrzewam ze wklad wlasny = znajomosci ,
aczkolwiek owej Pani mogla na prawde sie trafic okazja , wizje ma ciekawe.
np powidla z cebuli ^^, nie wiem jak to smakuje i chyba niechce wiedziec, bo nie umiem pomieszac tak smakow
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-11-12, 14:47
Teraz widzę reklamę na billboardzie bloga www.mojewypieki.blox.pl . Przyznam, że sam kiedyś czasami wchodziłem na niego, bo było tam bardzo dobre ciasto na pizzę. I ogólnie bardzo przyjemna strona.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).