a jak ktoś ma 5 osób na facebooku? Piszesz o sytuacji kiedy masz już jakąś społeczność, która może Twoje linki słać dalej. Inaczej jest jak taką grupę dopiero się buduje. Ja wrzucam tematy z forum na tablicę i liczba udostępnień jest praktycznie zerowa. Czasem ktoś polubi. Nie ma jednego sposobu na sukces.
pemkad napisał/a:
No tak tylko jak juz pisalam, w moim przypadku polskie blogi czy fora urodowe to nie jest to czym ja jestem zainteresowana zeby je podczytywac. To co jest w kregu moich zainteresowan znajduje sie w sieci w innym jezyku, tam nie ma sensu.
Skoro nie ma 100% pasujących miejsc to trzeba próbować w innych. Udzielaj się tylko w tematach, w których masz coś do powiedzenia. Przecież nie trzeba śledzić całego forum.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wystarczy przycisk lubię to pod wpisem i dobry artykuł sam się wirusowo rozprzestrzeni po facebooku.
oczywiście, tyle, że najpierw ktoś na tego bloga musi trafić, przeczytać i potem kliknąć w 'lubięto' :-)
możliwości jest sporo, ja średnio raz w tygodniu generuje ok 300 uniQ gdzie blog ma miesiąc czasu (dokładnie 11 lutego będzie miesiąc) a mam już 2100 uniQ za sobą co uważam za mały sukces.
W ostatnim poście odniosłem się do Twojego stwierdzenia o tym, że poprzez pisanie na forach tematycznych zdobywasz odwiedziny a potem lajki. Wszystko się zgadza, ale rozmowa moja i pemkad zaczęła się od czego innego. Potem dodała, że po dodaniu postów na tablice jej fani / znajomi dzielą się tym dalej. To też słuszne, ale w tym temacie nie dyskutujemy o skuteczności facebooka tylko o sposobach na reklamowanie bloga na forach internetowych.
Aktualnym problemem jest zatem: Co robić w przypadku kiedy tematyka naszego bloga jest niszowa i nie ma dedykowanych forów internetowych a tylko niektóre z pozostałych posiadają działy troszeczkę do niej zbliżone?
Vashta_Nerada wypowiadała się wcześniej, że link umieszczony na forach zupełnie odległych tematyce jej bloga nie cieszy się zainteresowaniem. Zastanawiam się jak to jest kiedy wypowiadamy się w wątkach jedynie bliskich temu o czym piszemy.
Przykład:
forum urodowe, dział dotyczący pielęgnacji rąk czy twarzy a w stopce mamy linka "zobacz jak dbać o swoje włosy".
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).