Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2012-07-20, 18:49 [Firefox] na żadnej stronie nie działa flash
|
|
|
Posiadam Windows 7 Home Premium, Firefox 14.0.1 oraz Adobe Flash Player 11.3.300.265
Rano wszystko działało a od około 2 godzin w normalnym trybie użytkowania nie mogę odpalić żadnego filmu na Youtube czy też jakiejkolwiek innej aplikacji w technologii flash (rotator zdjęć, gra online). Przy każdym fimie mam komunikat:Cytat An error occurred, please try again later
Problemów tego typu nie miewam, ogólnie rzadko mi się coś psuje i bardzo się przyzwyczaiłem do Firefoxa. Na Chrome ten problem nie występuje. Zatem poszukiwania zawęziłem do 2 elementów.
Z tego co znalazłem w sieci wynika, że problem jest znany, nie jestem więc osamotniony. Jest to wina flash playera i podobno pracują nad naprawieniem tego. No dobra, oni sobie pracują a co ja mogę zrobić teraz?
Jeżeli ktoś ma to samo co ja wyjścia są dwa:
1) downgrade wtyczki do wcześniejszej wersji. Podobno z 13.x.x ten problem się nie pojawia
ja wybrałem to:
2) uruchamianie programu Firefox z prawami administratora. Klikamy prawym klawiszem myszy na ikonę i wybieramy "Uruchom jako Administrator". Wszystko wróciło do normy.
Można to też ustawić na stałe (prawy klik na ikonie, właściwości -> zgodność -> zaznaczamy "uruchom ten program jako administrator" -> zastosuj).
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|