opera jest w wersji 9.5 a chrome 0.2beta - widzisz różnicę :> ? myślę, że google czeka na sugestie userów i wprowadzi to co jest im najbardziej niezbędne.
co do tych kart i osobnych procesów - tak się składa, ze to raczej odwrotnie jest niż myślisz myślę, że jeden wielki proces bardziej obciąża procka niż kilka małych
poza tym nie chodzi mi tu o obronę czegoś na siłę, bo nic z tego nie mam, że kogoś namówię to jednej czy drugiej przeglądarki, cieszy mnie jednak, ze taki gigant, który i tak co będzie chciał to się o nas dowie sam (albo kupi sobie od naszej-klasy po cichu ) decyduje się na taki krok jak udostępnianie swojej produkcji. Może opera zamiast pobierać kiedyś opłaty powinna zrobić podobnie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
opera jest w wersji 9.5 a chrome 0.2beta - widzisz różnicę :> ?
Wlasnie o tym pisalem, ze na razie na pewno nie jest to wielki konkurent dla Opery, ale watpie by w przyszlosci byl.
Moze kiedys za XXXXXX lat wyjdzie wersja stabila, ale przez ten czas Opera nie bedzie proznowac, jak i FF czy nawet gowniany IE.
Zreszta wisi mi to, niech robia co chca, moze przescignac i nawet FF, korzystalem z Opery i FF i dalje bede sie tego trzymal, google chrome nawet nie tkne i napisalem juz dlaczego, wiec chyba wszystko jasne.
piszesz jak potłuczony. To jakiś paradoks. Jak można konkurować z przeglądarką która ma prawie 50% i być dla mniej zagrożeniem - jednocześnie nie prześcigając kilkuprocentowej Opery ?
Przed wielkim boomem na alternatywne przeglądarki Firefox też miał kilkuprocentowy udział.
[ Dodano: 06-09-2008, 19:19 ]
Htsz napisał/a:
Poza tym, Opery używają zwykle hardcorowcy
Bzdura. A ja znam takich co nie są hardcorowcami i używają owej przeglądarki.
[ Dodano: 06-09-2008, 19:21 ]
m@tarci napisał/a:
O jakich ty oplatach mowisz?
Miał na myśli opłaty za wywalenie reklam z Opery do wersji 8.5.
Oj tam, szczegol, kiedys moze Opera byla platna, ale ten czas minal, w sumie byly chwile gdzie potrzebna byla kasa, a to byl jeden z lepszych sposobow.
A google na pewno nie bedzie mialo problemow z budzetem, IE tez na pewno nie, a FF to OS, wiec tylko Opera ma takie problemy i dna to stosowne wytlumaczenie.
Tobiasz napisał/a:
Bzdura. A ja znam takich co nie są hardcorowcami i używają owej przeglądarki.
A ja powiedzialbym ze nie masz racji, naczy sie, sa pojedyncze przypadki, ale nie udawaj glupiego, myslec potrafisz sam, wiec tlumaczyc sie nie bede, moze Htszowi bedzie sie chcialo P :
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).