Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-12-13, 00:47 grudzień miesiącem psujacych się komputerów?
|
|
|
To chyba jakiś omen ^^.
Niedawno jednemu znajomemu padł komputer, dopiero po paru dniach udało mu się go przywrócić do stanu używalności. Nawala mu jeden z dysków twardych.
Od jakiegoś tygodnia problemy z komputerem miał mój kuzyn, nie chciało załadować Windowsa i nawet przeinstalowanie systemu nic nie pomagało (jedynie na chwilę). Nastąpiła wymiana części w komputerze - na razie działa, jak znowu padnie to zapewne będzie wina dysku, bo płyta, procesor, zasilacz, grafika i ram są "nowe".
Wróciłem od niego i wieczorem postanowiłem sobie zagrać... W pewnym momencie komputer się zawiesił i zgasł a jak go uruchomiłem ponownie to ładował się już tylko w trybie awaryjnym w dodatku na monitorze widziałem 6 małych ekranów - szybko postanowiłem poszukać przyczyny i okazało się, że prawdopodobnie trafiłem na wadliwy układ graficzny GeForce 8600m GT ładowany co laptopów Compal. Naprawa to koszt około 240pln lub wymiana na nowszy (podobno poprawiony) za około 350 (ale nie znalazłem go nigdzie w sklepach)... dobrze, że to się stało dopiero po tylu latach i już powoli planowałem wymienić sprzęt całkowicie.
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|