Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 37 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-06-07, 16:04
Inez, i tak się będziesz bawić do usranej pendrive to rzecz w miarę osobista i mamy prawo trzymać na nim swoje pliki wierząc, że nikt niepowołany nie będzie ich przeglądał.
Propozycja Krzyśka też jest dobra! Informatyk czy nie, to nie sądzę, aby każdy dysk sprawdzał pod kątem ukrytych plików. No chyba, że ma włączony podgląd, to tak, ale myślę, że to też może być dobrym rozwiązaniem. Nie wpadnie na to, że zwykła uczennica ukrywa pliki. Takie moje zdanie.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-06-07, 16:25
Asiek napisał/a:
Inez, i tak się będziesz bawić do usranej pendrive to rzecz w miarę osobista i mamy prawo trzymać na nim swoje pliki wierząc, że nikt niepowołany nie będzie ich przeglądał.
Dlaczego do usranej? Nie każdy jest takim idiotą jak ten informatyk. Swoją drogą autorka wątku powinna być przy tym jak ten cieć zgrywa pliki i w odpowiednim czasie zainterweniować.
Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2009-06-07, 16:53
ale właśnie tego nie widać, bo chłopaki z innej klasy raz mu grzebali w kompie i dowiedzieli się ze jest taki program i chyba widzieli niektóre fotki, a jak mu ktos powie to i tak wyjdzie na jego
______________________________________________________ Nie ma podpisu. Uciekł
jakbym był wielkim chamem bez serca to bym wgrał parę brzydkich zdjęć na tego pena a w momencie 100% pewności, że je skopiował zrobiłbym donos, że posiada takie treści na komputerze - pewnie by go to nauczyło raz na zawsze nie wtykać nosa tam gdzie nie trzeba.
a tak bardziej poważnie...
Możesz skorzystać z programów szyfrujących dane, w ten sposób pewne katalogi będą dostępne tylko po wpisaniu odpowiedniego hasła.
można też zgrywać zdjęcia w archiwach .rar zabezpieczając je hasłem - tyle, że wtedy przy każdorazowej chęci ich oglądnięcia trzeba je wypakować.
do głowy przychodzi mi także posiadanie pendrive'a jedynie do przekazywania na nim plików szkolnych - teraz takie urządzenia kosztują 20pln, więc myślę, że to nie jest wysoka cena prywatności
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Sabina Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 03 Sie 2008 Posty: 517 Miasto: Z południa
Wysłany:
2009-06-07, 17:43
Cytat
jakbym był wielkim chamem bez serca to bym wgrał parę brzydkich zdjęć na tego pena a w momencie 100% pewności, że je skopiował zrobiłbym donos, że posiada takie treści na komputerze - pewnie by go to nauczyło raz na zawsze nie wtykać nosa tam gdzie nie trzeba.
dobre można by tego spróbować
spróbuje z ukrytymi plikami i rarem
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-06-07, 19:08
Htsz napisał/a:
Możesz skorzystać z programów szyfrujących dane, w ten sposób pewne katalogi będą dostępne tylko po wpisaniu odpowiedniego hasła.
Wysłany:
2009-06-08, 08:34
ja zrobiłam tak, żeby z góry filmiku jest biały piasek, i jak wyjdzie gdzieś necie to bede wiedziała ze od niego, a poza tym tak zrobiłam że 7 minutowy filmik ważył 2,5 GB (bez kompresji, 640 x 480) widziałam jak kopiował, ale miałam tez zahasłowane archiwum rar gdzie był obrazek żeby nie kradł cudzych plików, napewno złamie hasło i wtedy się dowie ze wszystcy wiedzą
[ Dodano: 08-06-2009, 08:36 ]
ale bede musiała i tak zaszyfrowac pena, przed innymi ciekawskimi, wiec dzieki wszystkim za rady
Pomogła: 30 razy Wiek: 42 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2009-06-08, 13:47
zasadniczo ja się zabezpieczam inaczej.
tworzę archiwum z (długim i dość trudno zgadywalnym) hasłem, ale tak, że nie można podejrzeć nawet nazwy plików. żeby dodatkowo jeszcze utrudnić użyszkodnikom, pakuję ten plik (już spakowany) jeszcze raz z taką samą zasadą, ale innym hasłem.
mur beton, że NIKT tego nie odzyska nie znając hasła (nawet jednego)
dla mnie jest to tyle komfortowe, że znam oba hasła i w przeciągu kilku sekund jestem w stanie otworzyć dowolny plik, a potencjalny porywacz może pocałować mnie najwyżej w 4 litery
ps. co poniektórzy wiedzą że 2 tygodnie temu zgubiłam swojego pen'a - wczoraj oddał mi go kolega z grupy ze słowami, że tylko na zajęciach (co 2 tygodnie mamy ) mógł mi go oddać, bo nie mógł w żaden sposób uzyskać do mnie kontaktu, a myślał, że coś na nim znajdzie - a figa!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).