Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Zamknięty przez: Htsz
2012-06-02, 23:09
Autor Wiadomość
godson90 

Dołączył/a: 05 Sie 2007

Wysłany:    Paltalk!

Wiatam. Dzisiaj na swoj komputer pobralem Paltalka... i mam teraz do was pytanie.Jak z niego korzystać? No wiecie... wchodzic na różne pokoje,szukac ludzi z polski itd.
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mnie pokieruje... thx

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Asiek 
Blogowicz.Friend

Imię: Asia
Pomogła: 39 razy
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2008-01-05, 21:01   

korzystałam... zabieracz czasu, ale ludzie są bardzo przyjemni. bardzo miłe rozmowy przeprowadziłam i poznałam fajne osoby :)
po zalogowaniu pojawia Ci się podłużne okno. w tym oknie pojawia się mniejsze - małe - tak kliknij 'browse all rooms'. pojawi Ci się okno, gdzie klikniesz w lewym oknie Europe, w prawym oknie pojawią się państwa. wiadomo - szukasz Polski i klikasz (chyba dwa razy, żeby się otworzyło). pojawią Ci się aktualnie uruchomione pokoje. Klikniesz dwa razy na jakąś nazwę i wejdziesz do pokoju. tam już poradzisz sobie... aby mówić naciskac 'push to talk', jednak wcześniej zawsze muusisz najpierw podnieśc rękę 'raise'. na paltalku obowiązują kolejki do mówienia. i radzę nie wciskać się na chama, bo banują. tam osoby moga Ci pomóc z ustawieniem klawisza na klawiaturze, żeby nie musieć wszystkiego robić za pomocą myszki. będzie wygodniej.

i teraz tak. moje rady, jako osoby, która siedziała tam.
uważaj na Soliego. to psychol. ludzie potrafili nawet na niego policję wezwać. wyzywa, robi głupie żarty i mówi, że jest fajnie. facet mieszka w stanach i bardzo lubi wyrażać opinie. nazwa jego pokoju to coś w stylu 'Irlandia już była' czy coś takiego.
pierwszy pokój, który powinieneś zwiedzić i który jest ogólnie dobrym wstępem, to pokój Alicji. tam są ludzie, którzy na pewno pomogą Ci się przystosować. od razu, jak tam trafisz, pozdrów wszystkich od aasiek :) ciekawe, czy mnie pamiętają. ja bardzo dobrze zapamiętałam ich wszystkich :) nazwa pokoju to coś związanego z rozmowami, ale jest napiane, że Alicja zaprasza.
mam nadzieję, że ten pokój jeszcze istnieje. jak nie, to musisz sobie radzić sam.. tylko nie kłóć się z Solim. nie ma sensu. to stary alkoholik, który szuka radości w dogryzaniu innym ;)

o, takie moje rady :) większość osób tam jest starszych, ale młodzi też się trafiają. to raczej sosób komunikacji dla tych, którzy jakiś czas temu wyjechali i tęsknią za polską mową.

pozdrawiam

godson90 

Dołączył/a: 05 Sie 2007

Wysłany: 2008-01-06, 09:45   

Dzieki że mi pomoglas ;) Ale juz dostalem bana w niektórych pokojach...
wiesz dlaczego? Bo siedzą tam stare komuchy co chcą zmieniać Polske będąc za granicą...

A tak w nawiasie to fajne rozmowy tam leca... ale jak juz mowilem... powiedzialem pare slow na temat ich zachowania i dostalem bana :rotfl:

Asiek 
Blogowicz.Friend

Imię: Asia
Pomogła: 39 razy
Miasto: Warszawa

Wysłany: 2008-01-06, 12:16   

Zawsze tak jest, trzeba wiedzieć z kim i o czym rozmawiać.A ich ulubionym zajęciem to banowanie... Mi się nigdy nie zdarzyło, ale wiem, że to jest masowo robione.

::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi