Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Zamknięty przez: Htsz
2009-01-21, 01:45
Autor Wiadomość
m@tarci 

Dołączył/a: 16 Sty 2008

Wysłany:    procesor

Mam wielki problem , ostatnio zmienilem procesor , ale u mnie zawsze w kompie , jednyny problem to byl wlasnie procek , bo zawsze jakos nie umiejetnie kupywalem i minelo dopiero kilka miesiecy , a juz chce nowy , tyle ze brak funduszy :kwasny:
Wiec pytam sie was , czy wie kots jaki jest dobra , a zarazem nie drogi procesor.
Zaden problem kupic dobry procesor i taki ktory by dobrze i kompatybilnie dzialal , tyle ze dawno nie buszowalem po necie i nie orientuje sie w aktualnych cenach.
Jedynie co mi wpadlo do glowy to AMD Phenom X4 9600 , powinno mnie na niego stac z ograniczonym kontem... ale jakiegos dobrego Xeona , to tylko moge sobie narysowac , a slabego nie chce , bo caly czas mam slaby procesor , a drugiego takiego nie chce.
Wiec co wy doradzicie??

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Tobiasz 

Imię: Tobiasz
Dołączył/a: 11 Wrz 2006

Wysłany: 2008-04-21, 01:33   

m@tarci napisał/a:

Wiec co wy doradzicie??
Core 2 quad 2,4 ghz? Pasuje?

m@tarci 

Wysłany: 2008-04-21, 16:03   

Intel Core2 Quad Q6600 2,40 GHz o to ci chodzi?

Starczyc , starczy , ale kosztuje pewnie z 700zl a AMD Phenom X4 9600 z 600 , to dla mnie jest nie mala roznica , tym razem mam duze problemy z kasa , i nawet 50zl robi duza roznice , w koncu zaden burzuja ze mnie.

Tobiasz 

Wysłany: 2008-05-22, 15:40   

m@tarci napisał/a:

Starczyc , starczy , ale kosztuje pewnie z 700zl a AMD Phenom X4 9600 z 600 , to dla mnie jest nie mala roznica , tym razem mam duze problemy z kasa , i nawet 50zl robi duza roznice , w koncu zaden burzuja ze mnie.
Już staniał do 500 zł. Poszperaj na ceneo.pl i skapiec.pl.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-22, 16:31   

Nie wiem, w wakacje zamierzam kupic Quada i mainboarda, przeznacze na to 100zl i bedzie git, na dwa, trzy lata.
Jeszcze rak z 6/8GB RAM, chce wpakowac w niego co sie da, by miec spokoj na nastepne lata, bo juz znudzilo mi sie to wszystko i mam tez inne wydatki, po za tym szrotem.

Cwistak 

Dołączył/a: 03 Mar 2008

Wysłany: 2008-05-22, 18:52   

Zastanawiam sie po co Wam takie komputery o_O do gier komputerowych?

Tobiasz 

Wysłany: 2008-05-22, 19:12   

Cwistak napisał/a:

Zastanawiam sie po co Wam takie komputery o_O do gier komputerowych?
Głównie do pracy, komunikacji itp., ale do gier też. :)

[ Dodano: 22-05-2008, 20:14 ]

m@tarci napisał/a:

Nie wiem, w wakacje zamierzam kupic Quada i mainboarda, przeznacze na to 100zl i bedzie git, na dwa, trzy lata.
Jeszcze rak z 6/8GB RAM, chce wpakowac w niego co sie da, by miec spokoj na nastepne lata, bo juz znudzilo mi sie to wszystko i mam tez inne wydatki, po za tym szrotem.
Masz o wiele lepszego kompa ode mnie i narzekasz. Ja mogę ponarzekać, bo mój postarzał się, a twój jest jeszcze dobry.

m@tarci 

Wysłany: 2008-05-22, 19:29   

Tobiasz, przeciez ty i tak lubisz emo, to co jest w zym zlego, masz forum, mozna sie wyzalic :P

Cwistak, do przeroznych rzeczy, jesli wydaje ci sie ze calymi dniami nic nie robie, tylko gram w gierki, to jestes w bledzie, od szczylowskich lat interesuje sie komputerami i wszystkim co z tym zwiazane.
Nie mianuje sie na hackera albo jakiegos uber pro zajebistego goscia/programiste/miszcza co wymiata.
Ale jesli cos potrafie i posiadam dobry sprzet, ktory moge jeszcze ulepszyc, to robie to, chyba proste i logiczne, nie widze sensu dalszej argumentacji, skoro to wytlumaczylem dosc jasno i logicznie, ale pokladam nadzieje w tym, ze to zrozumiales.

Cwistak 

Wysłany: 2008-05-22, 19:37   

Tobiasz napisał/a:

Głównie do pracy, komunikacji itp., ale do gier też. :)
Do jakiej pracy? Zajmujesz sie edycją video? Czy moze czyms co rownie bardzo pochlania kompa? Oo;

Nie no, po prostu zastanawiam sie po co ludziom takie szybkie komputery. Do tego stacjonarne.

*mysli o tym ze jak jego notebook przestanie go satysfakcjonowac to zakupi iBooka ;D*

Tobiasz 

Wysłany: 2008-05-22, 20:23   

Cwistak napisał/a:

Do jakiej pracy? Zajmujesz sie edycją video? Czy moze czyms co rownie bardzo pochlania kompa? Oo;
Nie.

Gry mają coraz wyższe wymagania sprzętowe i chociażby z tego powodu przydałaby się wymiana kompa. Ogólnie mówiąc warto mieć szybszego kompa.

Cwistak 

Wysłany: 2008-05-22, 20:24   

Ja tam nie wiem. Jak ja mam ochote pograc w gre to kupuje sobie konsole ; P obecnie jeszcze przez kilka dni bede posiadaczem PSP XD Ale co kto woli o0;

Tobiasz 

Wysłany: 2008-05-22, 20:25   

Cytat

Ja tam nie wiem. Jak ja mam ochote pograc w gre to kupuje sobie konsole ; P obecnie jeszcze przez kilka dni bede posiadaczem PSP XD Ale co kto woli o0;
Na konsoli nie ma wszystkich gier. Większość dobrych i znanych gier jest pod PC.

::
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi