Lukem
Blogowicz.Friend
|
Wysłany:
2008-05-23, 22:07 Skype bez użycia komputera
|
|
|
Ostatnio w pewnej gazecie znalazłem wzmiankę, że Skype ruszył z ofertą abonamentową na rozmowy z telefonami stacjonarnymi. Najtańszy abonament zaczyna się od nieco ponad 10 zł, a więc dużo taniej niż kochana TP. No i padł w domu pomysł, żeby pożegnać się z monopolistką i przesiąść się całkiem na Skype'a, zwłaszcza że do 1 czerwca można załapać się na darmowe miesiące - trzeba tylko pożegnać się z dotychczasowym numerem TP na rzecz tego internetowego (który - nomen omen - jest traktowany tak samo jak normalny stacjonarny).
Schody zaczynają się przy doborze sprzętu. A ten ma być niezależny od komputera, a więc odpadają wszelkiego rodzaju słuchawki USB.
No i tu pytanie do zorientowanych w temacie, o ile tacy są:
Czy bylibyście w stanie polecić mi jakiś w miarę niedrogi telefon (najlepiej bezprzewodowy) obsługujący Skype'a i podłączany do routera?
Aktualnie mam na oku Netgear SPH200D, Dualphone 3088 oraz Topcom Webtalker. I właściwie nic więcej nie znalazłem - przeszukiwałem Allegro, Ceneo i sklep Skype. Gdzie nigdzie natykałem się też na bramki do Skype'a, ale nie do końca rozumiem zasady ich działania.
Przyznam, że jestem kompletnie zielony w temacie VoIP, zatem wszelkie sugestie będą dla mnie na wagę złota...
|
|