Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-06-06, 03:11Switch
Mam w domu dwa komputery podłączone do internetu za pomocą switcha.
Problemy jest w tym że jeżeli ktoś z drugiego komputera rozmawia np. przez Skype to ja nie mam internetu ( 512 MB ) . O ładowaniu filmików na youtube bądź pobieraniu plików które przerywają w momencie gdy z drugiego komputera jest wymuszane połączenie z internetem to nie wspomnie ..
Teraz Pytanie: Czy Zakup routera rozwiąże ten problem?
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 37 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-06-06, 09:14
Bartek, tak. tyle że jeśli np. na jednym komputerze będziesz coś ściągał, to automatycznie na drugim kompie prędkość internetu się zmniejszy, jeśli wiesz co ma na myśli. ale generalnie nie będzie takiego problemu jaki masz teraz.
Pomogła: 30 razy Wiek: 42 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2008-06-06, 10:34
Amira napisał/a:
Bartek, tak. tyle że jeśli np. na jednym komputerze będziesz coś ściągał, to automatycznie na drugim kompie prędkość internetu się zmniejszy, jeśli wiesz co ma na myśli. ale generalnie nie będzie takiego problemu jaki masz teraz.
można sobie jeszcze ustawić w routerze przydział pakietowy (QoS) dla danego kompa - np. dla kompa nr.1 przydział ok 10% a dla drugiego resztę. tylko trza pamiętać, że nie da się przydzielić 100%, bo część przesyłu rezerwowana jest odgórnie dla podstawowych pakietów.
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-06-07, 18:18
^Amira Dzięki za pomoc
Bo aktualna sytuacja jest stresująca
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).