Wysłany:
2010-06-22, 06:26koniec NaszejKlasy! teraz mamy NK!
Nasza-Klasa czuje coraz większy oddech Facebooka w Polsce. Niedawne zmiany wyglądu były jak widać - od dzisiejszej nocy (22.06.2010) - wstępem do zmiany profilu tego portalu.
Od dzisiaj nie logujemy się już na serwis łączący znajomych z lat szkolnych, ale na bezpieczniejszy (?) i bardziej rozbudowany serwis społecznościowy NK miejsce spotkań.
Jakie są wasze odczucia jeżeli chodzi o zmiany?
można się było tego spodziewać, że NK upodobni się nieco do FB. Nawet gry niebawem dojdą - czyli pochłaniacze czasu - a to kolejne przychody z reklam Myślicie, że takimi działaniami NK uda się zatrzymać migrację ludzi do Facebook?
W załączniku zrzut ekranu z kart powitalnych nowej wersji - intro, zmiany, nowy regulamin.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2010-06-22, 09:33
No właśnie zauważyłam, że teraz jest NK a nie Nasza-Klasa. Ten serwis zmienia swoją postać, ale to może i lepiej? Bo w coraz mniejszym stopniu ten portal służy ludziom do odnalezienia przyjaciół ze szkolnej ławki. Stał się raczej kolejnym "Epulsem" czy raczej Facebookiem . No ale cóż... To w sumie było nieuchronne.
Czy mi to przeszkadza? W sumie to nie, ważne jest, żeby był jakiś rozwój.
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2010-06-22, 12:12
najbardziej rozbawiło mnie te 5 zgód - a zwłaszcza 2 ostatnie ^^
ni hu hu nikomu nie pozwalam na wykorzystywanie moich zdjęć do celów reklamowych czy do tego samego danych osobowych.
to ma być bezpieczeństwo?
w 4 literach mam takie bezpieczeństwo -_-
niech się ugryzą w swoje 4 litery zanim takie bajki powciskają ludziom -_-
ni hu hu nikomu nie pozwalam na wykorzystywanie moich zdjęć do celów reklamowych czy do tego samego danych osobowych.
jeżeli miałaś konto do tej pory to i tak się zgadzałaś, ale pewnie tego nie zauważałaś przez adblocka. Wykorzystywanie tych danych widać było kiedyś np. na kartach kredytowych (nie pamiętam jaki bank). Zdjęcia głównego używali jako tła karty i wstawiali twoje dane z automatu w odpowiednie jej pola
Lukem napisał/a:
wymuszają zgodę na przesyłanie informacji handlowych na adres e-mail i nie podoba mi się to.
jeżeli będą przesadzać z tym to założę im filtr, na przesyłanie się zgodziłem, na czytanie nie muszę
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2010-06-22, 19:53
Htsz, widziałam te karty
korzystali ze zdjęcia głównego - w tej chwili nie posiadam takowego, a system nie może korzystać ze zdjęć "schowanych i zabezpieczonych" przed innymi, więc przynajmniej to dobre
o ile owszem można filtr nałożyć, o tyle jak już mam dość robienia tego w kółko - dlatego coraz częściej nie wyrażam zgody na takie wykorzystanie mojego adresy e-mail - zwłaszcza, że nie służy on jako odspamiacz (to robi mi ONET skrzynka, hehehehe ) a jako normalny do zwykłych kontaktów nie tylko biznesowo-uczelnianych, ale także prywatnych. I nie potrzebuję się denerwować z powodu KOLEJNEGO niechcianego e-maila reklamowego, którego MUSZĘ odznaczyć (codziennie jest takich całkiem sporo, a przeliczając na ilość adresów e-mail z których aktualnie korzystam, to bomba zegarowa ) i wysłać w odchłań internetu.
Zwyczajnie zabiera mi to cenny czas, który mogę poświęcić na dużo ważniejsze sprawy.
Dla mnie to wygoda i mniej stresu, choć jestem świadoma, że pomniejszam zyski tych od reklam. Ale to akurat mnie nie obchodzi ani trochę
Wysłany:
2010-06-22, 22:33
Htsz, ależ przecież mam podzielone maile na takie grupy - problem w tym, że nie mogę przydzielić do nk e-maila odspamiającego, bo mimo wsio to kontakty osobiste
swoją drogą mi też dziś ubyło znajomych - zwyczajnie skasowali konta. nie wiem czy na pewno, ale prawdopodobnie przez zmiany - co tylko coś "nowego" wprowadzą, to zaraz następnego dnia mi ubywa od 1 do około 4 znajomych - dotychczas raz się zdarzyło, żeby osoba powróciła na nk po kasacji konta.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).