Wysłany:
2016-03-11, 17:42[Szablon Blokotek Minimalistyczny] zmiana koloru ikonek społ
Witam!
Mam problem ze zmianą koloru ikonek społecznościowych, są za jasne i nieczytelne.
Próbowałam zmienić je w ustawieniach szablonu jednak nie dało rady, w HTML nie umiem znaleźć. Ktoś, coś?
Drugi problem mam z ilością postów na stronie głównej, mam zaznaczone 8 a jest tylko 3, nie mam również przycisku żeby przejść na stronę drugą.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
Wysłany:
2016-03-11, 22:12kolor ikon społecznościowych i innych akcentów w szablonie
PaulaGold napisał/a:
Mam problem ze zmianą koloru ikonek społecznościowych, są za jasne i nieczytelne.
odszukaj w sekcji CSS element: .post-share a i zmodyfikuj ustawienia dotyczące koloru tła (background).
PaulaGold napisał/a:
Drugi problem mam z ilością postów na stronie głównej, mam zaznaczone 8 a jest tylko 3
Nie masz wielu postów, więc pracy dużo nie będzie. To standardowy problem szablonów z automatycznym skracaniem tekstu. Dodaj do wpisów opcję "czytaj dalej" i zaktualizuj ustawienia kanału witryny a powinno się naprawić.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2016-03-16, 19:29 ]
p.s. nie wiem kiedy pobierałaś skórkę "Minimalistyczny", ale ja pobrałem ją dzisiaj i z tego co widzę główny kolor dla wielu elementów ustawiony jest za pomocą zmiennej $(keycolor), więc powinna wystarczyć modyfikacja tylko w jednym miejscu:
Jeżeli po ręcznym skróceniu postów (to istotne, bo automatycznie skraca tam skrypt, ale to nie wystarczy) nadal będzie problem ze stronicowaniem, to pobierz sobie plik szablonu jeszcze raz, ze strony blokotka. Może wcześniej był jakiś błąd.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).