Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Autor Wiadomość
HitFan 
Blogger.Klub

Imię: Damian
Dołączył/a: 26 Lut 2016
Miasto: Bytom

Wysłany:    [blogspot] niewłaściwe opisy linków udostępnianych na FB

Dobry wieczór. Piszę tutaj ponieważ już raz mi pomogliście, a znow mam problem...
Od jakiegos czasu (miesiąc dwa), gdy udostępniam posty z bloga (rajdowakolekcja.blogspot.com) na Facebooku to udostępniają się w takiej formie:
Miniaturka, pogrubiony tytuł bloga i posta oraz początek treści ostatniego komentarza. Czy da się coś zrobić, żeby zamiast komentarza wyświetlała się treść danego posta?
Pozdrawiam!

EDIT:
Próbowałem tego sposobu:

Kod

http://www.addthis.com/academy/how-to-add-open-graph-tags-using-blogger/

Ale kiedy próbuję jakikolwiek post sprawdzić w Facebook Open Graph Object Debugger wyświetla mi błąd

Cytat

Your page has meta tags in the body instead of the head. This may be because your HTML was malformed and they fell lower in the parse tree.
Please fix this in order for the tags to be usable.

Sprawdziłem w kodzie szablonu i rzeczywiście tak jest. Ale, czy jeśli przeniosę je do sekcji head to nie posypie mi się strona? Sekcja body kończy przy 1900 wierszu, a znaczniki meta pojawiają się już w połowie (nie te od open graph).

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Red-Angel 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 24 Cze 2014

Wysłany: 2016-03-16, 20:53   Re: blogger opis na potrzeby wyszukiwania

Miałem ten sam problem, ale już go rozwiązałem. Gdy udostępniałem nowy wpis, to był fragment wpisu, gdy stary z komentarzami, to był fragment komentarza.

U mnie rozwiązaniem było włączenie Metatagów.
Blogger -> Ustawienia -> Ustawienia wyszukiwania -> Metatagi - Opis i tutaj ustawienie Tak i danie opisu.

Od tego momentu przy tworzeniu nowego wpisu (przy edycji analogicznie) pojawiło się nowe pole opcji po prawej stronie w Ustawienia posta - tam gdzie są Kategorie. Ustaw "Opis na potrzeby wyszukiwarek" I jak teraz udostępnisz wpis na FB powinien automatycznie wczytać to, co jest w tym polu - przynajmniej u mnie tak to działa.

Daj znać, czy u Ciebie też rozwiązało problem.

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2016-03-16, 21:47   Re: właściwe fragmenty wpisów w postach na facebooku

Red-Angel, to powinno zadziałać. Już kilkukrotnie podpowiadałem na forum by korzystać z tej opcji. Po wprowadzeniu opisów na potrzeby wyszukiwania należy jeszcze zaktualizować starsze linki w debuggerze facebooka: https://developers.facebo...debug/og/object - klikając na "Fetch new scrape information" - czyli podobnie jak to opisywałem w przypadku powiększania zdjęć w linkach postów wrzucanych na fb.

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

HitFan 
Blogger.Klub

Imię: Damian
Dołączył/a: 26 Lut 2016
Miasto: Bytom

Wysłany: 2016-03-16, 23:13   

Dzięki chłopaki, pomogło. Pozdrawiam :)

::