Wysłany:
2018-01-29, 11:17jak skasować suwak, który pojawia się na dole bloga?
Blog zapewne przeglądasz na laptopie lub innym ekranie, który jest mniejszy niż 1370px. Pasek pojawił się bo ustawienie szerokości niektórych elementów, w tym body, jest większe niż rozdzielczość ekranu, więc się nie mieści.
Jest to według mnie niedopatrzenie ze strony twórcy motywu, ale z tego co zauważyłem już wcześniej, blonparia wycofała ten szablon ze swojej strony, więc zapewne nie prowadzi dla niego wsparcia technicznego. Polecam jednak zawracanie głowy najpierw autorom, bo to oni są podpisani na dole i to im powinno zależeć żeby ich twory były dopracowane.
Nie mam wglądu w pełne źródło, ale skórka, którą masz na blogu bazuje na jednym z systemowych szablonów bloggera - Simple / Prosty. Powinnaś zatem mieć coś takiego jak: b:template-skin i po rozwinięciu tego elementu kod wyglądający podobnie do tego:
Niestety to nie wszystko co przydałoby się tam zmodyfikować żeby szablon dobrze prezentował się na tabletach i komórkach, ale zaawansowana edycja szablonów wykracza poza darmową pomoc na forum. Z tym już trzeba prywatnie lub na własną rękę.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).