Wysłany:
2007-04-15, 12:41[mylog] awaria, konserwacja serwerów czy coś innego ?
13 kwietnia okazał się pechowym dniem dla użytkowników mylog.pl
w piątkowy wieczór serwery myloga odmówiły posłuszeństwa (?) i do dnia dzisiejszego (15.04) nie można się dostać na żadną stronę w domenie .mylog.pl oraz .slowa.pl
jak wiadomo to jeden z najpopularniejszych serwisów blogowych w polsce, więc 'straty' są dość spore, ponad 340tysięcy użytkowników ma tam bloga. Wielu z nich ma popularne strony i prowadzi wpisy systematycznie a teraz nie mogą ich uaktualnić.
Z tego co się dowiedziałem od kilku userów, awarii na mylogu takich mniejszych było dość sporo i administracja rzado uprzedzała przed dłuższymi przerwami.
Zastanawia mnie co może być przyczyną tej przerwy, ciekawe jak długo jeszcze potrwa i czy administracja powiadomi na stronie głównej dlaczego blogi były tyle czasu niedostępne
macie może jakieś informacje na ten temat ? czekam na opinie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12
Wysłany:
2007-04-15, 12:56
No coz, jak ktos jest tak naiwny by trzymac tam bloga i nie bac sie o jego bezpieczenstwo to ma teraz pecha. eBlog tez mial kiedys wypadek bo pozar byl w serwerowni, ale nie tylko dalo sie odzyskac wszystkie notki, ale admin tez wprowadzil duzo gratyfikacji z tego tytulu. Miedzy innymi, wydaje mi sie ze podwoil wtedy czas wyswietlania sie reklamy, a takze zostalo to wszystko oficjalnie wyjasnione.
Tez sie zastanawiam dlaczego mylog nei chodzi, bo przez to mamy unikatowych na stronie i mniej kasy z google
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
moje domysły idą w stronę wymiany serwerów bo liczba userów coraz większa, widocznie obecne nie dały rady, no ale to tylko domysły panna "kotek" załozyła przed chwilą temat, w którym napisała, że myloga skasowali i szuka alternatywy, oczywiście temat poprawiłem żeby zamieszania nie było
za bardzo popularna strona aby skasowanie wchodziło w gre, chyba, że się fiskus czy inne 'zło' doczepiło
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2007-04-15, 14:10
Unikaotwych czy unikalnych, jeden kit
A co gdyby myloga rzeczywiscie skasowano przez przypadek?
Hakerzy
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Wysłany:
2007-04-15, 14:22mylog.pl nie otwiera się
ciężko powiadomić przed czasem jak płyta walnie lub co innego, tylko, ze na taką wymianę dwa dni to chyba za długo... nadal przypomnę, iż to jedynie domysły
Frozen Lust napisał/a:
A co gdyby myloga rzeczywiscie skasowano przez przypadek?
nic Świat się kręci dalej a inni admini poczuliby przypływ nowych userów
mylog raczej mial minimum 2 serwery (apache + myslq) ale raczej mial o wiele wiecej
zwiniecie sie z dnia na dzien jest dziwne bo reklamodawcy beda mieli pretensje...
mielismy wymiane uszkodzonej plyty na serwerze - wszystko trwalo okolo 2h
jesli maja wlasne maszyny to albo musza dostarczys wlasna plyte albo zaplaca za wymiane troche wiecej
wydaje mi sie ze przy tak duzym serwisie to kazda h przestoju to ogromne straty i raczej by zaplacili...
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
[you]
?
katoda [Usunięty]
Wysłany:
2007-04-15, 17:00
Kod
katoda@arch ~ $ ping mylog.pl
PING mylog.pl (213.133.110.237) 56(84) bytes of data.
From et.2.16.rs3k4.rz3.hetzner.de (213.239.244.70) icmp_seq=1 Destination Host Unreachable
From et.2.16.rs3k4.rz3.hetzner.de (213.239.244.70) icmp_seq=2 Destination Host Unreachable
Wysłany:
2007-04-15, 19:36
katoda napisał/a:
Nawiasem mówiąc: dobrze im tak
Cholera, ale to my na tym tracimy noooooo Kasa z google piechotą nie chodzi
nawet zapytać co i jak nie ma jak, bo wiadomo jakie mam z nimi relacje (na gg bylem zablokowany), a poza tym oficjalnie mozna tylko mailem a ten nie działa
Wysłany:
2007-04-16, 13:06
Włączyli i nawet newsa napisali wow
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).