Cashee
Blogowicz.Friend
Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 10 Kwi 2007 Posty: 1397 Miasto: Rzeszów
|
Wysłany:
2007-07-02, 12:37 Trzy żelazne zasady plotkary ;)
|
|
|
Znacie może jakąś koleżankę plotkare? Chcecie się dowiedzieć co ona robi, że ma pewną opinię w szkole? Zapraszam do lektury...
1. Plotkara musi mieć d o k ł a d n i e rozplanowany plan dnia. Przykład:
Najpierw pójde do Karoliny i obgadam z nią Justynę, później pójdę do Justyny i obgadam Kasię, później pójdę do Kasi i obgadam Olę, później pójdę do Oli i obgadam Dominkę, później pójdę do Dominiki i obgadam Sylwię, później pójdę do Sylwi i obgadam Klaudię, później pójdę do Klaudii i obgadam Marzenę, później pójdę do Marzeny i obgadam Alę, później pójdę do Ali i obgadam Izę, a później pójdę do siebie i obgadam Izę, a później obgadam samą siebie ze sobą!
( TO BYŁO TESTOWANE!!)
2. Nie tracisz czasu.
Plotkarstwo polega również na tym, abyś wiedziała wszystko pierwsza, nieważne czy to jest prawa czy nie. Ludzi obgaduj nawet w kościele (TO RÓWNIEŻ BYŁO TESTOWANE), na lekcji, lub... PRZEZ SEN! (byłam świadkiem obgadywania przez sen!)
3. Kogo masz lubieć...?
plotkara: Bożę, jak ja bym chciałabyć jak ta ada, jaka ona jest ładna i w ogóle fajna... ma tyle kolezanek...
JA: a właściwie to dlaczego ty ją tak bardzo lubisz?
plotkara: (chwila ciszy) no bo...eeeeee.... dała mi droższą bluzkę na urodziny od bluzki klaudii (bluzka plotkary kosztowała 18,99, a bluzka klaudii 14,99. Plotkara dostała ją, dlatego, iż donosi "wyższym swerom", co się dzieje na dole).
DOBRO MATERIALNE! Tak, masz lubieć osoby, które Ci to zapewnią.
Uwaga! Ja jestem ekspertem w dziedzinie plotkarstwa, i jeżeli ktoś chce przetestować swoje umiejętności proszę napisać wymyślony dialog z wymyśloną osobą, jak to obgadujecie ogórka kiszonego.
|
|