Inez
Blogowicz.Friend
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2008-08-10, 15:06 [pytanie] System newsów
|
|
|
Mam do Was pewne pytanie. Poszukuję dobrego systemu newsów. Jak wpisuje w google system newsów albo news system to wyskakuje mi z tysiąc stron a każda oferuje co innego, jednak większość to najzwyczajniejszy w świecie chłam i temu nikt nie może zaprzeczyć. No... Może nie chłam, ale coś, co mnie kompletnie nie interesuje i często też po prostu nie działa.
Szukam systemu newsów podobnego do CuteNews. Nie interesuje mnie jednak CuteNews, ponieważ u mnie to po prostu nie działa. Któregoś razu zepsuły się komentarze i koniec, po CuteNews, nie spełniały już swojej roli tak, jak powinny.
Wobec tego szukam systemu newsów, który jest dość prosty w obsłudze, ma możliwość komentowania i wklejania kodów PHP do zwykłych stron, aby na niej wyświetlały się posty danej kategorii. W Cutenews wklejało się coś takiego:
kod PHP: <?PHP
$number=5;
$category=6;
include("ścieżka/cutenews/show_news.php");
?>
Chcę aby system newsów działał na podobnej zasadzie. Mógłby mi ktoś polecić coś takiego? Byłabym bardzo wdzięczna. Nie chcę żadnego CMSa bo niedługo będę mieć własnego (haha! ), ale teraz potrzebuję małej formy przejściowej.
Czekam na odpowiedzi od Was i liczę na Wasze porady!
|
|