Wysłany:
2008-09-25, 14:59[video] tak się jeżdzi tramwajem po Wrocławiu
pomimo, ze Wrocław wprowadza nowe pojazdy komunikacji miejskiej jak chociażby tramwaje niskopodłogowe Skoda czy nowe autobusy Mercedesa, to do ruchu dopuszczone są jeszcze te, które pamiętają chyba prl. Nazwa dla nich, którą słyszałem do tej pory to była ruska rakieta, ale patrząc na ten filmik powiem szczerze, że skojarzenie z bobslejem jak najbardziej trafione
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2008-09-25, 15:34
filmik super
co do samych tramwajów - w stolicy jeszcze jakieś 5 lat temu jeżdziły takie stare próchna z dykty i aluminium. - teraz po zakupie nowych, zniknęły, choć mogę się mylić, bo nie zwiedzam już starych i dalekich zakątków miasta.
no przecież napisałem, to stary tryb tramwaju i twórcom jazda tym tramwajem kojarzy się z bobslejem, bo rzeczywiście tak nim nosi na zakrętach a ludzie rozpędzali niby ten bobslej a potem wskakiwali na miejsca
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
:O mi tez, kto by pomyslal^^
Coz, nie wiem czy smiac sie czy plakac, ale tak to juz w Polsce jest, choc nie narzekam, bo nie ma na co, u mnie nie ma nawet autobusow miejskich, co dopiero tramwaji itp.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-01-28, 00:30
Oczywiście jak zwykle trochę przesadzone, bo aż takiej tragedii w tych tramwajach nie ma... Co rzecz jasna nie oznacza, że jest dobrze! Czasami jazda wrocławskim tramwajem to istna masakra. Mnóstwo ludzi, smród, rzucanie na boki, zepsute drzwi i inne tego typu atrakcje...
A ten tramwaj co pokazali jest jednym właśnie z tych najstarszych . Najlepiej jak się jedzie takim w nocy (kilka minut po dwunastej, ostatnim w ciągu danego dnia ) i jak klimatu dodaje migające światło w środku... Odlot! Z koleżankami mówimy na ten tramwaj Tramwaj - Widmo...
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).