Moze byc, ale szczerze mowiac wole pierwszy nurt punk rocka, czyli ten prawdziwy punk rock, metal w wykonaniu punk, raczej nie podoba mi sie.
Mam inna, troche lepsza alternatywe dla tego, metalcore \m/
Ale sa gusta i gusciki, i jak wiadomo, o tym sie nie dyskutuje.
Moglbym sie szerzej wypowiedziec, ale nie wiem czy warto robi off i od razu wyglaszac swoje ulubione nurty muzyczne.
P.S moze sa chetni do podjecia dyskusji w ogolnym temacie o rock 'n' roll? moglbym wziasc sie za budowe takiego konkretnego topicu.
[ Dodano: 24-10-2008, 20:54 ]
Btw. i mala nagana ode mnie, zaprzestan wkurzania ludzi, zalozyles temat o nazwie HC, napisales ze lubisz hc, ze pozniej sie wypowiesz i dales kawalek Cancer Bats.
Precyzuj czasem bardziej temat i to o czym ma byc dyskusj i najlepiej nazywaj/podpisuj jeszszce te linki/kawalki ktore zamieszczasz, bo niektorzy mogliby pomyslec ze chcesz dyskutowac o zepole pod nazwal ''HC''. ...po zobaczeniu nieznanego(czyt. niepodpisanego/nazwanego i sprecyzowanego) kawalka sam pomyslalem ze istnieje jakis zespol pod taka nazwa.
[ Dodano: 24-10-2008, 20:56 ]
A Cancer Bats jest swiezym zespolem i jak dla mnie slabym.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Dla mnie instrumentalnie i wokal do niczego, ja tez to nazywam profesjonalnie... darcie mordy zbyt wiele, zniose takie cos, jak np. w Childre Of Bodom, w sumie tam chyba tylko to pasuje, takie klimaty, ale na okraglo, nudne robi sie to w koncu.
juan Blogger.Klub Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 05 Lis 2007 Posty: 48
Wysłany:
2008-10-25, 23:14
Moja muzyczna nastoletnia młodość to punk, a z racji zaprzyjaźnienia sceny punk i hc (symbolem było, gdy największy punkowy zin na okładce zmienił podtytuł z "punk" na "hc/punk") również trochę kaset zespołów hardcorowych miałem w swojej kolekcji.
Dziś specyficzność wokalu hc odstrasza mnie. Raz na rok, na półtora łapie mnie sentyment i sobie starych piosenek posłuchuję
Jeśli ktoś chciałby się bliżej zapoznawać z hc/punkiem to polecić mogę stronę http://www.shingrecords.com/ - kiedyś jednego z pierwszych wydawców i dystrybutorów nastawionych mocno na polskich i nie polskich hardcorowców. U mnie nie były to tak odległe czasy, ale komputery i internet wydawały się abstrakcją z tv, a katalogi wydawnictw kopiowaliśmy sobie na ksero i pożyczaliśmy od kolegów Czar wspomnień
Na tym chyba glownie polega hc punk, dlatego nie za bardzo odpowiada mi ten nurt muzyczny.
Piosenka dla mnie jest niczym zycie, gdziebym nie byl i co bym nie robi, zawsze towarzyszy mi przy tym muzyka, ale takie cos trudno nazwac mi muzyka, podobnie mam z wiekszoscia przedstawicieli hh.
Ale sa gusta i guscicki. ...no i oczywiscie nastawienie do swiata, z czasem moze ono uledz - diametralnie - zmienie i takie piosenki wydaja sie bardzi odpowiednie/wskazane, ale to raczej typowe rozterki nastolatkow i zazwyczaj wyrasta sie z tego
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).