Wysłany:
2009-10-07, 03:24Google Logos, czyli jak przypominane są nam różne wydarzenia
Ta firma z chyba najprostszą wyglądem stroną na świecie i jednocześnie najczęściej odwiedzaną lubi nasz czasem zaskakiwać wyglądem swojego loga, które przybiera rózne kształty w zależności od okazji.
Rok temu mogliśmy poznać 10 letnią historię Google na specjalnej stronie. W tym roku do loga Google dołączono jedno L na znak jedenastych urodzin. Wyglądało to tak:
Do utworzenia tego tematu natchnęło mnie dzisiejsze logo, na którym nigdzie nie ma literek! Jest za to kod kreskowy (pewnie jego forma odpowiada słowu Google)
Na stronie http://www.google.pl/logos/ można zobaczyć chyba wszystkie a jeżeli nie to na pewno większość logotypów podzielonych latami.
Jak wam się podoba pomysł Google, które logo przypadło najbardziej do gustu ?
Zastanawiałem się, która to rocznica wynalezienia kodu kreskowego i na jakiej zasadzie dobierane są okazje, że akurat dla tej konkretnej zmieniane jest logo. W zeszłym roku (2008) dostaliśmy logo z okazji święta niepodległości 11 listopada
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-10-07, 16:26
Przeglądałem kiedyś te loga, ale chyba ciężko jest wybrać "ulubione".
Imię: Anna
Wysłany:
2009-10-08, 20:34
Nov 14, 2001 Claude Monet's Birthday - (Global) (rozmyte);
Aug 06, 2002 Andy Warhol's Birthday - (Global) ;
Oct 25, 2002 Happy Birthday Picasso - (Global) ;
Mar 06, 2003 Michelangelo's Birthday - (Global) ;
Jun 16, 2003 MC Escher's Birthday - (Global) ;
Feb 03, 2004 Gaston Julia's Birthday - (Global) ;
Mar 30, 2005 Vincent Van Gogh's Birthday - (Global);
Mar 20, 2006 Persian New Year ;
Jan 04, 2006 Louis Braille's Birthday - (Global) ;
Apr 22, 2007 Earth Day - (Global) ;
May 22, 2008 Doodle 4 Google Competition: 'Up in the Clouds' by Grace Moon - (US);
May 16, 2008 Invention of the First Laser - (Global) ;
Sep 22, 2008 First Day of Fall ;
Nov 27, 2008 Thanksgiving Day - (US) ;
Nov 03, 2008 Doodle 4 Google Sweden: Doodle by Linnea Selin - (Sweden) ;
Mar 20, 2009 First Day of Fall - Design by Eric Carle ;
Jan 16, 2009 Doodle 4 Google China: Doodle by 张博 - (China) ;
Jun 06, 2009 25th Anniversary of Tetris - (Selected Countries);
Apr 27, 2009 Samuel Morse's Birthday - (Global) ;
Jul 22, 2009 Solar Eclipse - (Selected Countries) ;
wiem wiem, że dużo, ale wszystkie są śliczne, daje się zauważyc u mnie tendencja do faworyzowania grafik z urodzinami malarzy:)
Htsz, mieliśmy też dzień nauczyciela, dzień lasu (drzew?...); urodziny Bo¾eny Nìmcovej... co zabawne, to ostatnie powinny mieć chyba Czechy:)
______________________________________________________ męczy się człowiek lenn męczy
znów zeń jest rzeczy niepotraf
niepewny cozrobień
yeń
(Białoszewski [twórczo przetworzony])
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).