Wysłany:
2009-10-21, 07:49Najbardziej męski sport ?
Rozmowa w shoutboxie na temat Kubicy/f1 i Małysza oraz całej manii na temat sportów jakie uprawiają podkusiła mnie do utworzenia nowego tematu.
Jaki sport według was jest najbardziej męskim sportem ? wypowiedzi proszę argumentować
ja stawiam na rugby / futbol amerykański, wprawdzie nie śledzę tego sportu, ale uważam, że poza kondycją, siłą wymaga od facetów sprytu i kreatywności (szybkiej analizy wydarzeń). Co do urody to się raczej panie powinny wypowiedzieć, czy pociągają ich tacy panowie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-10-21, 16:20
Wg mnie najlepszym sportem jest robienie trików na: deskorolce, rowerze i rolkach. Co prawda nie uprawiam tego sportu, ale miło się to ogląda.
Co do męskiego sportu, to uważam, że jest to piłka nożna. Czasami na Eurosport pokazują jak grają kobiety i niestety żadna akcja w ich wydaniu nie jest, ani ładna, ani zrobiona "z głową".
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-10-21, 16:30
miglu149 napisał/a:
Czasami na Eurosport pokazują jak grają kobiety i niestety żadna akcja w ich wydaniu nie jest, ani ładna, ani zrobiona z głową.
To jeszcze mnie nie widziałeś grającego w "nogę"
Mi się wydaje, że sporty ekstramalne typu wspinaczka górska można zaliczyć do męskich sportów.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-10-21, 18:28
Krzysiek napisał/a:
To jeszcze mnie nie widziałeś grającego w nogę
Może to i dobrze.
Właściwie to co kryje się pod "najbardziej męski"? Bo można na pierwszym miejscu napisać podnoszenie ciężarów, ponieważ mężczyźni są zdecydowanie silniejsi, ale to nie oznacza, że ten sport jest najbardziej męski.
Może niech się jakaś kobieta wypowie. W końcu połowa użytkowników na tym forum to płeć żeńska.
Cytat
ja stawiam na rugby, wprawdzie nie śledzę tego sportu, ale uważam, że poza kondycją, siłą wymaga od facetów sprytu i kreatywności
Sugerujesz, że kobiety nie są sprytne i kreatywne?
Skoki narciarskie i ewentualnie żużel. Bo widziałem kobiety w prawie każdej dyscyplinie, łącznie z takimi bardziej egzotycznymi (nawet w Formule 2 startuje jedna), a w tych dwóch jak dotąd nie.
Żarty na bok. Mój typ to boks. Owszem, są zawody kobiet i często są równie emocjonujące jak te męskie. Ale przyznać się, kto z Was na widok słowa "boks" nie ma przed oczyma dwójki mięśniaków okładających się po twarzach rękami w śmiesznych rękawicach?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
TheAhyy
Wysłany:
2009-10-31, 11:28Re: Najbardziej męski sport ?
Htsz napisał/a:
ja stawiam na rugby
Też uważam rugby za sport tylko dla mężczyzn ;]
I może jeszcze boks. Boks dla mnie kojaży się tylko z mężczyznami i lejąca się krew xD
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).