Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2010-01-15, 09:27Walka z kolumnami i CSS
Nareszcie znalazłam stronę, która powinna być niezbędnikiem dla każdego webdesignera. Zawsze, kiedy mam ochotę coś zakodować (taki mały fetysz;)) wkurzam się, kiedy muszę poustawiać ramki na stronie. Jest to nudne i czasami upierdliwe.
Z pomocą w takich beznadziejnych przypadkach przychodzi strona
Tu znajdziecie chyba wszystkie możliwe ustawienia kolumn na stronach. Możecie panować nad szerokością, macie do wyboru wiele kombinacji.
Można znaleźć tu także najprostsze templatki opierające się na CSS. Idealny sposób dla leniwych albo dla tych , którzy szukają dobrego źródła na ćwiczenie swoich umiejętności kodera.
templates.ironmyers.com
Enjoy.
Wykopane dzięki BLIPowi.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-01-15, 16:23
Dzięki! Rzeczywiście przydatne, bo czasami jak mi się nie chce robić tych divów samemu to kopiuje kod i przerabiam z innego szablonu.
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2010-01-15, 17:09
Asiek, fajnie, że się dzielisz tą stroną przyda się na pewno.
miglu149 napisał/a:
jak mi się nie chce robić tych divów samemu to kopiuje kod i przerabiam z innego szablonu.
ja zawsze tak robię włączam sobie kod jakiegoś swojego szablonu i na nim pracuję
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).