Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-04-27, 04:00 [szablony blogowicz] to już 7 lat - plany na przyszłość!
|
|
|
27.04-2003 -> 27.04.2010 - jak nietrudno policzyć minęło już 7 lat!
Nie wiem dlaczego, ale zabrakło takiego tematu w zeszłym roku. Przeanalizuję więc ten z piątych urodzin. Dałem tam sobie wprawdzie 5 lat czasu, ale trochę już się dzieje.
ad.1 Wydaje mi się, że dostaw było więcej ostatnio. W ekipie także mamy trochę zmian, jedne osoby zrezygnowały inne przyszły lub powróciły. Nie sądzę, żeby to był koniec przyjęć. Wszystkich chętnych na robienie szablonów serdecznie zapraszam!
Jeżeli chodzi o wygląd to tu dałem plamę. Od trzech lat nic się w tej kwestii nie działo, ale na szczęście zacznie a raczej już zaczęło i będzie stopniowo wprowadzane. Musimy być bardziej na czasie
ad.2 Usprawnienie pobierania... hmm Tutaj sprawa się nie zmienia, do tego potrzeba niestety programisty a takowego na dzień dzisiejszy nie posiadam. Nie zamierzam się jednak poddawać i postaram się uregulować tą sprawę przed końcem roku. Szczególnie, że czeka nas rozszerzenie bazy serwisów, na które będą pasowały nasze szablony.
ad.3 uruchomienie strony głównej? tutaj koncepcje się zmieniają. Prawdopodobnie na blogowicz.info powstanie strona zbiorcza wszystkich podstron albo blog o blogach. Dokupiona została także domena webloger.pl - ale to sprawa niezwiązana z szablonami bezpośrednio. Dlaczego? projekt blogowicz/webloger ma w tym roku stać się czymś więcej niż tylko stroną z szablonami i forum.
ad.4 strona dodatków została wstępnie przygotowana. Złożyłem ją ze strony kalendarzy i shoutboxa, które wcześniej działały w subdomenie avatary.pl - W tej chwili trzeba poprawić dodatki tak, aby poprawnie generowały kody na blogi. Zapraszam do współpracy wszystkich, którzy znają się trochę na javascript lub tworzą dodatki na blogi.
ad.5 forum jest modernizowane w miarę na bieżąco. Staram się jak mogę, aby przybywało na nim tematów. Sam tego oczywiście nie dokonam, więc tutaj liczę na waszą pomoc
Jak już wiele osób wie (bo śledzi nowe tematy na forum) rozwijamy fora blogowe a także dział ocen blogowych. Gorąco zapraszam do udziału w dyskusjach na ten temat, przydadzą się wszelkie uwagi i propozycje.
ad.6 "zrobić coś ze stroną avatarów" - szczerze powiedziawszy to zaniedbałem ten projekt. Przez ostatnie dwa lata kompletnie nim się nie zajmowałem. W tym roku to się zmieniło. W tej chwili przy jego rozwoju pomaga mi jedna osoba. Omawiamy sprawy związane ze startem i grafikami, które będą publikowane. Do współpracy zapraszam wszystkich, który potrafią tworzyć avatary i graficzki do użytku w internecie, więcej info tu nabor na projektantów
---------------------------------------------------
jakie plany na najbliższy czas i ten rok:
A) zmiana i aktualizacja regulaminów / licencji szablonów.
B) modernizacja podstron strony szablonów. Uaktualnienie treści, dodanie nowych podstron.
C) Zwiększenie liczby aktualizacji, powiększenie ekipy o nowych projektantów
D) zmiany w wyglądzie strony szablonów, potem dostosowanie do niego reszty serwisów, w tym forum.
E) dodanie podstron dla każdego szablonu, poszerzenie opisów i instrukcji związanych z ich użytkowaniem. Dodatnie opcji wyszukiwania na stronie oraz tagów. Zmiany w kategoriach.
F) Nawiązanie współpracy z nowymi stronami - wymiana buttonami, linkami itp. Już teraz serdecznie zapraszam
G) rozbudowa forum pod kątem blogów
to tyle na początek, reszta dojdzie w trakcie wykonywania prac
Jak wy się zapatrujecie na to co już było (przez te 7 lat) i czego byście oczekiwali od naszej strony w przyszłości? Czego brakuje na stronie szablonów, na forum, na stronie z dodatkami? Jakiego podserwisu tematycznego nie ma już (albo nie było wcale) a według was jest niezbędny blogerom?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|