Wysłany:
2010-06-14, 14:38[ownlog / fotolog] integracja konta z Youtube i Picasa
Na dzień dzisiejszy w wersji beta (a niebawem jako standard) można testować nową usługę na Ownlogu (fotolog). Do tej pory do dyspozycji użytkowników było zintegrowane konto na fotosiku, ale zaczęły się z nim problemy. Administrator postanowił dołożyć kolejne narzędzia dla użytkowników ułatwiając im zarządzanie swoim blogiem
Jedyne co musimy posiadać to konto na Google a konkretnie na Picasa oraz integracje naszego konta Google z Youtube (o ile chcemy korzystać z tej usługi). Od tej pory logując się na fotologu (ownlog) możemy wgrywać zdjęcia z poziomu panelu zarządzania kontem bloga.
Jak wspomniałem, obecnie jest to wersja beta, aby zobaczyć nowe opcje i je przetestować należy skorzystać z tych linków:
Jeżeli jesteście zalogowani i wejdziecie na tą podstronę to w panelu nad wpisem pojawi wam się link "Media". Po kliknięciu w niego otwiera się okienko z zakładkami Google Picasa i Youtube. Jeżeli jesteście zalogowani do tych usług zobaczycie przesłane przez was pliki i będziecie mogli dodać nowe.
Jak wam się podoba? Będzie to dla was przydatne narzędzie?
p.s. przy okazji dodam, że na ownlogu następują liczne zmiany. Od niedawna posiadacze kont na OpenID mogą zostawiać komentarze ze swoim nickiem. Administrator przepisuje (optymalizuje) kod całego serwisu. Doszła historia wiadomości odebranych i wysłanych, wiele obecnych opcji przeszło lifting i działa sprawniej.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2010-06-14, 16:23
całkiem fajne, ale dla mnie osobiście trzymanie zdjęć na Picassa... eeee... nie ufam zbytnio googlowi z tej strony, więc się obejdzie.
niemniej narzędzie bardzo przydatne ^^
z tego co zauważyłam, na forum ownlog/fotolog ktoś pytał o zarządzanie blogami z jednego konta jak na myspot/mylog - owszem fajna opcja, ale... nie sądzę by EM chciał powielać coś, co już jest na rynku, a przy okazji znów zacząć od nowa pisać kod serwisu, o dodatkowych sprawach z tym związanych chyba nie wspomnę.
jestem ciekawa co administrator nowego jeszcze szykuje, mam nadzieję, że liftingowi zostanie poddana szata graficzna, bo szczerze mówiąc, to obecna jest... za stara i trzeba wymienić ją na nową, młodszą
dzisiaj zmiany przeszedł także sam panel dodawania wpisów. Ładniej się prezentuje, doszła opcja powiększania okna edytora wpisu oraz dynamiczne przełączanie się pomiędzy widokiem HTML a wizualnym Z tego co widzę opcja "media" dostępna jest już normalnie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Od wczoraj użytkownicy widzą także nowy panel w zakładce "edytuj wygląd". Karty podstron z kodami szablonu przełączają się teraz dynamicznie. Tutaj także doszła opcja rozsuwania okna w dół.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).