Czy jest jakis sposob aby blog wygladal tak samo we wszystkich przegladarkach? Wiem np. ze przezroczyste scrolle dzialaja tylko pod IE, ale rozmiar czcionki i tym podobne??
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 269 Miasto: Sosnowiec
Wysłany:
2006-06-22, 19:36
Validacja - to chyab pomoże .
Ghost [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-24, 11:49
Bardziej chodzilo mi o takie rzeczy jak filtry przy linkach. Pod IE dziala natomiast w FF juz nie. Czy jest jakis sposob zapisania tego aby filtr byl taki sam w obu przegladarkach?
http://www.krysztalowy-kalamarz.mylog.pl/ to jest moj blog. Jak wejdziecie przez IE i FF to zobaczycie na linkach o co chodzi.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-06-24, 16:43
Ghost napisał/a:
Bardziej chodzilo mi o takie rzeczy jak filtry przy linkach. Pod IE dziala natomiast w FF juz nie. Czy jest jakis sposob zapisania tego aby filtr byl taki sam w obu przegladarkach?
Z tego co wiem nie ma takiej mozliwosci, a java script tez nie dziala, wydaje mi sie, ze w wielu szablonach uzyto efektu zmieniajacych sie kolorow (rainbow, czy jakos tak) i w FF nie dzialalo. Chociaz moge sie mylic
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-27, 23:27
czyli co, w FF itd nie ma sposobu na css (filtry) ?? :> phyyy, taka niby dobra przegladarka a podstaw nie obsluży.. to mnie w niej męczy najbardziej
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-06-28, 02:03
efekt teczy, czyli zmieniajacych sie kolorow jak najbardziej dziala pod firefoxem. Trzeba tylko odpowiednio zainstalowac skrypt. Jave mozna wylaczyc lub tez nie - ale dziala. Nie chodza tylko filtry do linkow, scrolle maja kolory domyslne. Ale bez tego da sie żyć. I choc poczatkowo trudno jest sie przyzwyczaic, to z czasem dostrzega sie walory "przesiadki" z internet explorera.
A. Czasem na blogach jest muzyka wpisana w html scryptem "bg sound(...)" - w firefoxie nie slyszy sie tej muzyki, co dla wiekszosci ludzi jest atutem. W przeciwienstwie do ie, ktora emituje muzyke w tle. Nie przecze ze czasem dziweki sa przydatne do podlapania ogolnej atmosfery bloga, lecz czasem czlowiek ma ochote sie wyciszyc lub posluchac wlasnej muzyki. I nastepuje problem, Opuscic bloga ?
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
N`talia [Usunięty]
Wysłany:
2006-06-28, 08:21
co do bgsound to sie zgadzam ;] teraz juz tak czesto sie tego nie stosuje, popularniejsze sa mini playery, ale meczące jest to w dalszym ciągu ;p
osobiscie jestem estetką i z powodu głupich suwaków i efektów linków nie moge sie przestawic na przegladanie blagow czy stron domowych w FF... (dodatkowo mi w FF nie wyświetlało cssu dla tabelki- tło, obramowanie, krój czcionki.. nie bylo importowane z arkusza )
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-06-28, 13:08
Georgiana napisał/a:
Opuscic bloga ?
hehe, wystarczy wcisnac stop w przegladarce i wszystko sie zatrzyma
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-06-28, 13:37
N`talia napisał/a:
(...)osobiscie jestem estetką i z powodu głupich suwaków i efektów linków nie moge sie przestawic na przegladanie blagow czy stron domowych w FF... (dodatkowo mi w FF nie wyświetlało cssu dla tabelki- tło, obramowanie, krój czcionki.. nie bylo importowane z arkusza )
Coś co u Ciebie wygląda dobrze powinno wyglądać tak samo na innych przeglądarkach.
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).