Wysłany:
2011-09-22, 13:14Blogger Dynamic Views - zaprezentuj bloga w ciekawy sposób
Dodałem sobie kanał BloggerHelp do subskrypcji na Youtube, polecam też czytanie bloga buzz.blogger.com, bo można na nich spotkać czasem dość ciekawe artykuły jak np. ten o Dynamicznych podglądach.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Agata Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 136 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2011-10-01, 21:32
Htsz napisał/a:
Czy trafiliście kiedykolwiek na informację o Dynamic Views?
Nie, a nawet jeśli, to nie wiedziałam, że to to ^^'
Htsz napisał/a:
na jakiegoś bloga, który wyglądał podobnie?
Możliwe, wydawał mi się dość bajerancki, ale jednak...
Htsz napisał/a:
jak wam się podobają te wodotryski?
No właśnie. wygląda to na niezły bajer... ale nie jestem do tego przekonana. Może jestem zbytnią tradycjonalistką, ale wydaje mi się to być przekombinowaniem.
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki.
Może jestem zbytnią tradycjonalistką, ale wydaje mi się to być przekombinowaniem.
zależy czemu to ma służyć.
np. widok Flipcard -> Date fajnie grupuje wpisy po datach
jeżeli zmienimy na Author widzimy kto jest najaktywniejszym redaktorem na danym blogu (oczywiście przydatne kiedy jest więcej niż jeden).
Opcja Classic przyda się jeżeli szablon danej osoby niekoniecznie nam się podoba lub jest nieczytelny bądź skomplikowany (kiepskie usability) a lubimy przeglądać treści tego bloga.
Snapshot przyda się głównie na fotoblogi, łatwo można ogarnąć wiele galerii jednym spojrzeniem i wyłapać jakieś ciekawsze ujęcie a potem przejść do galerii.
Z tego co zauważyłem trochę się zmieniło od czasu kiedy dodawałem ten temat. Teraz po kliknięciu na dany post nie przenosi nas nigdzie a jedynie otwiera się ramka z treścią. Nie jest to złe, ale w jednym z podglądów bardziej pasowało mi jak cały ekran przechodził od prawej do lewej.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Ja, na moim blogu, korzystam z Dynamic View od dwóch, trzech dni.
Jedyne dwa problemy to kłopoty z wyświetlaniem w Operze i brak możliwości edycji kodu HTML szablonu. Tak poza tym - czytelnie i nowocześnie
______________________________________________________ Pomagam głównie w zakresie xHTML i CSS.
W mniejszym stopniu doradzam również w sprawach PHP, MySQL, JavaScript oraz grafiki.
Potrzebujesz wsparcia? Pisz na PW.
Drobna pomoc za darmo!
Czy trafiliście kiedykolwiek na informację o Dynamic Views? na jakiegoś bloga, który wyglądał podobnie? jak wam się podobają te wodotryski?
Tak. Nie. Wcale.
Dziwne, ze niektórzy o tym nie słyszeli. Mi jeśli dobrze pamiętam wepchało się na siłę w opcjach albo na pasku nawigacyjnym i musiałem się męczyć, żeby wyłączyć. Albo samo znikło, już nie pamiętam.
______________________________________________________ Smash Them All ! ! ! - czyli zielone archiwum, główne źródło gamma informacji oraz inne okołohulkowe fanaberie.
Zgadzam się z poprzednikami. Jak dla mnie te szablony to przerost formy nad treścią.
Oczywiście słyszałem o nich wcześniej, ale jak dla mnie tradycyjny blok wydaje się bardziej dostępny i przejrzysty.
______________________________________________________ Zapraszam wszystkich na mojego bloga publicystycznego o nazwie http://panmzzadola.blogspot.com/.
Czekają na Was ciekawe artykuły i felietony;)
Wprowadziłem te widoki dynamiczne , to jest straszna lipa, na pewno wyglada to zdecydowanie gorzej niż blog na tumblr, Hatysz masz rację trzeba sobie ścignąć juz stworzony szablon, ale skąd ? oto jest pytanie.
Mnie w ogóle nie przekonuje taki wygląd. Z reguły jak wchodzę na bloga i widzę coś w tym stylu, to po prostu uciekam stamtąd. Zdecydowanie wolę "tradycyjny" wygląd. Jakoś jest to dla mnie bardziej przejrzyste.
jak ajest wyższość widoku dynamicznego nad standardowym? Kiedyś próbowałam ustawicz dynamiczny i niestety tylko swój szablon popsułam więc zrezygnowałam z tego pomysłu.
Serio jest to takie uatrakcyjnienie?
______________________________________________________ www.runtheworld.pl - bloguję o moim bieganiu
kateglory, przeniosłem Twojego posta do tematu, który bardziej pasuje ;-)
Ja wolę decydować o wyglądzie bloga, ale widoki dynamiczne można sobie włączyć samodzielnie, niezależnie od ustawień właściciela. Wystarczy dopisać /view/ na końcu adresu bloga na blogspocie (strony głównej nawet z własną domeną). W ten sposób mamy szybki podgląd wszystkich postów na blogu i jakąś wizualną alternatywę jeżeli autor/ka bloga ma inny gust niż my. Przydaje się także jak na danym blogu posty ustawione są 1 na stronę i/lub nie mają wypisów.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).