Wysłany:
2011-10-30, 16:28sprawy damsko męskie, czyli kołysanka dla chłopaków :D
Trafiłem wczoraj na piosenkę, która jest pewnym pstryczkiem w nos dla pań. Jest o relacjach damsko męskich, o fochach i oczekiwaniach pań w stosunku do panów - widziane oczami panów Chciałem się dowiedzieć na ile panowie i panie zgadzają się z tym co zawarte jest w utworze
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
No no... rzec muszę że zaintrygował mnie kawałek... Oczywiście troszkę przejaskrawione to w tekście i na pewno nie da się odnieść tego do konkretnej osoby. Ale cały ( prawie? ) damski ród opisuje, przynajmniej wg moich doświadczeń, całkiem sensownie Ale żeby nie było, że ja tutaj kobiety jakoś demonizuje, po prostu drogie panie, was nikt jeszcze nie zrozumiał, łącznie z wami samymi
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Ale żeby nie było, że ja tutaj kobiety jakoś demonizuje, po prostu drogie panie, was nikt jeszcze nie zrozumiał, łącznie z wami samymi
No to chyba dobrze. Panowie... nie należy zrażać się niepowodzeniami - trzeba liczyć na miłe niespodzianki!
Co do utworu - dla mnie jest przesadzony, choć pewna szczypta prawdy w nim jest. Tylko mam wrażenie, że Wy mężczyźni zbyt wyolbrzymiacie ten problem. Kobiety też nie zawsze radzą sobie ze zrozumieniem panów i jakoś nie wykrzykują za każdym razem "jacy to wy jesteście nie do zrozumienia!".
ale jednak panie częściej ciężko zrozumieć niż panów
twierdzisz tak na podstawie własnych obserwacji?
Cytat
Ty chamie i egoisto, do dupy jest wszystko,
a Ty nic nie potrafisz dla mnie zrobić,
myślisz tylko o sobie, ja tu płaczę a Tobie
nawet nic się nie chce dla mnie zrobić.
A co powiecie na taką tezę: panie narzekają, że panowie nic dla nich nie robią, a panowie podejmują pierwszą linię obrony pod tytułem "kobiet się nie da zrozumieć", zamiast postarać się zrozumieć tę jedną.
A co powiecie na taką tezę: panie narzekają, że panowie nic dla nich nie robią, a panowie podejmują pierwszą linię obrony pod tytułem kobiet się nie da zrozumieć, zamiast postarać się zrozumieć tę jedną.
ale za to jest taka fajna piosenka: "naprawimy" no i git
A co powiecie na taką tezę: panie narzekają, że panowie nic dla nich nie robią, a panowie podejmują pierwszą linię obrony pod tytułem kobiet się nie da zrozumieć, zamiast postarać się zrozumieć tę jedną.
nie każda chce o tym rozmawiać tylko oczekuje, że facet się zawsze domyśli z jednej strony oczekują rozmowy o uczuciach, ale jak problem narasta to "nie ważne" lub "ty dobrze wiesz o co mi chodzi" - Wiele trzymanych w milczeniu rzeczy wyłazi na wierzch jak już trwa sprzeczka, bo tak to trudno powiedzieć coś wprost, trzeba grać
2/3 moich znajomych to kobiety. Nasłuchałem się już różnych rzeczy od nich i często ich postępowanie jest nielogiczne, szczególnie kiedy brną w coś co im szkodzi i mimo bycia świadomym tego - nie przestają =.=
na szczęście nie tyczy się to wszystkich kobiet i to jest pocieszające
nie no, wszyscy nie są, jakieś tam wyjątki (potwierdzające regułę ) się zdarzają. Mnie tylko chodziło konkretnie o tę rzekomą logiczność w działaniach - co do której mam powaaażne wątpliwości.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).