Wysłany:
2011-12-07, 22:32tylko audio youtube (bez filmu) w poście
Informacje w tym poście są nieaktualne, przejdź niżej by przeczytać zaktualizowaną instrukcję.
Bez filmu to się raczej nie da, chyba że przez jakieś zewnętrzne strony. Ja bym jednak nie kombinował ze stronami tylko wizualnie ukrył fragment odtwarzacza.
Pod filmem / piosenką, którą chcesz dodać na bloga wciskasz Udostępnij -> umieść i wybierasz wielkość - w naszym przypadku szerokość odtwarzacza. Kod będzie wyglądał mniej więcej tak:
Wchodzisz na swojego bloga, tworzysz nowy post, przełączasz okno na HTML i wklejasz nasz zmodyfikowany kod zmieniasz z powrotem na wizualny, kończysz wpis i publikujesz.
Po przejściu na blog powinien pojawić się pasek YouTube o wybranej przez Ciebie szerokości z widocznymi opcjami i kawałkiem suwaka.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2012-05-01, 16:32video player is to small - rozwiązanie problemu
p.s. w nowym odtwarzaczu po chwili opcje wideo znikają i pojawia się miniaturowy klip wideo. Można to ominąć. Wystarczy na końcu piosenki dopisać taki fragment kodu:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
p.s. działa nie tylko na Blogger.com, ale wszędzie gdzie jest edytor HTML, czyli mylog, ownlog (fotolog.pl), blog.pl a nawet blox (boczna szpalta).
//aktualizacja
Stara wersja odtwarzacza, której używaliśmy do wyświetlania samej belki z opcjami ma zablokowane odtwarzanie filmów powiązanych z partnerem VEVO, UMG itp. Teledyski działają normalnie, dla samej muzyki trzeba sobie szukać utworów, których nie zablokowano do odtwarzania na witrynach.
Wiem, że odkopuję post, ale akurat szukałam odpowiedzi na to samo pytanie co A. Monteprata, trochę pogrzebałam w sieci i znalazłam odpowiedź, więc może komuś się przyda Pozwoliłam sobie dokleić do kodu stworzonego przez Htsz kawałek kodu odpowiadającego za kolory paska YT. Kod ten można dowolnie zmieniać wg. podpowiedzi na obrazku Mam nadzieję, że to się komuś przyda. Sprawdzałam, działa!
po tym fragmencie kodu HTSZ:
Kod
KOD_PIOSENKI?
wrzucamy to (bez odstępu od ?):
Kod
theme=light&color=red;
czyli całość - kod od HTSZ z moją "doklejką" wygląda dokładnie tak, wystarczy zaznaczyć, skopiować i wpisać szerokość i kod piosenki, o czym wspominał wyżej HTSZ:
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).