Ja robiłam wg tego
http://katmpbsoft.blogspo...youtube-nk.html
ale ostrzegam, że jeśli bedziesz miała cokolwiek innego z kodem javascript (czy jakoś tak, Htsz mi o tym mówił bo miałam z tym problem) to może Ci sie psuc. U mnie fb przestał sie wysuwac , zostawał sam obrazek.
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Wysłany:
2012-08-26, 04:38facebook wysuwany z boku ekranu
Przeglądnąłem te skrypty i nie polecam żadnego z nich. Zawierają link lub jakieś dziwne ustawienia. Szukając jakiegoś slidera z prawej strony trafiłem na kurs,ale dotyczył lewej. Był tam jednak testowy blog, na którym slider wysuwał się z prawej strony. Zajrzałem do źródła i wyciągnąłem to co potrzebne
Nie wszystko można wkleić do gadżetu. Niestety w tym przypadku część kodu musi znajdować się w head. Przechodzimy do zakładki Szablon edytujemy HTML, zaznaczamy rozszerzenie szablonów widżetów i odszukujemy </head>. Tuż nad nim dodajemy kod:
Zapisujemy zmiany.
Drugi krok jest niezgodny z zasadami poprawnego budowania kodu, ale ułatwi ewentualną edycję wyglądu suwaka. Przechodzimy do Układu i dodajemy gadżet HTML/JavaScript. Wklejamy do niego:
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2016-06-05, 19:52 ]
zamiast źródła jQuery /1.4.2/ możesz spróbować nowszych, czyli /1.12.4/ lub /2.2.4/ - najnowsze znajdziesz na stronie google dal developerów: https://developers.google...braries/#jquery
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2013-08-14, 17:19newbloggertips - 3 In 1 Slide Out Follower Box Widget
Są trzy minusy tego generatora:
1. twitter i google+ wyświetla z angielskimi napisami
2. dodaje dwa linki zwrotne, jeden z nich ukryty pod 1x1px, przeźroczystym obrazkiem.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Linki wsteczne zawsze można skasować, więc pkt. 2 jest bez znaczenia.
można, ale czy to zgodne z licencją (warunkami używania) ;-)?
chomik21m napisał/a:
Angielskie napisy, to nie chińskie napisy Każdy podstawy 'anglika' zna.
owszem, ale warto trzymać się jednej wersji. Jeżeli prowadzisz bloga tylko po polsku to postaraj się o to by wszystkie nagłówki, linki i gadżety były także w tym języku.
chomik21m napisał/a:
ale każdy wysuwany panel nie jest przystosowany do przenośnych urządzeń.
bo nikt o tym nie myśli. Można przecież wykryć czy ktoś przegląda bloga na telefonie i zastosować odpowiedni warunek lub CSS.
Można przecież wykryć czy ktoś przegląda bloga na telefonie i zastosować odpowiedni warunek lub CSS.
Racja. W przypadku telefonów nie ma co kombinować i najlepiej zastosować zwykłe przyciski - lubię to, obserwuj.
Dodać warunek, że gdy rozdzielczość jest mniejsza niż xxx, to niech się wyświetlają te zwykłe przyciski. Tyle że do takiego czegoś potrzeba nieco więcej wiedzy o CSS-ie, którą mało blogerów posiada
[ Dodano: 14-08-2013, 20:42 ]
Htsz napisał/a:
bo nikt o tym nie myśli
Myślą ludzie, myślą. Ale tak jak wspomniałem - wiedza o CSS mała. Znaczy się mała - webdesigner musowo ją powinien mieć, natomiast od zwykłego blogera nie ma co jej wymagać. Dlatego właśnie wiele rzeczy dla prostych blogerów jest nieosiągalna.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).