Wysłany:
2013-05-04, 05:22Jak ustawić tekst obok filmu (z prawej lub lewej)?
Sposoby są trzy:
1) Ręczne dopisywanie stylów w widoku HTML każdego posta, można wybrać stronę za każdym razem
2) Ręczne dopisywanie wcześniej zdefiniowanych class do postów, również można wybierać po której stronie ma być film
3) Ustawienie wszystkich filmów zawsze z tej samej strony (lewej/prawej), jednorazowo.
1) Przełączasz się na widok HTML, w DIV z filmem dopisujesz w style:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Udało mi się to ogarnąć - wielkie dzięki.
Okazało się, że korzystanie z interfejsu WYSIWYG tworzyło w divie z filmem takiego coś:
Kod
style="clear: right; float: right;"
Co działa tylko w podglądzie. Nie wiem czemu na obrazkach to się sprawdza, ale znając moją lukę edukacyjną z CSSem pewnie nie dostrzegam czegoś oczywistego
Zauważyłem jeszcze, że wystarczy dodać lub skasować potem pustą linijkę w WYWIWYG, a dodane ręcznie w trybie html style znikają... trzeba na to uważać, bo łatwo można sobie zmarnować pracę.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).