Karol Pomógł: 2 razy Dołączył/a: 17 Mar 2006 Posty: 203 Miasto: Chełm
Wysłany:
2006-03-21, 19:28[drukarka] problem z tuszem
Witam, mam użądzenie wielofunkcyjne lexmark x3330 i po napełnieniu tuszu pisze, że nieprawidłowy lewy tusz. Lewy - czyli czarny. Co mogłem źle zrobić? Co mogę poprawić? Czekam na odpowiedź!
m!s!3k
Imię: Piotrek
Wiek: 36 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 101 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2006-03-21, 19:34
Ja też mam urządzenie wielofunkcyjne Epson Stylus-RX425 i też napełniałem sam czarny tusz. No i po włożeniu do drukarki, wogle go nie wykrywa, a dzieje sie tak bo podobno nowe drukarki mają tonery z chipami, że po skończeniu sie w nich tuszu nawet po napełnienu drukarka odczyta jakby był już pusty.
Ja mam lexmarka Z45 w domu i tusz najczęściej tankuję dwie przecznice dalej. Nabój ten sam, napelniany co jakis czas.
Moja mama w pracy też ma lexmarka, tylko że jakąś potężną i drogą machinę (jak sie dowiem model to podam) i znalazła zamiennik oryginalnego tuszu. Zamiast ponad stówę za tusz - płaci 25 zł.
wprawdzie problem dotyczy epsona i hp, ale wlasnie wyczytalem w gazecie, ze drukarki czesto zapamietuja numery seryjne 3 ostatnich pojemnikow, wiec jesli dopusciles do tego aby pojemnik drukarka uznala za pusty a potem napelniales go recznie strzykawka to wedlug drukarki on nadal może wlasnie być jako pusty.
wypada teraz poszukać co robić z takim fantem w przypadku lexmark.
w HP trzeba powkladać stare pojemniki i potem jeszcze raz ten napelniony a do kasowania pamieci w epsonach jest specjalne urzadzenie za okolo 50pln...
źródło: komputer świat 7/2006
niby dla laików a jednak się przydaje
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ale wy macie problemy...
ja do kombajna laserowego napelniam za 20pln i starcza na 2-3k stron
idz do miejsca gdzie napelniaja i powiedz ze chcesz napelnic i czy czegos takiego jak htsz mowi nie bedzie
jak facet powie ze bedzie to wiesz co jest
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
[you]
?
Karol Pomógł: 2 razy Dołączył/a: 17 Mar 2006 Posty: 203 Miasto: Chełm
Wysłany:
2006-04-10, 18:30
kupiłem nowy tusz [kardridż] i dopiero wszystko prawidłowo działa!
temat do zamknięcia.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).