Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2006-12-10, 14:30Re: Sztuka uczenia się
Szczerze .. moj sposób na nauke to słuchać na lekcji ..
W domu wylane ..
Słuchanie na wszystkich lekcjach popłaca
a w domu ewentualnie zrobic zad. dom. i ewentualnie przypomniec lekcje .. ale nie zeby kuć .. 10 min wystarczy na nauke dzienną
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 10-12-2006, 14:34 ] kazdy robi błedy ale przydałoby sie sprawdzić czasem co sie pisze -> słuchać
nie przepadam za uczeniem sie czegos co mnie nie interesuje ;P wtedy zazwyczaj ucze sie na pamiec, zapamietujac szczegółowe elementy na danej stronie, po których potem dochodze w pamięci do rzeczy jakie sa ode mnie wymagane np. na kolokwium.
ze słuchania też wiele zapamiętuje, ale rzadko bywam na wykładach
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Piranha [Usunięty]
Wysłany:
2006-12-10, 18:34
Ja na zajęciach jakoś...nie moge się skupić Mój sposób na naukę to czytanie notatek pare razy dziennie. Jestem typowym wzrokowcem i w ten sposób szybko zapamiętuje.
madziana [Usunięty]
Wysłany:
2006-12-11, 12:25
Ja mam takie rzeczy do nauki, że bez ćwiczeń nie dam rady, a teoria to dodatek do zrozumienia i nie muszę jej znać na pamięć, bo raczej do całkowania czy algebry to ona niewiele sie przyda. Wniosek? Zbiory zadań co wieczór i wioooo....
mur [Usunięty]
Wysłany:
2006-12-11, 15:08
a ja: disko disko ponad wszystko, a w sesji dziobanie dziobanie ponad wszytko, redbull na dzień i jedziesz tak, że wychodzisz z 4 i 5 bez zawalania wolnego czasu w semestrze
Bronka [Usunięty]
Wysłany:
2006-12-17, 00:01
U mnie w szkole był jakiś facet z Wrocka . I mówił że jego firmy program uczy ta żeby z 200-350 słow na minute czytac ok 1000-2000 ... podobno jak czytamy to widzimy pole 1cm na 1cm .. <SPRAWDZIŁAM> a oni ucza 4X4 ... i uczą też czytania które omija ośrodek mowy . CZyli .. jeśli czytamy słyszymy co czytamy w myślach a dopiero potem dostaje sie to do mózgu .. Czyli jendym słowem .. INFORMACJA Z KSIĄŻKI PRZECHODZI PRZEZ OŚRODEK WZROKU A POTEM PRZEZ OŚRODEK MOWY A NA KOŃCU DO MÓZGU .. oni ucza tego żeby nie słyszeć tychże własnie myśli . I omija wten sposób ośdrodka mowy i skraca się droga informacji ... Podobno zapamiętujemy wtedy szybciej ale nie wszystko .. tylko najważniejsze informacje...
Najszbciej czytająca dziewczyną w Polsce była jakaś studentka przeczytała 40,000 słow w minute i zapamietala 80% xD <Pan tadeusz zajął by 10 min? > ... JA tyż tak chce . Kosz takiej 1-3rokcznej nauki wynosi 450-2500 zł ... zależy jaka firma ..
Ja się pochwale .. że na tescie gdy sprawdzali wogóle jak czytamy (zainteresowani przyszli na zebranie) ja wypadłam najlepiej . Otóż czytam ok 300 słów na mitunte ( to tak jak czytają studenci - najszybciej czytająca grupa) z zapamiętaniem ok 80 % :D
Blogers [Usunięty]
Wysłany:
2007-02-09, 23:25odp.
Trudno jest się określić ale ja raczej jestem wzrokowcem i dlatego muszę się uczyć z wyprzedzeniem kilku dni czytanie na głos i powtarzanie oraz skupienie się nad tym... co się uczy
martwedisco [Usunięty]
Wysłany:
2007-02-19, 18:46
kuje na pamięć?
hódy perez [Usunięty]
Wysłany:
2007-10-16, 18:47
ja się badzo du zo uczę. chodze do takiej szkołu gdzie dużo zadają. żeby oszczędzić czas bardzo duzo korzystam z internetu. odtyanio bardzo [polubiłem telewizje internetową ponieważ jest w niej duzo programóqw naukowych. najbardziej unaukowiona telewizją w internecie jest chyba Planete. mozna tam znależ=źc bardzo wiele informacji potrzebnych i pomocnych w nauce. z ta telewizja zycie stanie suię naprawdę przyjemne.
godson90
Wysłany:
2007-10-16, 21:05
od kad chodze do szkoly to nigdy sie nie uczylem w chacie (no chyba ze mialem pare lat).
Pamietam wszystko z lekcji i potem opowiadam o tym o czym mowil do mnie nauczyciel
Moze i jestem dziwny ale dostalem sie chociaz do LO... Tak wiec nie ucze sie a wszytko wiem...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).