Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  regulaminRegulamin
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Blogowe Strona Główna
pomoc Blogspot
[Szablon Mxfluity] Problem z wyświetlaniem daty w kafelkach
Witam.

Proszę o pomoc w następującej sprawie. Podobny problem był rozwiązywany tutaj: http://forum.blogowicz.in...hlight=mxfluity - tyle, że ja chciałbym mieć wyświetlaną datę.

Po zmianie szablonu, mimo ustawień, nie wyświetla mi na czerwonych "okienkach" daty. Problem nie występuje, gdy szablon wgram na nowo założonego bloga. Podejrzewam, że jest jakiś bug w skrypcie lub inny skrypt powoduje problem w drugim. Byłbym wdzięczny za wskazanie problemj lub jego rozwiązanie.

Blog znajduje się na stronie: cyklomaniak.com.pl
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[blogger, gadżet] Jak ustawić Popularne Posty w poziomie?
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak ustawić popularne posty w poziomie?
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[Szablon Cocktail] wersja mobilna, rotator polecanych wpisów
Hej, hej mam problem z dopsowaniem wersji mobilnej szablonu. Koniecznie bym chciała taką wersję mobilną jaka jest w oryginale, a jak wlączam mojego bloga to pokzuje sie ogromny margines po prawej plus czasem znika ta ramka do paska menu. Wie ktos jak to ogarnac? Podkreslam, ze nie chce miec tych podstawowych szablonów rewelacja, prosty itd tylko ten. Ostatni obrazek to ten oryginał a drugi mój. Chyba ze istanieje mozliwosc zeby zrobic tak jak w tym 1 obrazku to juz typowa mobilna
Ostatni post Odpowiedzi: 3
zmiana wielkości i wyglądu czcionki "czytaj więcej"
Witajcie,
to znowu ja przychodzę by was pomęczyć :)

mój blog: www.morelastudio.blogspot.com

potrzebuje zwiększyć czcionkę napisu czytaj więcej... czy jest taka możliwość? jeśli tak to proszę o pomoc.

dziękuje bardzo i pozdrawiam Remik
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[blogger] Problem z odpowiedzią na komentarz na blogspocie
Witam!

Mam problem z opcją "odpowiedz" w komentarzach na blogsppocie. Korzystam z ich szablonu (simple), ale dokonywałam ostatnio różnych zmian, więc mogłam coś przez przypadek "przestawić". niestety nie zorientowałam się wcześniej, więc nawet nie wiem gdzie szukać...

Adres boga to zglowynapapier.blogspot.com

Z góry dzięki! :)
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Szablon Minimal] Nie pojawiają się komentarze i rotator
Mam problem z widocznością komentarzy pod postem i samym oknem dodawania komentarzy, gdyż wcale się nie wyświetla. Poza komentarzami chciałabym ustawić slider, który w tym szablonie być powinien, niestety nie wiem jak to zrobić. Blog to: jotvelzet.blogspot.com
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[Szablon Indigo] Jak dodać kolejną sekcję z nagłówkiem
[OPIS PROBLEMU]
Mianowicie: chciałem wstawić nagłówek nad postami o nazwie: "Najnowsze posty", a o wyglądzie takim samym, jak nagłówki dla widżetów. Udało mi się, ale w wyniku wstawienia:
- tekst nagłówka jest przekreślony, nie wygląda jakby był nad linią,
- cały pasek po lewej sidebar zjeżdża mi w dół.

Dodanie podobnej sekcji z podobnym nagłówkiem pod postami skutkuje tym, że, sidebar zjeżdża poniżej wstawionej sekcji. Link do strony: http://thinkhealthytest.blogspot.com/

[CO ZROBIŁEM]
1. Aby uzyskać podobny format nagłówka pobrałem z <b:skin> cechy sidebar i main-wrap. Zamiast nazwy sidebar dałem bottonbox i uzyskałem kod (po wykasowaniu niektórych linijek, które uważałem za zbędne, np "float: right"). Kod wygląda tak:

Kod

/******************************
BOTTONBOX
******************************/
.bottonbox-wrapper{
width:auto;
margin-top: 40px;
margin-left:-60px;
margin-right:320px;
}
. bottonbox-wrapper{
margin-right:0;
width:100%;
}
.bottonbox h2 {
font-family:"Verdana";
}
.bottonbox h2{
text-transform:uppercase;
font-size:16px;
margin:0 0 0px 0;
line-height:1.3;
position:relative;
text-align:center;
letter-spacing:2px;
}
.bottonbox h2 span{
display:inline-block;
padding:5px 10px;
font-weight:bolder;
background:#fff;
z-index:2;
margin-top: 20px;
position:relative;
}
.bottonbox h2:after{
content:"";
position:absolute;
top:60%;
height:3px;
margin-top:-2px;
background:#00AFD4;
width:100%;
left:0;
}
.bottonbox-wrapper:after{
content:"";
position:absolute;
width:100%;
bottom:-1000px;
left:100%;
top:0px;
background:#fff;
z-index:-1;
left:auto;
right:100%;
}
.bottonbox-wrapper:before, .bottonbox-wrapper:after{
display:none;
}


2. Następnie wstawiłem nową sekcję zaraz pod <div class='outer-wrapper'>:

Kod

<div class='clr'/>
<div class='ct-wrapper'>
<div class='outer-wrapper'><div>
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<div class='bottonbox-wrapper'>
<b:section class='bottonbox' id='bottonbox1' showaddelement='yes'>
<b:widget id='HTML6' locked='false' title='Najnowsze wpisy' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'>
<h2 class='title'><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>

<b:include name='quickedit'/>
</b:includable>
</b:widget>
</b:section>
</div></b:if>

<div class='main-wrapper'>
<b:section class='content' id='content' showaddelement='yes'>
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Posty w blogu' type='Blog'>


I nie działa. Gdzieś robię błąd i nie potrafię sobie poradzić.
Czy możecie mi pomóc? Za wszelkie wskazówki bardzo dziękuję!http://thinkhealthytest.blogspot.com/ Link do strony.
Ostatni post Odpowiedzi: 8
[Szablon Bartleby] Jak dodać linijkę tekstu nad postami?
Chciałam spytać jak dodać linijkę tekstu, żeby była i na stronie głównej, i nie znikała jak się wejdzie w post czy listę postów podpiętych pod daną kategorię, chodzi mi o miejsce pod home / menu / about / contact a nad listą postów / treścią posta? Chyba najlepiej, żeby się zaczynał od lewej i najlepiej oraz żeby był mniejszy od czcionki używanej w treści postów (a może wystarczy, że się go pochyli?).

Piszę bloga po angielsku i po polsku, ale coraz więcej osób sugeruje mi, że jak się na niego wchodzi to można odnieść wrażenie, że jest pisany tylko po angielsku. Wcześniej posty pisałam najpierw po polsku a pod spodem po angielsku, ale uznałam, że w przypadku mojego bloga, angielski jest ważniejszy i powinien być pierwszy. Teraz wpadłam na pomysł umieszczenia informacyjnego zdania na górze, żeby wszyscy widzieli, gdzie znaleźć polskie teksty.

Będę wdzięczna za pomoc :-).
Ostatni post Odpowiedzi: 8
wysuwany LIKEBOX Facebooka z Lewej strony
Znalazłam ten temat:

Kod

http://forum.blogowicz.info/topics106/blogger-wysuwany-like-box-z-prawej-strony-vt5665.htm

Próbowałam przerobić kod, żeby LikeBox wysuwał się z lewej strony. Niestety, słabo mi to poszło... Ba, nie poszło w ogóle. ;)
Czy mogę liczyć na rady, co tam trzeba pozmieniać. :D

Bo stworzenie owego pod linkiem: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages
niestety nie jest już możliwe.
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[blogger] Jak dodać na bloga gadżet 'subskrybuj na youtube'?
w HTML/JavaScript wklejam:

Kod

<Center> <! - YouTube Subskrybuj Gadget www.spiceupyourblog.com -> <iframe src = http: //www.youtube.com/subscribe_widget p =? YOUR-YOUTUBE-USERNAME style = "overflow: hidden; wysokość: 130px ; width: 260px ; border: 0; " scrolling = "no" frameborder = "0"> </ iframe> </ center>


Moja nazwa użytkownika to moje imię i nazwisko, wtedy na stronie wyskakuje mi napis invalid user, probowałam wpisać również identyfikator kanału i użytkownika tak samo pisze invalid user.

[ Dodano: 2015-04-05, 00:06 ]
tam na początku zamiast Subskrybuj wpisane mam Subscribe i zamiast adresu tego bloga wpisałam adres linku jednego z moich filmów
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Szablon Loveria] rozwalone kafelki po dodaniu nowego wpisu
Witam.
Używam szablonu Loveria (darmowa wersja).
Ostatni dodany post wyświetla się cały na stronie głównej. Wydaje mi się, że wszystko robiłam jak poprzednio.
Wygląda to tak:
www.100pociech.com
Skasowanie i ponowne wstawienie postu nie pomogło.
Wstawienie "złamania" tekstu też nie.
Nie mam kompletnie pomysłu o co może chodzić. Będę wdzięczna za każdą pomoc.
Jestem laikiem, co uczy się na własnych błędach od niedawna, więc bardzo proszę do mnie pisać jak do przedszkolaka...
Ostatni post Odpowiedzi: 2
wyśrodkowanie zdjęcia w gadżecie "o mnie"
Wiem, że tematy o wyśrodkowaniu różnego rodzaju gadżetów na bloggerze już były. Sama się zastosowałam i wyśrodkowałam subskrypcję, archiwum itd. Ale nie mogę wyśrodkować tekstu ani zdjęcia w gadżecie o mnie. O ile tekst przeboleję, tak to zdjęcie mnie kuje w oko. Nie mam pojęcia z pomocą jakiego kodu i gdzie go wkleić, aby zadziało?
Ostatni post Odpowiedzi: 7
[Szablon Angelo] nie wczytuje fragmentu posta + justowanie
Witam!

Mam problem z tekstem, który wyświetla się przy zdjęciu posta na stronie głównej. Problem właściwie jest z pierwszym postem jaki wrzucam na bloga, przy kolejnych nie występuje.

Tekst przy miniaturze zdjęcia na stronie głównej wyświetlany jest jako kod html albo błąd.

Kolejna sprawa: czy tekst przy miniaturze można wyjustować?

adres bloga: alternatywnie.com.pl

Z góry dzięki za pomoc
Ostatni post Odpowiedzi: 11
[blogger] Jak dodać przyciski Share i Like pod każdym postem
Witam,

Interesuje mnie dodanie dwóch przycisków: share, like pod każdym nowym postem. Nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Chodzi mi o te dwa przyciski poniżej, tak aby były koło siebie, pod każdym nowym postem, który publikuję.

Pozdrawiam.

http://developers.faceboo...e/plugins/like/
http://developers.faceboo...ns/share-links/

[ Komentarz dodany przez: Htsz: 09-08-2013, 04:44 ]
uwaga! - odpowiedź na to pytanie znajduje się na drugiej stronie
Ostatni post Odpowiedzi: 44
[Szablon Bartleby] Brak polskich znaków w użytych fontach
Mam prośbę, wie może ktoś jak zmienić czcionkę na blogu? Mam szablon Bartleby i on bardzo brzydko wyświetla polskie litery :/ . Albo może ma ktoś pomysł jak poprawić tylko polskie litery bez zmieniania czcionki? Bo ona w sumie jest ok tylko te litery...
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Szablon Hermes Mag] Jak dodać kategorie i strony w menu?
hej ! jestem tu nowa , ale mam już jedno pytanie do Was moi drodzy :)
mam gotowy szablon do bloga lecz nie wiem jak utworzyć podstrony np. gdy chcę dodać post pojawia się on tylko w sekcji "home" a kompletnie nie wiem co zrobić żeby pojawił się w rozwijanej sekcji "categories" .Ktoś pomoże?

adres: http://xxrestless.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[Szablon Enpine] Zawartość strony wychodzi poza ramy bloga
Witam mój blog to www.swiatgabi.com

Dzięki pomocy tego forum szablon jako tako dopasowałam do swoich potrzeb. Owszem nie jest idealnie.

Nie mogę sobie poradzić z podstronami bloga np. Początek.
Szablon na tej stronie jest rozjechany, nie zawiera wszystkich elementów. Co tu się stało?

Chciałabym żeby ta strona wyglądała jak strona testujemy.
Ostatni post Odpowiedzi: 8
[blogger] Przycisk Pin it nie pojawia się na stronach postów
Kończę dostosowywać szablon Cocktail z Sora Temple. Przycisk Pin it na tym szablonie działa tylko na zdjęciach na stronie głównej, ale na tych wewnątrz postu już nie. Czy da się coś z tym zrobić? (Przycisk Pin it pochodzi stąd: http://www.bloggersentral...age-hover.html)

Chodzi o ten blog: http://scandinavianhomee.blogspot.com/

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Karolina
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[Szablon Cocktail] brak komentarzy na stronach statycznych
Kończę dostosowywać szablon Cocktail z Sora Temple. W szablonie tym komentarze pod stronami statycznymi są ukryte bez względu na ustawienia strony. Czytałam o tym na forum w kontekście np. formularza kontaktowego widocznego tylko na wybranych stronach. Nie mogę jednak się doszukać fragmentu kodu odpowiedzialnego za ukrywanie komentarzy.


Chodzi o ten blog: http://scandinavianhomee.blogspot.com/

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam
Karolina
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[Szablon Veronica] Zniekształcone miniaury postów
Witam, mam problem z deformacją zdjęć w szablonie bloggera. http://c2poludniecafe.blogspot.com
Czy jest sposób by na to zaradzić?
Nie mogę odnaleźć się w kodzie html
Bardzo będę wdzięczna za pomoc
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[Prosty] Jak dopasować szerokość bloga do tabletów i komórek
Cześć!

Jest to mój pierwszy post tutaj - zazwyczaj siedzę nad jakimś problemem w kodzie tak długo, aż go nie rozwiążę sama, jednak w tym przypadku po prostu się poddaję.

Zmierzam do tego, aby blog był jednokolumnowy, bardzo prosty (przerabiam szablon "Prosty"), z równymi marginesami po obu stronach. Cała szerokość treści, zdjęć, stopki itd. powinna mieścić się w 960 px (co oczywiście ustawiłam w projektancie szablonów). Problem pojawił się, kiedy na moim ekranie wszystko już wydawało się być ładne i równe. Po otwarciu bloga na tablecie i telefonie cały lewy margines został obcięty.

Słyszałam o media queerach i o kwestiach dopasowywania strony do rozdzielczości ekranu, jednak wydaje mi się, że nie w tym rzecz - strona i tak powinna być wyśrodkowana z marginesami, nawet jeśli niedopasowana. A może to jednak tutaj jest problem?

Dodam, że z html'a i cssa jestem "zielona", wiem tyle, ile uda mi się przeczytać i zmodyfikować metodą prób i błędów. Szukałam rozwiązania we wszystkich znanych mi miejscach w kodzie, odpowiadających za marginesy, padding i inne odstępy (i w internecie).

Załączam link do bloga (na którym jest też screen z tableta).

http://zdjecia-oli.blogspot.com/

I bardzo, bardzo proszę o pomoc bo jestem bliska rzucenia tym, i zaczęcia wszystkiego od początku.

Pozdrawiam!
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Szablon Sinensis] Niektóre posty wyświetlają się w całości
Proszę o pomoc. Zmieniłam szablon na blogu i niestety zaczęły się problemy. Z jakiegoś powodu niektóre posty wyświetlają się na stronie głownej w całości a niektóre w formie skróconej ze zdjęciem, tytułem postu i możliwością przeczytania dopiero po kliknęciu. Co zrobić by wszystkie posty wyświetały się właśnie tak. Aktulanie na stronie głownej 2 posty wyświetlają się całości ( to chce zmienić) a reszta jest już dobrze. Czy to można zmienić?
Ostatni post Odpowiedzi: 2
Kanał RSS na bloggera - możliwość subskrybowania bloga
Jak dodać kanał rss na bloggera? Wszedłem na stronę https://feedburner.google.com/fb/a/myfeeds wpisałem adres swojego bloga next i mam coś wybrać

Atom:http://przykladowastrona.blogspot/feeds/posts/default
RSS: http://przykladowastrona....default?alt=rss

wybrałem to rss

potem mam pole tytuł ( tu wpisuje nazwę swojego bloga?)
i pole Feed Address ( coś trzeba tu zmienić?)

i następnie next i wyświetla się jakiś link, potem next ( jakieś ustawienia - trzeba coś zmienić?) i next i" You have successfully updated the feed "przykladowastrona"

No tak tylko co dalej??? Jak to wstawić na bloga? A poza tym to dobrze zrobiłem?
Ostatni post Odpowiedzi: 5
Wygląd (pod)stron blogspot inny niż na stronie głównej
Cześć wszystkim :)

Może temat gdzieś się już pojawił, a ja ponownie go poruszam, ale... No po prostu szukam od długiego czasu odpowiedzi i nie mogę znaleźć. Być może źle interpretuję pytanie albo nie nazywam rzeczy po imieniu i stąd cały problem... Mam nadzieję, że wybaczycie i przede wszystkim pomożecie ;)

Otóż chciałbym, aby nowo dodane (pod)strony, miały inny wygląd niż strona główna, a niestety jest tak, że gadżety, które znajdują się na stronie głównej pojawiają się też na (pod)stronach :/ Czy jest jakakolwiek szansa na zmianę ?

Bardziej łopatoligicznie przedstawiając:

Strona główna:
- Slider,
- Strony (jako menu)
- Gadżet (obok) ---> Posty w blogu
- Stopka

(pod)Strona:
- Slider,
- Strony (jako menu)
- I TU CHCE POZBYĆ SIĘ GADŻETÓW, a chciałbym, aby pozostały "posty"
- Stopka

Chyba bardziej nie potrafię wytłumaczyć (przepraszam). Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał. ;)
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[blogger] Wyśrodkowanie 'X komentarzy' na stronie wpisu
Chodzi mi o wyśrodkowanie słowa "Komentarze" pod postem, np "5 komentarzy".
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[blogger] Jak zmienić kolor tekstu w gadżecie Ankieta (Poll)

jak zmienić wskazane kolory? w htmlu ich nie mogę znaleźć
chodzi o blogspot.com oczywiście
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[blogger] Jak ukryć rozwijane menu w widokach dynamicznych?
Czesc,
meczylam się z tym dziadostwem miesiac, przeczytalam caly internet i rwalam wlosy z glowy...poddaje sie i prosze o pomoc.
Mam dwa problemy:

1. Jak pozbyc sie sidebar?
2. Dodaje rozne etykiety do postów, do jednych models do innych etykiete architektura, a i tak ' laduja w jednym worze'. Macie jakis pomysl jak to rozwiazac albo co robię zle?

Help!

To mój blog:
http://byedithphoto.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[blogger] LinkWithin zlewa się ze stopką, ukrywanie linka LW
Witam, przejrzałam wpisy na forum ale nie znalazłam podobnego problemu. Wrzucilam do siebie na bloga opcję z Linkwithin ale tylko w pierwszym poście miniaturki postów zlewają się ze stopą. Pozostałe posty - wszystko ok. Zastosowałam już rozwiązanie z innego wpisu czyli w html dorzuciłam clear: both;. - lekka poprawa ale jeszcze nie jest dobrze :/ Proszę o pomoc :)

http://kapitestuje.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[Blogger] Jak wyśrodkować przyciski lubię to w sharethis?
Jak wyśrodkować "lubię to", "share" i "g+" pod postem?

Kod

<span id="st_finder"></span><script type="text/javascript" src="http://w.sharethis.com/widget/stblogger2.js"></script><script type="text/javascript">var switchTo5x= true;stBlogger2.init("http://w.sharethis.com/button/buttons.js",{"fblike":["hcount","Facebook Like",""],"facebook":["hcount","Facebook",""],"googleplus":["hcount","Google ",""]}, "d9425b8d-daa9-4204-8366-7d20a5af338c");var f = document.getElementById("st_finder");var c = f.parentNode.parentNode.childNodes;for (i=0;i<c.length;i++) { try { c[i].style.display = "none"; } catch(err) {}}</script>
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Szablon Enpine] dopasowanie ramki posta do małych ekranów
Hej. Nie wiem czy tak się da, ale zacznę od początku.
Dla otworzonego okna posta mam ustawione

Kod

.blog-posts {padding: 0px 30px 0px 30px !important;}
, bo tak mi się bardziej podoba, za to nie podoba mi się to wcale jeśli chodzi o wersję mobliną, bo wyszczupla to o połowę całego posta, więc (tylko) dla wersji mobilnej chciałam to odkręcić.
Próbowałam już przypisywać coś takiego

Kod

@media screen and (min-width: 800px) {
.blog-posts {
padding: 0px 0px 0px 0px !important;
}}
i takiego

Kod

@media screen and (min-width: 800px) {
body#mobile .blog-posts {
padding: 0px 0px 0px 0px !important;
}}
, ale to nic nie daje.
Czy jest to w ogóle możliwe do zrobienia?

blog: tutaj

Pozdrawiam

PS te !important używam dlatego, że szablon nie daje zbyt wiele dostępu do modyfikacji.
Ostatni post Odpowiedzi: 1
1 - 2 ... 162 - 163


Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2015 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.
skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:
Dodaj na Google+:
Wyszukaj na Blogowiczu:
Poleć i obserwuj Blogowicza: