Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów - fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  regulaminRegulamin
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Blogowe Strona Główna
pomoc Blogspot
Brak możliwości dodania do obserwatorów na Bloggerze.
Posiadam problem polegający na tym , że nikt nie może mnie dodać do obserwowanych na Blogspocie. Od jakiegoś czasu, kiedy kliknie się na moim blogu w "Dodaj do obserwowanych", pojawia się komunikat ""Przepraszamy...
Realizacja Twojego żądania była niemożliwa. Spróbuj ponownie teraz lub trochę później."
Co robić, aby problem zniknął?
Adres mojego bloga: http://sailwithmeintothedark.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 2
Pominięcie "Załaduj więcej" przy komentarzach
Witam, sprawa dotyczy wyświetlania większej ilości komentarzy pod postem.
Powyżej 200 iluś trzeba kliknąć ładny odnośnik "załaduj więcej" by dobić do trzy-setnego etc.
Mam pytanie- da się zrobić tak, by od razu wyświetlało wszystkie, bez konieczności klikania w ów odnośnik?

[ Dodano: 04-11-2013, 20:04 ]
Czyli rozumiem, że problem nie ma rozwiązania. No cóż.
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Szablon Angelo] Jak zmienić awatar autora w stopce posta?
Hej,

Pod postami wyświetla mi się reklama/link do konta google+ producenta szablonu

Znacie sposób jak to usunąć?

adres bloga: alternatywnie.com.pl

Kod szablonu odwołujący się do zamieszczania postów:

Kod

<!-- posts -->
<div class='blog-posts hfeed'>

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<b:include data='posts' name='breadcrumb'/>
</b:if>

<b:include data='top' name='status-message'/>



<data:defaultAdStart/>
<b:loop values='data:posts' var='post'>
<b:if cond='data:post.isDateStart'>
<b:if cond='data:post.isFirstPost == &quot;false&quot;'>
&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;
</b:if>
</b:if>
<b:if cond='data:post.isDateStart'>
&lt;div class=&quot;date-outer&quot;&gt;
</b:if>
<b:if cond='data:post.dateHeader'>
<h2 class='date-header'><span><data:post.dateHeader/></span></h2>
</b:if>
<b:if cond='data:post.isDateStart'>
&lt;div class=&quot;date-posts&quot;&gt;
</b:if>
<div class='post-outer'>
<b:include data='post' name='post'/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;'>
<b:include data='post' name='comment_picker'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<b:include data='post' name='comment_picker'/>
</b:if>
</div>
<b:if cond='data:post.includeAd'>
<b:if cond='data:post.isFirstPost'>
<data:defaultAdEnd/>
<b:else/>
<data:adEnd/>
</b:if>
<div class='inline-ad'>
<data:adCode/>
</div>
<data:adStart/>
</b:if>
</b:loop>
<b:if cond='data:numPosts != 0'>
&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;
</b:if>
<data:adEnd/>
</div>
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[Szablon Angelo] nie wczytuje fragmentu posta + justowanie
Witam!

Mam problem z tekstem, który wyświetla się przy zdjęciu posta na stronie głównej. Problem właściwie jest z pierwszym postem jaki wrzucam na bloga, przy kolejnych nie występuje.

Tekst przy miniaturze zdjęcia na stronie głównej wyświetlany jest jako kod html albo błąd.

Kolejna sprawa: czy tekst przy miniaturze można wyjustować?

adres bloga: alternatywnie.com.pl

Z góry dzięki za pomoc
Ostatni post Odpowiedzi: 2
Jak do nieruchomego menu dodać gadżet HTML?
Cześć,
właśnie dziś stworzyłam na swoim blogu nieruchome menu, które przewija się wraz z całą stroną. Chciałabym jednak aby znalazło się w nim również miejsce dla ikon społecznościowych. Niestety - nie mam absolutnie pojęcia jak mogę je przypisać do tego elementu.

Menu zostało zrobione dzięki kodom CSS i wygląda tak:

Kod

#PageList1 {
z-index: 10;
}

#PageList1 ul {
background: #FFFFFF;
position: fixed;
top: 0px;
left: 0px;
right: 0px;
border-bottom: 1px
solid
}

#PageList1 ul li {
float: none;
display: inline;
}

#PageList1 li a:link, #PageList1 li a:visited {
text-transform: uppercase;
color: #000000;
padding: 10px 20px;
font-family: 'arial', serif; font-size: 20px;
font-weight: 500;
}

#PageList1 li a:hover {
color: #FF0080;
background: #FFFFFF;
transition:all 0.5s;
-moz-transition:all 0.5s;
-webkit-transition:all 0.5s;
-o-transition:all 0.5s
}


A kod HTML dla ikon społecznościowych tak:

Kod

<style> #social a:hover {background-color: transparent; opacity:0.1;} #social img { -moz-transition: all 0.8s ease-in-out; -webkit-transition: all 0.8s ease-in-out; -o-transition: all 0.8s ease-in-out; -ms-transition: all 0.8s ease-in-out; transition: all 0.8s ease-in-out; } #social img:hover { -moz-transform: rotate(360deg); -webkit-transform: rotate(360deg); -o-transform: rotate(360deg); -ms-transform: rotate(360deg); transform: rotate(360deg); } </style> <div id="social"> <center><a href=" https://www.facebook.com/pages/Książkowo-świat-domowej-biblioteczki/321826507939474?ref=ts&fref=ts" target=" target="_blank"><img src="https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/peelicons-vol-1/50/Facebook-48.png" border="0" alt="FB" /></a><a href=" https://twitter.com/jagoda_anna " target="_blank"><img src="https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/peelicons-vol-1/50/Twitter-48.png" border="0" alt="Twitter" /></a ><a href=" http://instagram.com/jagodaanna?ref=badge " target="_blank"><img src="https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/peelicons-vol-1/50/Intsagram-48.png" border="0" alt="link" /><a href="mailto:j.galeza@wp.pl" target="_blank"><img src="https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/peelicons-vol-1/50/Mail-48.png" border="0" alt="email" /></a></a></center></div>


Czy moglibyście mi pomóc? Bardzo proszę :)
Ostatni post Odpowiedzi: 2
podświetlane obrazki (będące odnośnikami)
Skoro mam nie łączyć wątków, to zadaję jeszcze jedno pytanie, w nowym temacie -

jak uzyskać następujący efekt (obrazki będące linkami rozjaśniają się po najechaniu na nie) - http://www.rosawunder.de/

lub żeby obrazek na początku był (kodem) rozjaśniony, a po najechaniu na niego, żeby pokazywał swój "naturalny" kolor?

mam nadzieję, że ktokolwiek mnie zrozumie,
lecę spać, dzięki z góry za pomoc!
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[Szablon Galauness] Jak zmienić ikony społecznościowe?
witam, mam pytanie. moim szablonem na blogu jest galauness - www.letsgocolour.blogspot.com, i w zwiazku z tym mam pytanie, chce zmienic te górne ikonki społecznościowe, czarne, na bardziej odjazdowe i zaprojektowałam je już sobie, z tym, że żeby dodać na bloggera mój projekt i zastąpić te czarne ikonki swoimi muszę mój projekt umieścić gdzieś w internecie by podmienić url... kompletnie nie wiem, na jaką stronę umieścić swój projekt, tak, by potem ten nowy url działał. proszę o pomoc.

dokładnie chodzi o tą część kodu:

Kod

background:url(http://lh3.googleusercontent.com/-ZNmJ3GyC0w8/UCauR4zdumI/AAAAAAAADsw/an6k7AUCQ3Y/s0/social-media.png)


pozdrawiam!
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[blogger] wyzerowały się /zniknęły polubienia postów i bloga
Problem wygląda następująco. Było kilkanaście like z fb buttona na blogu. Wrzuciłam post i odświeżyłam stronę, wtedy wszystkie like zniknęły - trzeba zbierać na nowo.
To raczej niemożliwe, że nagle wszyscy postanowili "odlubić" blog. Czy ktoś miał podobny problem, można to jakoś odwrócić?

Skrypt wygląda tak:

Kod

<blockquote></blockquote><iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fnadziewiatympietrze.blogspot.com%2F&amp;width&amp;layout=box_count&amp;action=like&amp;show_faces=false&amp;share=true&amp;height=65" style="border: none; height: 65px; overflow: hidden;"></iframe>


blog:nadziewiatympietrze.blogspot.com
Ostatni post Odpowiedzi: 5
[blogger] Jak ustawić menu NA nagłówku bloga?
Hej!
Chciałabym spytać czy może ktoś z Was wie jak zrobić takie menu NA nagłówku? Coś jak tu: http://l0ve.blogg.no/ ? Czy na blogspocie w ogóle da radę coś takiego zrobić? :)

Przy okazji poszukuję pomocy przy innych dwóch problemach:

1. Na moim blogu, pomimo, że w Układzie usunęłam (tzn odhaczyłam) tagi, one nadal pojawiają się pod każdym moim postem - czyżbym nagrzebała coś w CSS'ie?

2. Chciałabym jeszcze spytać czy wiecie jak zrobić odstępy między kolumnami? (takie jak na blogu, który podałam powyżej - aczkolwiek poszczególne wigety nie muszą być porozdzielane, chodzi głównie o przerwę między kolumną prawą i lewą oraz nagłówkiem)? Coś tam grzebałam u siebie, ale zrobiła się tylko szara krecha, która nie jest odstępem ;)

będę wdzięczna za jakąkolwiek wskazkówkę!

adres mojego bloga to: tatti.pl

pozdrawiam! :)
Ostatni post Odpowiedzi: 10
Rozwijany spis treści na blogu
Czy mógłby mi ktoś zrobić kod do mojego Spisu Treści i powiedzieć mi gdzie to mam wkleić? Mój blog

Bo mój kod jest jakiś dziwny:

Kod

<div id="Spis Treści"> <p>Spis Treści</p>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/p/opowiadania.html'> OPIS </a></li>
</div>

<ul>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2011/09/recenzja-o-ksiedzu-ktory-wyjecha-na.html'>Roczny Urlop</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/02/recenzja-losy-szesnastoletniego.html'>You Come Back Tommorrow</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2011/12/recenzja-losy-kenij-fuse-i-ukyo-harada.html'>Chico de la Barra</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/03/lam.html'>La Mojonera</a></li>
<li><a href='#'>One Shot</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/01/mz-last-words.html'>The Last Words</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/02/m-bar-ichiraku-ramen.html'>Bar Ichiraku Ramen</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/04/m-sandpit.html'>The Sandpit</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/05/d-standing-in-road.html'>Stading in the Road</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/05/m-nie-mow-nic.html'>Nie mów nic</a></li>
<li><a href='http://zapiski-frio.blogspot.com/2012/07/m-never-be-same.html'>Never be the Same</a></li>
</ul>
Ostatni post Odpowiedzi: 62
[blogger] Jak zmienić wygląd nagłówków gadżetów w sidebarze?
nie umiem zrobic wlasne naglowka do gadzetu czy ktos wie jak to zrobic ? prosze o pomoc
chodzi mi np o to jak zrobilam o autorce wlasny naglowek z ozdobnymi liniami pod i nad opisem
przesylam zdjecie
prosze o pomoc :oczami: :niepewny:
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Grafika w tle daty
Znalazłam już kod jak zrobić datę jako np. kółeczko, ale co z grafiką w tle? Tak jak np. tu: http://meryandblue.blogspot.com/.
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[blogspot] Problem z polskimi znakami.
Witam, na moim blogu mam problem z polskimi znakami. Otóż jak widać i we wpisach i w tytułach polskie znaki są napisane inną czcionką. Najłatwiej da się to zauważyć w "Kogo może kupić Wenger?" gdzie 'ż' i 'ć' wyraźnie różni się od reszty. Ktoś wie jak to naprawić? Z góry dzięki.

Tak prezentuje się kod:

Kod


<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Arvo%3A400%2C400italic' media='all' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans%3A300italic%2C400italic%2C700italic%2C400%2C700%2C300,latin' media='all' rel='stylesheet' type='text/css'/>
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[blogger] Jak w poście wstawić boks z zakładkami? (tabs)
Chciałabym w poście za pomocą html stawić tabelkę z przełączanymi tabelkami - taka jak jest na tej stronie http://community.wikia.com/wiki/Help:Tabber
czy jest taka możliwość? jest tam podany kod z użyciem <tabber>, jednak skopiowany kod, który jest podany na tej stronie nie działa, będę wdzięczna za pomoc. :help:
Ostatni post Odpowiedzi: 2
[Blogger] Jak ukryć lub wykasować opis bloga w nagłówku?
Witam Państwa.
Mam ogromny problem z obsługą kodu źródłowego.
Chciałabym:
1/ wyrzucić opis bloga (istnieje za duża przerwa między tytułem bloga a stronami na nim)
2/ Chciałabym wypośrodkować strony.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[blogspot] Inna czcionka niż oferuje blogspot na blogu
Witam
Chciałabym aby posty były pisane czcionką Lato, a tekst strony (komentarze, archiwum, autor i reszta) był napisany (?) czcionką Helvetica. Problem w tym, że żadna z tych obu czcionek nie jest dostępna w opcjach bloggera. Nie wiem jak te czcionki wgrać, jak to zrobić. Jestem zielona. Pomoże ktoś?
Bardzo proszę :(
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[gadżet LinkWithin] wyśrodkowany, edycja wyglądu
Robiliśmy już polskie napisy zobacz także, pora na jeszcze kilka zmian.

Pogrzebiemy nieco w arkuszu stylów. Poniższa instrukcja dotyczy wersji na bloggera (ale może zadziałać też na innych blogach HTML) z miniaturami wpisów.

Gadżet wyświetla się z lewej strony pola wpisów. Jeżeli nasz ramki są szerokie to nie dotyka on prawej strony. Można jednak wyśrodkować boksy z miniaturami i zmienić im kolorystykę. Przyda się np. szafiarkom, które publikują zdjęcia na środku. Mogą sobie zatem wyśrodkować link do czytaj dalej a także inne elementy w stopce posta.

Dużo gadania, przejdź do czynów. Wszystkie zmiany będziemy dokonywać w sekcji CSS, przechodzimy do edytora HTML, odszukujemy ]]>< i tuż przed nim dopisujemy każdy z kodów:

A) jak wyśrodkować podobne posty?

Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
zapisujemy zmiany i gotowe.

B) Jak zwiększyć odstęp widgetu od wpisów?

Jeżeli potrzebujemy odsunąć gadżet od tekstu posta można dodać margines górny:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

C) Jak zmniejszyć widoczność linka w prawym rogu? (linkwithin)

Każdy gadżet ustawia inny identyfikator, nie da się zatem sprecyzować stylu, ale można ustawić odgórnie kolor dla linków w ramce (a potem pozmieniać innym odnośnikom, które mają swoje klasy gdyby go przejęły). Dopisujemy:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

D) Jak zmienić kolor tytułów postów w gadżecie? (wygląd)

Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
Oczywiście można też pogrubić, pochylić, zmienić rozmiar/krój czcionki, wyśrodkować:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
itd.

E) Jak zmienić wygląd miniatur podobnych wpisów? (kształt, obramowanie itp.)

zaokrąglone (kształt koła):
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
Jeżeli ustawimy mniejsze wartości to zaokrąglenia będą bliższe kwadratowi. Można także podawać cztery różne wartości np. 45px 0 60px 10px; wtedy każdy z rogów będzie miał inne wygięcie.

edycja obramowania (zadziała tylko w nowych przeglądarkach), inna linia i kolor:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
lub tylko to jedno jeżeli nie chcemy w ogóle obramowania:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)

F) Jak zmienić wygląd pionowej linii pomiędzy poszczególnymi elementami?
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
Jeżeli chcemy skasować ją całkiem to zostawiamy tylko pierwszy kod i wartość 0.

G) Jak zmienić wygląd napisu You might also like:? (kolor, wielkość "Zobacz także")
styl ustawiamy dla elementu:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
itd.

H) Jak zmienić kolor tła po najechaniu na element?
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)


oczywiście kolorystyka dowolna: http://szablony.blogowicz.info/koloryrgb.php

przykładowy wygląd po zmianach:


Dozwolone jest udostępnianie pojedynczych fragmentów tej instrukcji na swoim blogu (lub stronie) tylko pod warunkiem podania w treści posta dokładnego i widocznego źródła w postaci aktywnego URL (czyt. linka do tego tematu).

------
zobacz także => LinkWithin tylko na stronach postów
Ostatni post Odpowiedzi: 27
Jak usunąć kropkę pojawiającą się przy ikonach PopularPosts?
Cześć ;) Mam ostatnio dosyć spory problem z gadżetem: popularne posty. Od kiedy zmieniłam zdjęcia w nim z kwadratowych na okrągłe pojawiły się nagle jakieś dziwne szare kropki.

Czy mogę liczyć na pomoc w rozwiązaniu tego problemu? Chciałabym się ich pozbyć :zdegustowany:

Tutaj jest mój blog
Pozdrawiam!
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[blogger] Obrazek lub zdjęcie na całą szerokość pola wpisu
Witajcie,
głowię się nad pewną sprawą już od dłuższego czasu...
Mianowicie - czy wiecie może co zrobić, żeby grafika dotykała jednocześnie obu boków bloga? To znaczy żeby jej szerokość była równa szerokości bloga.

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam :)
Ostatni post Odpowiedzi: 12
Szablon OptiMag - nieprawidłowe wyświetlanie postów
Znalazłam szablon, który bardzo mi się podoba i pasuje do koncepcji, którą sobie wymyśliłam.. Jednak mam z nim duży problem. Ściągnęłam ze strony: http://demo.mybloggerthem...-templates.html i chciałam żeby tak też wyglądał on u mnie. Niestety nie wyświetla mi postów tak jak przedstawione jest w szablonie na wyżej wymienionej stronie. Zmieniłam już w nim większość rzeczy, która mi nie pasowała ale mimo, że siedzę nad nim już długo to nie umiem sobie poradzić z wyświetlaniem postów wedle kategorii. U mnie to wygląda tak: http://favcook.blogspot.com/#

Portfolio, które zasysa wszystkie dodane posty jest stworzone przez kategorie a miejsca, w których chciałabym rozdzielić poszczególne kategorie tak jak miało być, są stworzone jest java script i html. Nawet jak zmieniłam na etykiety, to nie wyświetlały się posty a jedynie napis wybraną kategorią.

w kodzie html portfolio przedstawia się tak:

Kod

<b:section class='folio' id='portflo' preferred='yes'>
<b:widget id='Label27' locked='false' title='Portfolio' type='Label'>
<b:includable id='main'>
<b:if cond='data:title'>
<h2><data:title/></h2>
</b:if>
<div expr:class='&quot;widget-content &quot; + data:display + &quot;-label-widget-content&quot;'>
<b:if cond='data:display == &quot;list&quot;'>
<ul id='portfolio-filter'>
<b:loop values='data:labels' var='label'>
<li>
<b:if cond='data:blog.url == data:label.url'>
<span expr:dir='data:blog.languageDirection'><data:label.name/></span>
<b:else/>
<a expr:class='data:label.name' expr:data-filter='data:label.name' expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url'><data:label.name/></a>
</b:if>
<b:if cond='data:showFreqNumbers'>
<span dir='ltr'>(<data:label.count/>)</span>
</b:if>
</li>
</b:loop>
</ul>
<b:else/>
<b:loop values='data:labels' var='label'>
<span expr:class='&quot;label-size label-size-&quot; + data:label.cssSize'>
<b:if cond='data:blog.url == data:label.url'>
<span expr:dir='data:blog.languageDirection'><data:label.name/></span>
<b:else/>
<a expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url'><data:label.name/></a>
</b:if>
<b:if cond='data:showFreqNumbers'>
<span class='label-count' dir='ltr'>(<data:label.count/>)</span>
</b:if>
</span>
</b:loop>
</b:if>
<b:include name='quickedit'/>
</div>
<div class='widget-folio'>
<ul id='portfolio_iner'>
<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?String.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('D(b 6=f.o("w").B("a"),4=[],c=0;c<6.x;c++)4[c]=/[^/]*$/.A(6[c].e),f.C(\'<9 E="/j/k/l/-/\'+4[c]+\'?m=n&i=p-q-9&r=s&t-u=8">\\v/9>\');$("#5-2 7 a").y(z(){b a=$(3).1("g-2"),a=a.h(" ","-");$(3).1("g-2","."+a);a=$(3).1("d");a=a.h(" ","-");$(3).1("d","."+a);$("#5-2 7 a").1("e","#");$("#5-2 7 a:F").G("H")});',44,44,'|attr|filter|this|links|portfolio|as|li||script||var||class|href|document|data|replace|alt|feeds|posts|default|orderby|published|getElementById|json|in|callback|postfolio|max|results|x3c|Label27|length|each|function|exec|getElementsByTagName|write|for|src|first|addClass|current'.split('|'),0,{}))
//]]>
</script>
</ul>
</div>
</b:includable>
</b:widget>
</b:section>


natomiast te kategorie, których nie widać tak:

Kod

<b:section class='uj-box list-box cyan' id='lists' preferred='yes'>
<b:widget id='HTML14' locked='false' mobile='yes' title='Kota' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'>
<h2 class='title'><span><data:title/></span></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>

<div id='lides'/>
<script type='text/javascript'>
showPost1({
idcontaint:&quot;#lides&quot;,
MaxPost:4,
ImageSize:100,
FirstImageSize:370,
tagName:&quot;<data:content/>&quot;
});
</script>
<div class='clear'/>
</div>
<div class='clear'/>
<b:include name='quickedit'/>
</b:includable>
</b:widget>
</b:section>


Próbowałam już sposobów z forum, żadne przekierowania nie pomagają bo nie ma też adresu do tych kategorii.. Znowu wydaje mi się, że znalazłam coś co mnie skutecznie od blogowania odwiedzie. :(

Czy w ogóle jest możliwość, żeby szablon na moim blogu prezentował się tak samo albo chociaż podobnie jak szablon który widziałam w wersji demo?
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[Szablon Make life better] Zmiana rozmiaru czcionki postu
Mam problem z nowym szablonem. Nie udaje mi się zmienić rozmiaru czcionki, chociaż jest taka możliwość w projektancie szablonów. Mogę zmienić rodzaj, ale nie wielkość (przy zmianie wielkości po prostu nic się nie dzieje). Próbowałam grzebać w htmlu ale za głupia jestem i sama nic nie wymyśliłam. Dlatego proszę o pomoc.

http://little-bigthing.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 6
[Szablon NewsMagazine] Jak zmienić tło na białe?
Witam,

Otóż mam pytanie. Ściągnąłem sobie szablon z internetu i chciałbym edytować tło (na całe białe) A po prawej i lewej stronie mam takie poszarzałe. Moje pytanie jak to usunąć z kodu.
Również nad nagłówkiem chciałbym, aby storna była 2 cm w górę, bo zrobiła się taka przerwa.

Mój kod strony w załączniku


Z góry dzięki bo nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Ostatni post Odpowiedzi: 2
LinkWithin - 'Zobacz także' zamiast 'You might also like'
Dodatek LinkWithin jest bardzo popularny nie tylko na Blogspocie, ale i np. Wordpress. Nie ma się co dziwić. W prosty sposób generujemy sobie ramkę z podobnymi postami z naszego bloga (dobierane na podstawie kategorii / etykiet).
Oczywiście każdy sobie może wygenerować ten gadżet na stronie autorów, czyli => http://www.linkwithin.com/learn a następnie za pomocą paru kliknięć - zaczynając od linka "Install Widget" w przypadku Bloggera - wrzuca na swoje blogi.

Należy pamiętać, że każdy blog musi mieć utworzony własny gadżet (indywidualnie), ponieważ dla każdego skryptu generowany jest osobny identyfikator.

Ok, mamy gadżet na blogu, działa nam tak jak powinien, ale jest jeden problem. W nagłówku mamy napis po angielsku: "You might also like:" a wolelibyśmy polski - np. "Zobacz także:", "Podobne posty:", "Możesz polubić także:".

Jak to zmienić? (ten sposób działa na Blogger)
Przyglądając się skryptowi (przejdź do zakładki Układ -> odszukaj gadżet i kliknij edytuj) zauważymy, że w jego treści nie ma tego tekstu:

Kod

<script>
var linkwithin_site_id = 1251715;
</script>
<script src="http://www.linkwithin.com/widget.js"></script>
<a href="http://www.linkwithin.com/"><img src="http://www.linkwithin.com/pixel.png" alt="Related Posts Plugin for WordPress, Blogger..." style="border: 0" /></a>
widać jedynie pixel śledzący, który chyba można skasować jeżeli ktoś nie chce (w skrypcie i tak zawarty jest ich link, który wyświetla się pod linkami do postów):

Kod

<a href="http://www.linkwithin.com/"><img src="http://www.linkwithin.com/pixel.png" alt="Related Posts Plugin for WordPress, Blogger..." style="border: 0" /></a>

oraz identyfikator, o którym wspominałem, w moim przypadku:

Kod

var linkwithin_site_id = 1251715;
On interesuje nas najbardziej. Tuż pod tą linią dodajemy nową a w niej taki kod:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)
Oczywiście zamiast Zobacz także: wpisujemy własny tekst.

powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Wiadomość (widoczna dla zarejestrowanych)


Zapisujemy zmiany i gotowe (jeżeli przestawialiśmy gadżety w inne miejsca należy zapisać rozmieszczenie) - nasz blog ma teraz gadżet z podobnymi postami po polsku.

---------------

polecam także drugi temat, w którym dowiesz się jak zmienić wygląd elementów tego gadżetu (wyśrodkować, usunąć ramki, zrobić okrągłe obrazki czy pokolorować według uznania tytuły, tło itp.) => LinkWithin - edycja wyglądu
przeczytaj również => LinkWithin tylko na stronach postów
Ostatni post Odpowiedzi: 13
[Szablon tdPersona] Komunikat undefined - jak ustawić datę?
Na blogu, przy każdym poście jest komunikat "undefined/undefined undefined", zapraszam na stronę abyście zobaczyli o co mi chodzi: www.plor.pl. Wiecie jak usunąć ten komunikat? W kodzie próbowałem coś zmienić, lecz mi się nie udało. Szukałem informacji w google, na tym forum i na zagranicznych forach, lecz znalazłem tylko info o tym, aby zmienić format daty na 05 czwartek, 2010 - niestety to nie pomogło. Może znacie inny sposób, na usuniecie tego napisu? :)
Z góry dziękuję za pomoc :)
Pozdrawiam.
Ostatni post Odpowiedzi: 6
Problem z szerokościa bloga/dopasowaniem zdjec do tresci
Witam,od razu zaznaczam ,ze jestem zielona co do zmieniania szablonu ,kodu css innych ale staram sie szukam i kombinuje jak mogę.
Problem jest taki iż chciałabym zmniejszyć nie szerokość całego bloga ani prawej kolumny tylko kolumnę"posty w blogu"-chodzi o zmianę szerokości posta jednym słowem .w tej chwili szerokość ta wydaje mi się zbyt duża przez co tekst nieciekawie rozchodzi sie ,nie jest zwarty jeśli można tak powiedzieć .Pojawia sie również problem z dopasowaniem szerokości zdjęcia do posta,szerokości teksu.szerokość posta jest za duża - w wyniku tego zdjęcia sa ogromne a co gorsze zamiast dopasowywać się do tekstu przesuwają sie nieco w prawo nachodząc już na prawa kolumnę,z lewej strony pozostaje luka .Próbowałam już wielu kodów miedzy innymi właśnie skąd na dopasowanie szerokości zdjęcia do tekstu czy zmian szerokości.
Ostatni post Odpowiedzi: 3
[blogger] Jak ustawić gadżet ze stronami poziomo, na środku
Dzień dobry :) ,
jestem nowa, zatem z automatu przerzucono mnie na ten wątek,
temat jest następujący:

założyłam bloga (blogspot) i w miarę wygląda on tak jak bym chciała, brakuje mi jednak tzw. menu (zakładek). Utworzyłam sobie już nowe strony, kliknęłam opublikuj, po czym udałam się do zakładki Układ. Tam z kolei dodałam tzw. gadżet i zaczęły się schody :( , ponieważ o ile mogę sobie zaznaczyć, które na daną chwilę chcę strony wyświetlać i ew. w jakiej kolejności, pojawiają się one w postaci listy. A ja bym chciała ułożyć je w postaci poziomego paska (pod tytułem - już je tam przesunęłam, ale nadal występuje w postaci listy). W okienku edycji gadżetu strony jest natomiast wskazówka, że mogę wejść w sekcję Projekt i ułożyć sobie je właśnie tak jak bym chciała. Problem polega na tym, że danej sekcji nie mogę odnaleźć - kiedyś niby była w prawym górnym rogu - ja jej tam teraz nie widzę.

Uprzejmie proszę o pomoc - jak się pewnie okaże - w błahym temacie :zawstydzony:
Ostatni post Odpowiedzi: 1
[blogger] Jak zlikwidować informację o etykietach?
Hej ;) Mam pytanko, chciałbym zlikwidować (lub chociażby z edytować) na blogu napis, który ukazuje się po wejściu w daną etykietę, napis ten to: 'Pokazywanie postów oznaczonych etykietą Polityka. Pokaż wszystkie posty', załączam zdj. Czy jest to możliwe? :)
Mam również drugie pytanko, na blogu nie mam polskich znaków, zamiast nich pokazują się małe prostokąciki (jak na zdj.), próbowałem różnych metod, z tego i innych forów, lecz nie pomogły. W kodzie na początku blogu mam oznaczenia: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html> Czy również uda się to naprawić? :)
Z góry dziękuję za pomoc :)
Ostatni post Odpowiedzi: 4
[Blogger, Google plus] Jak zmienić autora wpisu na blogu?
Może to już było to poproszę o linki.
Chodzi mi o aktualne informacje.

Blog nowy, parę dni,
we wpisach i komentarzach jest TianDe Elbląg
a ja chcę zmienić na inną nazwę.
Zmęczyłam się...
Czy to w ogóle jest możliwe przy połączeniu z kontem Google + .
Przejrzałam wszystko, ale wygląda mi na to, że chyba nie da rady..
Boję się wchodzić w stare interfejsy Bloggera,
żeby nie namieszać.
Da czy nie da rady ? :szok:
http://tiandeelbag.blogspot.com/
Ostatni post Odpowiedzi: 3
Jak wstawić cień, ale tylko przy tle
Witam Wszystkich

Posiadam szablon i chciałbym zrobić sobie białe tło. Jednakże aby blog wyglądał przyzwoicie chciałbym aby ktoś doradził mi jak zrobić cień oddzielający szablon od tła.
Ostatni post Odpowiedzi: 8
Jak wstawić gadżet html pomiędzy postami?
Jak w temacie. Jak zmienić kod strony, aby móc wstawić gadżet "HTML/JavaScript" pomiędzy jednym a drugim postem? Próbowałam kombinować sama, ale nie wyszło :) Z góry dzięki za wszelkie wskazówki.
Ostatni post Odpowiedzi: 10
1 - 2 ... 156 - 157


Powered by phpBB & Weblove.pl © 2006-2013 Wrocław | modified by Przemo © 2003 phpBB Group.

skocz na górę   |  shoutbox
 
Dodaj na Facebooku:
Dodaj na Google+:
Zobacz także:

Wyszukaj na Blogowiczu:
Poleć i obserwuj Blogowicza: