mimo, że to ponoć nie pierwsze zgłoszenie odnośnie Tinkiego uważam, że to przesada.
Znowu się z nas śmieją na świcie, jakiś czas temu z giertycha i jego ewolucji, ostatnio z premiera, który nie posiada konta a teraz to...
Z tego co się dowiedziałem to dzieci lubią przedmioty, w których można coś schować. Mój kuzyn, który oglądał tą bajkę nałogowo relacjonował zawsze swojej mamie z wielkim przejęciem to co się działo w bajce, i to jakie niesamowite rzeczy Tinky wyczarowuje z tej torebki.
w internecie oczywiście krąży już wiele fotomontaży, wsadzono Tinkiego na plakaty, te które niedawno wywieszone były na ulicach odn. homoseksualistów.
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Nigdy nie lubiłam tego badziewia - ale to inna historia.
Cała ta "akcja" to jakies nieporozumienie i smiech na sali.
Wyobraźcie sobie, że wczoraj w holenderskiej, największej gazecie na pierwszej stronie było zdjęcie teletubisia z dopiskiej że to własnie w Polsce odstawiają takie szopki.
Cała Europa się z nas śmieje - od dwóch lat żaluję, że jestem obywatelką tego kraju. A na polacków zagranicą patrzą ze współczuciem (z życia wziete, opowiedziale przez znajomą z Holandii)
nie wiem kto stwierdził ze Tinky jest sławny, ale ta osoba jest popularna, Konon był sławny, ta babka która dała na swoją www zdjęcia w bikini z wakacji,itd.
To jest strzelenie sobie samobója, ale daje ci to ten tydzień światowej sławy
Wysłany: 31-05-2007, 19:27
Poza tym, że narzekanie na ten rząd jest w modzie bo taką modę lansuje prosow... prokomunistyczny ITI to są jakieś merytoryczne przesłanki do narzekania?
Bajka była już nie jednokrotnie badana przez specjalistów poza naszym krajem i wielokrotnie uznano że jest szkodliwa dla dzieci powyżej 3go roku życia. Konkretniej zwyczajnie ogłupia. (sorki nie mam pod ręką źródełek badań, a szkoda!)
Co do naszego narodowego hobby pod tytułem narzekajmy aby narzekać. Zastanowiliście się choć chwilę nad wskaźnikami giełdowymi nad spadkiem bezrobocia pierwszy raz od blisko 20 (sic!) lat do poziomu ok 12% (wskaźnik BAEL)? Można tak wymieniać długo i namiętnie rzeczy o których nie dowiecie się z WSI24 ani Faktu.
Jak powiedział Marszałek: Wam kury szczać prowadzać a nie polityką się zajmować!*
narzekanie narzekaniem, taka przywara narodowa, ale oceniają nas z zewnątrz pani, która jak twierdzi została zmanipulowana przez media chyba myśleć potrafi i winna się zastanowić zanim coś powie
Fanatyk napisał/a
Bajka była już nie jednokrotnie badana przez specjalistów poza naszym krajem i wielokrotnie uznano że jest szkodliwa dla dzieci powyżej 3go roku życia. Konkretniej zwyczajnie ogłupia. (sorki nie mam pod ręką źródełek badań, a szkoda!)
pierwszy raz o tym słysze
wikipedia ma fajny tekst:
wikipedia napisał/a
Pomimo iż serial Teletubisie jest adresowany do dzieci w wieku 1-4 lat, stał się popularny wśród starszych pokoleń, szczególnie studentów, którzy nosili koszulki z podobiznami postaci serialu.
więc jak widać serial przeznaczony jest dla najmłodszych widocznie im starsi jesteśmy tym się bardziej cofamy i tego typu rzeczy podobają nam się znowu
_________________ blogi i strony na zamówienie | zarabiaj kasę przez internet ! | ^_^na każdego posta znajdzie się riposta I've got soul, but I'm not a soldier | Proszę podaruj mi uśmiech i miłość, a uczucie oddam ze zdwojoną siłą Think before you post -
Wysłany: 31-05-2007, 21:46
Cytat
pani, [...] chyba myśleć potrafi i winna się zastanowić zanim coś powie
a to inna sparawa. Zwłaszcza na takim stanowisku - też nie uważam że to jest usprawiedliwienie - wręcz przeciwnie.
Cytat
pierwszy raz o tym słysze
A to kolejna nasza "narodowa" przywara - nie mam dokładnego rozeznania ale trąbię naokoło jaki to ja mądry i oblatany. Efektem tego mamy blisko 40 "koła" "expertów" w PL.
Cytat
widocznie im starsi jesteśmy tym się bardziej cofamy
Zależy czym się ogłupiamy Jak ktoś w wieku lat nastu ogląda głównie MTV i Telepedałki to nie dziwne że ma posrane we łbie.
Sorki za lekko "zaostrzony" post ale problem jest tak naprawdę głębszy i wcale nie zabawny ;/
na szczęście nie mam MTV w ogóle nie mam satelity od jakiś 2 lat
tak czy inaczej prędzej go można pod transwestytę podpiąć niż pod homoseksualistę tylko, że to nie człowiek, kto wie jakie są relację pomiędzy osobnikami jego gatunku
Wysłany: 31-05-2007, 21:58
Tym bardziej należy przeanalizować zachowania tego gatunku aby wiedzieć czym są indoktrynowane dzieci. Pierwsze lata odbijają się głęboko na psychice na całe życie
na szczęście dzieci nie odbierają tej torebki jako przedmiotu transwestyty tylko jako czarodziejski gadżet jednego z bohaterów ich ulubionej bajki
rozumiem, że chodzi ci o ten filmik z wykopu ? dla mnie jest troche podejrzany w tej formie. przydałby się cały odcinek, a przynajmniej kawałek przed i po tej scenie.
Na innym urywku tak samo dmuchany przedmiot zrzuca jednemu z teletubisów kapelusz..
Wysłany: 31-05-2007, 22:11
tak samo jak podejrzane jest twierdzenie że torebka to tylko torebka? Jak już to mierzmy obie strony tą samą miarką i nie stosujmy technik ubeko-tvnowskich ośmieszania lub bezzasadnego podważania kontr argumentów
ocena jego zachowań badana jest i będzie pewnie w odniesieniu do czegoś więcej jak kilkunastu sekund filmu ten filmik zamieścił ktoś, jak wiadomo dzisiaj łatwo coś zmontować bez super wiedzy na ten temat, jeżeli okazałoby się, że to prawdziwy fragment no to nie umiałbym odpowiedzieć na to pytanie, trzebaby się dzieci zapytać, na temat torebki wypowiadam się tak jak opisywały mi to dzieci, wprawdzie nie użyły słowa gadźet ale opisywały własnymi słowami.
ja bym się bał raczej bajek typu "włatcy móch" - gdzie ortografia, słownik ulicy itp. sprawy są na porządku dziennym albo wielu bajek emitowanych na Cartoon Network, dzieci starsze niż 4 latki bardzo emocjonalnie podchodzą do wielu z nich - lubią naśladować poczynania bohaterów.
A ty fanatyk uważasz, że jak ktoś ogląda MTV czy inne takie rzeczy to jest gorszy ? Stawiasz się wyżej ? Ja często oglądam programy na MTV, bo lubię i dobrze się z tym czuję, lubię również oglądać takie rzeczy jak south park i nie czuje się przez to gorszy czy mniej inteligentny, więc waż słowa trochę bardziej. A co do tematu oczywiście uważam, że to przesada i ta pani niech może trochę odpocznie, bo to może z przepracowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum