sorki, ale nie kumam, ponieważ też jestem całkiem zielony który kod mam wkleić z pierwszej strony, i jakie elementy w kodzie powinienem zmienić na własne aby mi się wyświetlały i lista rozwijała?
który kod mam wkleić z pierwszej strony, i jakie elementy w kodzie powinienem zmienić na własne aby mi się wyświetlały i lista rozwijała?
Mój wpis: Wysłany: 13-07-2012, 18:34 główne menu bloga z rozwijanymi podstronami - są tam nawet obrazki z podglądem.
Pierwszy kod masz CSS - tam się edytuje marginesy i kolory, trochę opisów jest na kolejnych podstronach tematu. Drugi kod to HTML, w którym jest spis linków. Musisz podmienić nazwy i adresy url na swoje.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
kurcze wielkie podziękowania dla Htsz, robisz świetną robotę i wszystko ładnie tłumaczysz. Wiele się dzięki temu blogowi nauczyłem. Efekty dla podejrzenia w stopce. Htsz masz jekieś uwagi?
Htsz, bardzo Ci dziękuje(my) za pomoc, Ty jeden to wszystko ogarniasz.
Robię wszystko według wskazówek, a przynajmniej staram się i dalej jest nie tak jak powinno i rozwija się tylko do pierwszej części. Kody mam z pierwszej strony.
Cytat
Zaczynamy od CSS, który wklejamy w Edytuj HTML:
wkleiłam, w gadżet też wkleiłam. Pozmieniałam to co miałam zmienić, czyli
Cytat
nie zamykamy danej pozycji znacznikiem </li> przed kolejnym <ul class='children'> tylko dopiero na końcu
i nadal nic...
Kod w szablonie co prawda edytowałam, ale tylko w kolorach.
Obecnie gadżet wygląda tak
Dwa posty nad Twoim masz moją wypowiedź, w której napisałem o poście z pierwszej strony. Czy ten kod CSS masz pobrany? bo jest ich tam kilka. Ten post zawiera także obrazek z efektem jaki uzyskasz. Rozumiem, że nie działa Ci drugi poziom rozwijanej listy? jeżeli tak to z tym kodem zadziała.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Htsz, wiesz co, mam ogromny szacunek do Ciebie, nie tylko za to, że masz taką ogromną wiedzę, ale za cierpliwość do innych. Święcie przekonana byłam, że to właśnie ten kod css miałam wklejony, a jednak to był ten powyższy.
Oczywiście teraz już wszystko śmiga. Dziękuje Ci bardzo i podziwiam Ja nie mam tyle cierpliwości i wyrozumiałości do innych
PS Przepraszam za "zawracanie gitary".
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
nie pamiętam ostatniej linjki wcześniej, ale height zmieniłam właśnie na 50 i o dziwo zadziałało... ale nie znam się, aż tak na tym i być może to był jakiś przypadek
PS Menu działa po najechaniu myszką, ale musicie zrobić to bardzo szybko, takim "szarpnięciem"
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
Ewelajna, kod powinien być w jednej linii bo nie ma takiej jednostki jak p, są px (piksele).
Teraz widzę, że działa, więc trudniej dość co było nie tak, ale różnie dobrze mogła to być kwestia pozycjonowania. Element menu #mbtnavbar oraz środkowe pole .column-center-outer są ustawione relatywnie. Ja bym dopisał do menu:
Kod
z-index: 100;
to się przydaje jak czasem elementy rozwijające chowają się pod coś co jest w tekście lub pod całą kolumnę.
Jest jeszcze margines boczny 1px ustawiony dla #mbtnav li - tego też warto się pozbyć
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).